رادیولوژی دندان در اصفهان
عکس رادیولوژی دندان یکی از نیازهای دندانپزشکان جهت تشخیص دقیق مشکلات دهان و دندان میباشد. مراکز متعددی در شهر اصفهان خدمات رادیولوژی دندان OPG و CBCT را ارائه میکنند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از تجهیزات دیجیتال و مدلسازی دیجیتال، یکی از پیش نیازهای آن خصوصاً در ایمپلنت دیجیتال یا همان ایمپلنت فوری، داشتن عکس CBCT از دهان است که با استفاده از آن می توان به صورت دقیق محل و عمق کاشت ایمپلنت را بدون کوچکترین آسیب به اعصاب دهان انجام داد.
مراکز متعددی پوشش های مختلف بیمهها را برای انجام رادیولوژی دهان و دندان در اصفهان ارائه میکنند از جمله این بیمهها بیمه دانا، دی و بیمه تکمیلی میباشد.
۶ مزایای مهم رادیوگرافی دندان در بزرگسالان
رادیوگرافی دندان در بزرگسالان مزایای زیادی دارد، که در اینجا به مهمترین فواید رادیوگرافی دندان در بزرگسالان اشاره خواهیم کرد. مزایای رادیو گرافی دندان در بزرگسالان عبارتند از:
- آن دسته از پوسیدگیهای دندان كه با دید مستقیم چشمی قابل تشخیص نیستند (به طور مثال پوسیدگیهای بین دندانی ) را به دندانپزشک نشان میدهد.
- پوسیدگیها پركردگیها را مشخص میكند.
- تركها و سایر مشكلات موجود در دندان و یا پركردگیهای موجود در آن را نشان میدهد.
- اگر فردی دچار بیماریهای لثه شده باشد، به كمك رادیوگرافی های دندان میشود از مقدار تحلیل استخوانی كه در اثر این بیماری ایجاد میشود، آگاه شد.
- رادیوگرافی، مشكلات موجود در كانال و عصب دندان را نشان میدهد.
- دندانپزشك برای جایگزین كردن دندانهای از دست رفته به كمك ایمپلنت و یا دندانهای مصنوعی ، روكش، بریج…. و نیز درمانهای ارتودنسی به كسب اطلاعات از طریق رادیوگرافی نیاز دارد.
فواید رادیوگرافی دندان در کودکان
در بچهها، رادیوگرافی دندان، به تعیین مراحل رشد دندانی و فكی، خصوصا در دوران دندانهای شیری و مختلط (كه بچهها هم دندان شیری و هم دندان دائمی در دهان دارند) كمک میكند. وجود دندانهای اضافی و زیاد یا كم بودن فضاهای دندانی نیز به كمك رادیوگرافی ها قابل حدس زدن است و دندانپزشک میتواند به كمك آن مشكلات طولانی مدت ارتودنسی را با درمانهای كوتاه بینابینی حل كند.
ارائه خدمات CBCT در اصفهان
CBCT نوعی تصویربرداری سه بعدی است که بافتهای سخت و نرم، استخوانها و اعصاب فک و صورت را جهت مدلسازی دقیق دندانپزشک به عنوان راهنما به دندانپزشک تحت یک فایل کامپیوتری ارائه میدهد. این تصویر برداری بیشتر مورد استفاده کاشت ایمپلنت به روش دیجیتال و فوری میباشد. ولی در بخش های دیگر دندانپزشکی و جراحی فک نیز قابل استفاده می باشد.
راديوگرافى مناسب برای كاشت ایمپلنت در اصفهان
راديولوژی يكی از ملزومات ایمپلنت دندان می باشد. راديوگرافی پری اپيكال برای ارزيابی فواصل بين دندانی و تعداد ايمپلنت مورد نياز است و همچنين مقدار پر شدن ساكت بعد از كشيدن را دقيقا نشان می دهد.
راديوگرافى پانوراميک در اين نوع راديوگرافی ديد كلی می توان نسبت به درمان داشت.
سی تی اسکن دندان یا CBCT كه بصورت سه بعدی می توان بعد عرضی، شناسايی مناطق حساس مثل سينوس و عصب را ارزيابی كرد. مراکز متعددی در اصفهان به ارائه خدمات cbct میپردازند که یکی از الزامات در انجام درمان ایمپلنت دیجیتال در اصفهان می باشد.
انواع رادیولوژی دندان با تصویربرداری داخل دهانی
۱- رادیولوژی دندان بابت رینگ Bitewing
۲- رادیولوژی دندان اکولزال occlusal
۳- رادیولوژی دندان پری اپیکال تک دندان
انواع رادیولوژی دندان خارجی دهانی
۱- رادیولوژی دندان پانورامیک
۲- رادیولوژی دندان توموگرافی
۳- رادیولوژی دندان سفالومتری
این رادیولوژی بیشتر مورد استفاده متخصصین ارتودنسی در شهر اصفهان قرار میگیرد.
۴- رادیولوژی دندان سیالوگرام
۵- رادیولوژی دندان سی تی اسکن یا CBCT
این نوع رادیولوژی مورد استفاده متخصصین ایمپلنت در شهر اصفهان قرار میگیرد.
جهت ارتباط با متخصصین رادیولوژی دندان در شهر اصفهان، میتوانید از طریق صفحات شخصی هر مرکز که در بالا مشخص شده است ارتباط برقرار کرده ،نوبت خود را رزرو یا سوالات خود را مطرح نمایید.
توصیه ها برای گرفتن cbct در حین یا بعد از کار گذاری ایمپلنت
علی رغم طرح درمان مناسب در حین کار امکان پیش آمدن مشکلات جراحی وجود دارد (هر چند احتمال وقوع آن بسیار کم باشد) که شامل:
- عفونت
- خونریزی داخل دهان
- باز شدن زخم
- درد
- عدم وجود ثبات اولیه ایمپلنت
- ورود ناخواسته ایمپلنت به درون سینوس یا حفره بینی
- اختلالات حسی عصبی
- آسیب به دندان های مجاور
- آمفیزم بافتی
بررسی این مشکلات در خیلی از موارد نیازمند تهیه رادیوگرافی سه بعدی cbct می باشد البته در حین کار برای تعیین موفقیت دقیق ایمپلنت رادیوگرافی های دو بعدی کافی می باشد.
قابل ذکر است متاسفانه به علت ورود افراد بدون تخصص در حوزه ایمپلنت به صورت روز افزون شاهد افزایش مشکلات پیچیده بیماران میباشیم که در بسیاری موارد امکان رفع آن ها وجود ندارد و ایمپلنت باید خارج شود و پس از ماه ها انتظار بازسازی مجدد استخوان انجام و سپس ایمپلنت قرار داده شود.
چند وقت یکبار باید عکس رادیولوژی بگیریم ؟
عکس رادیولوژی دندان معمولاً در چکاب سالانه دندانپزشکی گرفته میشود تا وضعیت دندانها و ریشههای آنها مشخص شود. در بعضی افراد، دفعات بیشتری باید عکس دندان گرفته شود. اینکه چند وقت یک بار باید عکس رادیولوژی بگیری بستگی به عوامل زیر دارد:
- سن شما
- وضعیت سلامت دهان و بدن
- علائم بیماریهای دهان و دندان
- سابقه پوسیدگی دندان یا پس روی لثه
در کودکان برای بررسی و نظارت بر رشد دندانهای دائمی و جلوگیری از مشکلات ارتودنسی دندان ممکن است بیشتر نیاز به عکس دهان باشد.
رادیولوژی دندان در بزرگمهر اصفهان
برای انجام انواع رادیولوژی دندانی برای بزرگسال و کودک همچنین تهیه CBCT در خیابان بزرگمهر، می توانید به مرکز رادیولوژی دندانی دکتر فرانک جلالیان مراجعه نمایید
رادیوگرافی های ناحیه فک و دندان در کودکان
بافت تیروئید در کودکان حساس و نیاز به مراقبت های خاصی در هنگام تهیه رادیوگرافی های ناحیه فک و دندان دارد. با توجه به اینکه در کودکان در مواردی نظیر چکاپ دندانهای شیری و یا بررسی وضعیت رشدی فک و صورت ناگزیر از تهیه رادیوگرافی هستیم انتخاب های خاصی در دستگاههای پانورامیک وجود دارد که بتوان میزان اشعه وارده به غده تیرویید کودکان را به حداقل رسانید .