درمان خار پاشنه با شاک ویو
یکی از شایع ترین عوامل زمینه ساز درد پاشنه پا، خار پاشنه است که نوعی زایده استخوانی در ناحیه استخوانی پاشنه پا بوده و موجب ایجاد درد و ناراحتی کف پا میشود. در این عارضه لیگامان هایی که از ابتدا تا انتهای کف پا کشیده شده و متصل کننده استخوان پاشنه پا به پنجه و انگشتان هستند دچار آسیب و درد میشوند.
خار پاشنه سبب التهاب کف پا شده که عامل اصلی ایجاد درد در حین راه رفتن در مبتلایان به این عارضه است. شدت در در مرکز پاشنه یا لبه داخلی پا بیشتر از سایر نقاط کف پا بوده و اغلب با راه رفتن و وارد آمدن فشار به کف پا تشدید میشود.
راه رفتن روی سطوح سخت و ناهموار نیز که فشار زیادی به کف پا وارد میکند مشکلات ناشی از خار پاشنه را افزایش می دهند. خار پاشنه می تواند وضعیت طبیعی بدن حین راه رفتن را تغییر دهد و در دراز مدت عوارضی همچون کمردرد و زانودرد را به همراه داشته باشد. این بیماری در صورت مزمن شدن ممکن است موجب رسوب کلسیم در محل اتصال فاشیا شده که خود میتواند وضعیت بیماری را تشدید کند.
علائم خار پاشنه
- درد پاشنه و کف پا که در ابتدای حرکت بیشتر است.
- التهاب پاشنه و کف پا
- اختلال در راه رفتن طبیعی (درد شدیدی که حین راه رفتن ایجاد می شود سبب لنگیدن فرد می شود)
- درد و سفتی پاشنه پا
- احساس سوزش یا درد در پایین پا
درمان خارپاشنه با شاک ویو طی چند سال گذشته به عنوان یک گزینه درمانی برای شرایط دردناک مزمن استفاده میشود. شاکویو یک درمان جایگزین برای التهاب کف پا قبل از مراجعه به جراحی است که جراحی زمان بهبودی طولانی و خطر عوارض را به همراه دارد. شاکویوتراپی یک روش غیرجراحی و غیرتهاجمی است که با رساندن امواج صوتی برای تحریک بهبودی در نزدیکی آسیب و تسکین درد ناشی از آن استفاده میکند.
هایپرهیدروزیس در فیزیوتراپی چیست؟
هایپرهیدروزیس به تعریق غیر عادی و بیش از حد بدن گفته میشود. این نوع عرق کردن ربطی به گرما یا ورزش کردن ندارد. در این عارضه ممکن است تعریق تا حدی باشد که تمام لباسهایتان خیس شده و از دستانتان آب بچکد. این نوع عرق کردن علاوه بر مختل کردن یکسری از فعالیتهای روزمره، موجب ایجاد خجالت و اضطراب اجتماعی هم میشود.
در هایپرهیدروزیس معمولا کف دستها و پاها، زیر بغل و صورت درگیر شده و تعریق در این نقاط بدن معمولا یکبار در هفته و در ساعات بیداری فرد اتفاق میافتد. لازم به ذکر است که این نوع تعریق معمولا در دو سمت بدن به صورت قرینه رخ میدهد.
درمان فیزیوتراپی در هایپر هیدروز شامل یونتوفروزیس آب (Iontophoresis) است. غالبا یونتوفروزس در درمان هیپرهیروز دست ها و پاها مورد استفاده قرار می گیرد اما استفاده از این روش در درمان هیپرهیدوز زیر بغل و ناحیه کشاله ران نیز توصیه شده است. بسیاری از بیماران از این درمان نتیجه بسیار مطلوب کسب میکنند.
این فرایند درمانی تهاجمی نیست و بیمار ضمن درمان احساس نامطلوب ندارد. به طور معمول ده جلسه درمانی برای این بیماران کافی است. زمان درمان برای هر ناحیه درمان حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد.
درمان آسیب عصب lingual
یکی از عوارض ناگوار جراحی در ناحیه عقب دهان، آسیب به عصب حسی زبان می باشد. بی حسی زبان بعد از جراحی دندان عقل اگر توسط جراح فک و صورت انجام شود بسیار نادر است. زبان یکی از اعضای بسیار مهم بدن میباشد که دارای عصب گیری پیچیده و متنوعی میباشد.
حرکت زبان، حس زبان و حس چشایی زبان هر کدام عصب جداگانه ای دارند. عصب حسی زبان (که عصب لینگوال نام دارد) به خصوص در ناحیه دندان عقل بسیار نزدیک به سطح لثه میباشد و به همین دلیل در معرض آسیب میباشد و در صورت بی دقتی دندانپزشک امکان آسیب رسیدن به این عصب وجود دارد.
روش های درمانی بی حسی زبان چیست؟
یکی از روش های جدید درمانی برای برگشت سریعتر حس زبان استفاده از لیزر میباشد. تابش لیزر کم توان به ناحیه عصب زبانی باعث تحریک عصب شده و به ریکاوری سریعتر عصب کمک میکند (به این روش درمانی LLLT گفته می شود که در ایران نیز قابل انجام است: Low Level Laser Therapy).
معمولا چند جلسه لیزر تراپی لازم است. طبق تحقیقات لیزر تاثیر زیادی در ترمیم و ریکاوری عصب دارند اما همان طور که گفته شده میزان ترمیم به درجه آسیب بستگی دارد. اگر آسیب در حد کشیدگی و کوفتگی باشد معمولا بعد از چند جلسه لیزر تراپی حس به طور کامل برمیگردد.
فیزیوتراپی شانه چیست؟
شانه به عنوان یکی از مفاصل بسیار مهم در بدن حرکت های زیادی را انجام می دهد اختلالات در مفصل سرشانه می تواند توسط فیزیوتراپی بهبود پیدا کند فیزیوتراپی در ناحیه شانه شامل مراحل مختلفی بوده و در بیماران با اختلالات شانه انجام می شود.
در چه بیمارانی فیزیوتراپی شانه انجام می شود؟
فیزیوتراپی در ناحیه شانه در بیماری هایی مانند:
- تاندونیت های شانه مانند تاندونیت سوپرااسپیناتوس
- ساب اسکاپولاریس، اینفرا اسپیناتوس، ترس مینور
- سندروم ایمپینجمنت
- انواع شکستگی های شانه
- سندروم توراسیک TOS
- پارگی های لابروم شانه مانند اسلپ و بنکارت
- دررفتگی های شانه
- دفورمیتی استپ و اختلالات مفصل آکرومیوکلاویکولار
- فروزن شولدر و شانه یخ زده یا شانه منجمد
تنفس شکمی یا دیافراگمی در فیزیوتراپی جیست؟
تنفس شکمی یا دیافراگمی، روش اصولی و درست نفس کشیدن است که در آن هوا را به جای سینه، وارد شکم یا همان دیافراگم خودتان میکنید. در واقع از این روش تنفس، به عنوان روش اصولی یاد میشود. متاسفانه به مرور اغلب انسانها به دلیل عدم آگاهی، آن را از یاد برده و تنفس غیر شکمی را جایگزینش میکنند.
فواید تنفس دیافراگمی یا شکمی
تنفس دیافراگمی مزایای زیادی دارد. این نوع تنفس از پایههای اصلی تمرین مدیتیشن است که به بهبود طیف وسیعی از مشکلات مثل سندرم روده تحریکپذیر، افسردگی، اضطراب و بیخوابی کمک میکند. از دیگر مزایای تنفس شکمی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اگر استرس دارید، تنفس شکمی به شما کمک می کند تا آرام شوید و اثرات مضر هورمون کورتیزول بر بدن را کاهش میدهد. ( هورمون کورتیزول که به عنوان هورمون استرس شناخته میشود، در زمانهای استرس در بدن ترشح میشود و اثرات مخربی بر سلامتی دارد.)
- ضربان قلب را کاهش میدهد.
- به کاهش فشار خون کمک میکند.
- ثبات عضلات اصلی بدن را بیشتر میکند.
- ظرفیت بدن برای انجام ورزشهای سنگین را افزایش میدهد.
- احتمال آسیبدیدگی یا فرسودگی عضلات را کاهش میدهد.
- سرعت تنفس شما را پایین میآورد و باعث میشود که در زمان فعالیتهای مختلف انرژی کمتری مصرف کنید.
- و در آخر، یکی از بزرگترین مزایای تنفس دیافراگمی آرامش درون است.