جوانسازی پوست با استفاده از مزوژل، امروزه یکی از محبوب‌ترین و موثرترین روش‌ها برای بهبود ظاهر و تازگی پوست محسوب می‌شود. هر روز، هزاران نفر از افراد به دنبال راهی ساده و موثر برای مقابله با علائم پیری پوست خود هستند و مزوژل به‌عنوان یک راهکار غیرجراحی، توانسته است نقشی بسیار مهم در جلوگیری از این علائم ایفا کند.

پوست، به‌عنوان یکی از عوامل اصلی جذابیت و اعتماد به نفس انسان‌ها، همواره نیازمند مراقبت و توجه ویژه است. با مرور زمان و عوامل مختلفی نظیر پیری، تغییرات هورمونی، آفتاب و استرس، پوست ممکن است دچار علائمی نظیر چین و چروک‌، لک‌ و افتادگی شود. در این مواقع، جوانسازی پوست با مزوژل به‌عنوان یک روش نوآورانه و پیشرفته، انتخاب مناسبی برای بازگشت به جوانی و شادابی پوست می‌باشد.

در این مطلب از سایت مطب ۳۶۵، علاوه بر معرفی لیستی از بهترین پزشکان متخصص پوست و زیبایی به بررسی عملکرد و کاربردهای  مزوژل در بهبود پوست و جوانسازی آن خواهیم پرداخت.

مزوژل چیست؟

مزوژل که با نام “اسکین بوستر” هم شناخته می شود یکی از روش‌های پرکاربرد و مؤثر برای جوانسازی پوست است که به صورت غیرجراحی اجرا می‌شود. در این روش مواد مغذی، ویتامین‌ها، اسیدهای آمینه، مواد معدنی و سایر عوامل مفید برای کلاژن سازی پوست به طور مستقیم به لایه‌های عمیق پوست تزریق می‌شوند. مزوژل در اصطلاحات زیبایی و پوستی به عنوان یکی از تکنیک‌های مراقبت از پوست و جوانسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اصل این روش بر اساس ایده تزریق مواد مغذی و مفید به محل‌های مستقیم درون پوست است که به‌طور معمول با استفاده از سوزن‌های بسیار نازک و کوچک انجام می‌شود.

مزوژل برای اهداف مختلفی از جمله جوانسازی پوست، بهبود رطوبت و تغذیه پوست، کاهش چین و چروک‌ها، رفع لک‌ها، افزایش شفافیت پوست و بهبود مشکلات پوستی مانند جوش‌ها و آکنه‌ها استفاده می‌شود.

روش مزوژل

انواع مزوژل ها

انواع مختلفی از مزوژل جوانساز یا اسکین بوستر عبارتند از :

  1. پروفایلو (Profhilo): این مزوژل مخصوص جوانسازی پوست و آبرسانی به پوست استفاده می‌شود و می‌تواند به تحریک تولید کلاژن و الاستین کمک کند.
  2. جالوپرو (Jalupro): این مزوژل حاوی آمینواسیدها و هیالورونیک اسید است که به بهبود کیفیت پوست کمک می‌کند و علائم پیری را کاهش می‌دهد.
  3. رستیلن (Restylane): این یک محصول از خانواده هیالورونیک اسید است که برای پرکردن چین و چروک‌ها و افزایش حجم پوست استفاده می‌شود.
  4. ژوویدرم وولیت (Juvéderm Volite): این مزوژل هیالورونیک اسید حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها برای رطوبت‌رسانی و تقویت پوست استفاده می‌شود.
  5. تئوکسان (Teosyal): این مزوژل هیالورونیک اسید در انواع مختلف برای جوانسازی پوست و ترمیم علائم پیری مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  6. هارمونیکا (Harmonica): این یک مزوژل است که به تحریک تولید کلاژن و الاستین کمک می‌کند و از علائم پیری جلوگیری می‌کند.

کاربرد تزریق مزوژل در جوانسازی پوست

کاربرد تزریق مزوژل در جوانسازی پوست

تزریق مزوژل یا همان اسکین بوستر مانند روش مزوتراپی به عنوان یک روش موثر و غیرجراحی در جوانسازی پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله کاربردهای تزریق مزوژل در جوانسازی پوست می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش چین و چروک‌ها: تزریق مزوژل حاوی هیالورونیک اسید به نقاط مورد نیاز پوست، می‌تواند چین و چروک‌های ناشی از کاهش کلاژن و الاستین را بهبود بخشد و پوست را صاف‌تر کند.
  • ترمیم افتادگی پوست: افتادگی پوست به علت کاهش ساختارهای پشتیبانی مانند کلاژن و الاستین اتفاق می‌افتد. مزوژل حاوی مواد مفید به پوست کمک می‌کند تا جمع‌شود و از افتادگی پوست جلوگیری شود.
  • رفع لک‌ها و کاهش پیگمانتاسیون: تزریق مزوژل حاوی مواد ضد‌لک می‌تواند به کاهش لک‌ها، ایجاد رنگ صاف‌تر و داشتن پوستی بدون لک به شماکمک کند.
  • بهبود رطوبت پوست: هیالورونیک اسید موجود در مزوژل به پوست رطوبت‌رسانی می‌کند و باعث افزایش رطوبت و شادابی پوست می‌شود.
  • جوانسازی مناطق خاص: تزریق مزوژل می‌تواند برای جوانسازی مناطق خاصی مانند ناحیه زیرچشم، ناحیه دهان و لب‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
  • افزایش حجم و شکل‌دهی به چهره: تزریق مزوژل به نواحی خاص چهره می‌تواند به افزایش حجم و شکل‌دهی به صورت و اطراف چشم کمک کند.

تفاوت بین مزوژل ها و فیلرها

بین روش مزوژل و روش فیلر جهت جوان سازی پوست تفاوت هایی وجود دارد از جمله این و تفاوت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. استفاده اصلی:
  •  مزوژل‌ها (اسکین بوسترها): هدف اصلی این محصولات، بهبود کیفیت کلی پوست و افزایش آبرسانی و تغذیه آن است. مزوژل‌ها از طریق تزریق به لایه‌های عمیق‌تر پوست می‌رسند و کمک می‌کنند کلاژن و الاستین پوست تحریک شود.
  • فیلرها: این محصولات بیشتر برای پرکردن و حجم‌دهی به مناطق خاص صورت استفاده می‌شوند. فیلرها نیز تزریقی به پوست و بافت‌های زیرین آن هستند، اما هدف اصلی آنها جلوگیری از چین و چروک‌ها، بهبود زوایای صورت و افزایش حجم بخش‌هایی از صورت مانند لب‌ها و گونه‌ها است.
  1. مواد تشکیل‌دهنده:
  • مزوژل‌ها: عموماً محتویات مزوژل‌ها شامل مواد مغذی، ویتامین‌ها، اسیدهای آمینه و آنتی‌اکسیدان‌ها است.
  • فیلرها: معمولاً حاوی مواد پرکننده مانند هیالورونیک اسید، کلاژن، هیدروکسی‌آپاتیت کلسیم و پلی‌لاکتیک اسید هستند.

 ۳.مدت اثر گذاری:

  • مزوژل‌ها: اثرات مزوژل‌ها به مدت معمولی و محدودتری ادامه دارد وبه‌طور کلی، نیاز به جلسات تکراری مزوژل‌ها برای حفظ نتایج است.
  • فیلرها: فیلرها، ماندگاری طولانی‌تری دارند و ممکن است نیاز به تزریق مجدد دربازه زمان طولانی تر باشد.

مراقبت‌های پس از تزریق مزوژل

مراقبت های پس از تزریق مزوژل

پس از تزریق مزوژل به منظور حفظ و بهبود نتایج تزریق و جلوگیری از مشکلات احتمالی بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:

  1. اجتناب از آفتاب: در هفته اول پس از تزریق، از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری کنید. نور خورشید می‌توانند باعث تحریک بیشتر پوست شده و به تورم و التهاب منطقه‌ی تزریق منجر شوند.
  2. استفاده از کرم‌های ضد آفتاب: هنگام خارج شدن از منزل، حتماً از کرم‌های ضد آفتاب با SPF30 یا بیشتر استفاده کنید. این کرم‌ها به پوست کمک می‌کنند تا از نور خورشید و اشعه‌های مضر آن محافظت شود.
  3. اجتناب از درمان‌های پوستی و زیبایی: در مدت دو هفته پس از تزریق، بهتر است از درمان‌های پوستی و زیبایی در سالن‌های زیبایی اجتناب کنید. این اقدام به جلوگیری از تحریک اضافی پوست و محافظت از منطقه‌ی تزریق می‌پردازد.
  4. مشورت با پزشک قبل از مصرف داروهای خاص: از مصرف داروهای رقیق‌کننده خون مانند ناپروکسن، ایبوپروفن و آسپیرین پرهیز کنید. اگر نیاز به مصرف این داروها برای درمان بیماری دیگری دارید، حتماً حداقل یک هفته قبل از درمان با پزشک مشورت کنید.
  5. اجتناب از لمس و فشار: پس از تزریق مزوژل، اجتناب از لمس یا فشار دادن منطقه تزریق به مدت ۶ تا ۸ ساعت از اهمیت بالایی برخوردار است. این اقدام به جلوگیری از تخلیه ناخواسته محتوای مزوژل و کمک به تثبیت آن است.
  6. محدودیت‌های فعالیتی: پس از تزریق مزوژل، بهتر است فعالیت‌های ورزشی شدید و فعالیت‌هایی که ممکن است به پوست زخمی‌شده آسیب برساند را به مدت حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت محدود کنید.
  7. استفاده از محصولات مرطوب‌کننده: پس از تزریق مزوژل، می‌توانید از محصولات مرطوب‌کننده مناسب برای پوست استفاده کنید. این محصولات به پوست کمک می‌کنند تا نرم و مرطوب باقی بماند و از خشکی و ترک‌های پوست جلوگیری کنند.
  8. مراجعه مجدد به پزشک: پس از دو هفته با مراجعه مجدد به متخصص پوست، مو و زیبایی و اجازه از طرف وی، می‌توانید مراقبت‌های پوستی خود را از سر بگیرید و به نظرات و توصیه‌های او توجه کنید.

موارد منع از تزریق مزوژل

موارد منع از تزریق مزوژل

تزریق مزوژل به طور عمومی ایمن است و بسیاری از افراد می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. با این حال، برخی افراد ممکن است به علت وضعیت‌های مختلف از تزریق مزوژل منع شوند. برخی از عواملی که ممکن است باعث منع از تزریق مزوژل شوند عبارتند از:

  • حساسیت به مواد مزوژل: افرادی که حساسیت یا آلرژی به مواد مزوژل یا هر یک از مواد تشکیل‌دهنده آن دارند، باید از تزریق مزوژل خودداری کنند.
  • بیماران خاص: برخی بیماری‌ها مانند بیماری‌های خون، عفونی، التهابی، دیابت، سرطان ها و برخی از اختلالات ایمنی می‌توانند باعث منع از تزریق مزوژل شوند.
  • داروها و مصرف مواد خاص: مصرف برخی از داروها و مواد خاص ممکن است با تزریق مزوژل تداخل داشته باشد و باعث منع از انجام این روش شود.
  • بارداری و شیردهی: در دوران بارداری و شیردهی بهتر است از تزریق مزوژل خودداری کنید.
  • مشکلات پوستی: افرادی که مشکلات پوستی جدی دارند ممکن است نتوانند از تزریق مزوژل بهره‌مند شوند، یا نیاز به مشورت بیشتر با پزشک خود داشته باشند.

تصمیم نهایی در مورد انجام یا عدم انجام تزریق مزوژل بر اساس ارزیابی و تشخیص پزشک متخصص شما باید باشد. قبل از هر گونه تصمیم‌گیری در مورد جوانسازی پوست، بهتر است با پزشک متخصص یا متخصص زیبایی مشورت کنید و وضعیت سلامتی و نیازهای خود را با او بررسی کنید.

نتایج و ماندگاری تزریق مزوژل

نتیجه‌ی تزریق مزوژل به‌طور فوری قابل مشاهده است ولی نتیجه‌ی کامل پس از ۴۸ ساعت آشکار می‌شود. معمولاً اثر تزریق مزوژل بر روی پوست بین ۶ تا ۹ ماه مدت وجود دارد و سپس تدریجی از بین می‌رود. به منظور حفظ جوانی و شادابی پوست، تزریق مزوژل باید مکرراً انجام شود. یک برنامه‌ی درمانی با مزوژل شامل سه جلسه با فواصل ۲ تا ۴ هفته است. این روش امکان بهبود پوست و داشتن ظاهری جذاب‌تر و جوان‌تر را به افراد می‌دهد.

عوارض جانبی تزریق مزوژل

عوارض جانبی تزریق مزوژل

تزریق مزوژل عموماً ایمن است، اما ممکن است عوارض کوچکی مانند التهاب و تورم، سوزش و خارش، بی حسی در محل تزریق، عفونت و واکنش‌های آلرژیک در روز های ابتدایی تزریق رخ دهد. اما به‌طور کلی این عوارض موقتی بوده و خودبخود بعد از ۲ الی ۳ روز بهبود می‌یابند.

تعداد جلسات مزوژل

 برنامه درمانی با مزوژل ممکن است بستگی به برند مزوژل و ویژگی‌های پوستی هر فرد متفاوت باشد. تزریق دو جلسه اول با فاصله حدود دو تا چهار هفته از هم معمولاً بهترین نتایج را ایجاد می‌کند. سپس تزریق سوم حدود سه ماه بعد از تزریق دوم و بعد از آن هر شش ماه یک بار تکرار می‌شود. اگر محدودیت بودجه دارید، می‌توانید بعد از دو جلسه اول، سالی یک بار تزریق مزوژل را انجام دهید تا نتایج بهتری از جوانسازی پوست به‌دست آورید.