

دکتر سجاد آرمانفر
فوق تخصص جراحی پلاستیک در اصفهان
آدرس: اصفهان، خیابان چهارباغ بالا، نرسیده به مجتمع پارک،جنب بانک سپه، مجتمع پزشکان گلستان
آب مروارید بیماری است که در آن عدسی شفاف چشم کدر می شود. دید افرادی که آب مروارید دارند، مانند دیدن از طریق لنزهای ابری و یا نگاه کردن از یک پنجره یخ زده یا مه آلود است. دید ابری ناشی از آب مروارید می تواند خواندن، رانندگی در شب یا تشخیص حالت چهره دیگران را دشوار کند.اکثر آب مرواریدها به آرامی ایجاد می شوند و در اوایل بینایی را مختل نمی کنند. اما با گذشت زمان، آب مروارید در نهایت بینایی را تحت تاثیر قرار داده و انجام جراحی آب مروارید را ضروری می کند. خوشبختانه جراحی آب مروارید به طور کلی یک روش ایمن و موثر است که بسیاری از جراحان چشم در شهرهای مختلف این عمل را انجام می دهند. در این مطلب از سایت مطب ۳۶۵ قصد داریم علاوه بر معرفی این بیماری، بهترین متخصص چشم پزشکی در این زمینه را به شما معرفی کنیم. پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
اگر در جستجو مطب، درمانگاه، بیمارستان و پزشک برای عمل آب مروارید هستید در ادامه لیستی از چشم پزشکانی که جراحی آب مروارید انجام می دهند ارائه شده است.
فوق تخصص جراحی پلاستیک در اصفهان
آدرس: اصفهان، خیابان چهارباغ بالا، نرسیده به مجتمع پارک،جنب بانک سپه، مجتمع پزشکان گلستان
با ما ،زیبایی طبیعی را به خود هدیه دهید
شیراز پل معالی آباد ساختمان الف طبقه 10
کلینیک پزشکی و زیبایی دکتر زمانی
تهران،زعفرانیه، خیابان اعجازی، روبروی خیابان سوداچی، جنب بانک ملت، پلاک 41
بورد فوق تخصصی جراحی پلاستیک
اصفهان، شيخ صدوق شمالي، جنب پل هوايي مير، قبل از کاخ سعادت آباد غربی، ساختمان ١٥٧، طبقه اول، واحد ١١
استفاده از پیشرفته ترین دستگاه ها در زمینه پوست و مو زیبایی
شهرکرد، خیابان کاشانی، نبش خیابان وارث، جنب اداره حج و اوقاف، کوچه بیست و چهار
بهترین جراحی من نقش لبخند تو بود
اصفهان، سه راه حکیم نظامی، ابتدای خیابان حکیم نظامی، جنب بانک صادرات، کوچه لطفی (55) طبقه اول
بورد تخصصی پوست و مو
آدرس: اصفهان، خیابان وحید، مجتمع پزشکی وحید، طبقه دوم
بورد تخصصی و عضو آکادمی پزشکان زیبایی آمریکا
تهران، میدان دوم صادقیه، بلوار آیت الله کاشانی، بین اباذر و مهران، پلاک ۶۷، واحد ۲
اولین کلینیک شیراز با روش های ترکیبی زیبایی پوست و مو
شیراز، معالی آباد، نبش کوچه 29، ساختمان طوبی 4، طبقه 8، واحد 16
متخصص پوست و مو و زیبایی
شیراز، خیابان نیایش، نبش کوچه۶، ساختمان هیراد، طبقه ۲
اگر شما پزشک متخصص چشم پزشک هستید و جراحی آب مروارید انجام می دهید می توانید اطلاعات خود را در سایت مطب ۳۶۵ در بخش پزشکان و این صفحه (عمل آب مروارید ) ثبت کنید.
آب مروارید یا کاتاراکت چشم (Cataract) یک بیماری چشمی است که با کدر شدن عدسی چشم توصیف میشود. عدسی چشم نوعی لنز است که نور را به شبکهی عصبی چشم (شبکیه) هدایت میکند. در شرایط طبیعی، عدسی شفاف است و اجازه میدهد تا نور به طور صحیح به شبکهی عصبی چشم برسد و تصاویر روشن و واضح دیده شوند. هنگامی که عدسی چشم به صورت تدریجی مات و کدر شده، آب مروارید ایجاد میشود و این امر باعث کاهش وضوح دید میشود. این مشکل اغلب با افزایش سن ایجاد میشود، اما میتواند نتیجهای از عوامل دیگر از جمله ارثی بودن، مصرف برخی داروها، یا تأثیرات آسیبزای اشعه UV نور خورشید باشد.
آب مروارید معمولاً با عمل کاتاراکت (Cataract Surgery) درمان می شود. در این عمل عدسی مات شده حذف و با یک عدسی مصنوعی جایگزین آت میشود. این جراحی معمولاً امکان دیدن روشن و واضح را فراهم میکند.
تاری دید پس از عمل آب مروارید به عنوان یک عارضه موقت طبیعی در نظر گرفته می شود. اما اگر این مشکل به مدت طولانی ادامه یابد یا شدت آن زیاد باشد، حتماً باید به پزشک خود اطلاع دهید.
عمل آب مروارید معمولاً تقریباً ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول میکشد. بعد از اتمام عمل و قرار گیری لنز مصنوعی، بیمار به مدت حدود یک ساعت در اتاق ریکاوری استراحت میکند. سپس بانداژ و محافظ چشم قرار داده میشود و بیمار مرخص میشود.
پس از جراحی آب مروارید، عمل لیزیک ممکن است با توجه به وضعیت چشم و توصیه پزشک انجام شود. اما در برخی موارد، عمل لیزیک پس از جراحی آب مروارید توصیه نمیشود. جراحی لیزیک بعد از آب مروارید بسته به شرایط فرد و نظر چشم پزشک دارد.
زمان مناسب برای مراجعه به پزشک به منظور درمان آب مروارید بستگی به شدت و علائم مرتبط با این مشکل دارد. با این حال، معمولاً در صورت تجربه هر گونه تغییر در دید یا احساس علائم مشکوک به مشکلات چشمی، توصیه میشود تا سریعاً به پزشک چشمپزشک یا متخصص مراجعه کنید.
علائمی مانند دید تیره، مشکلات در دید شبانه، حساسیت به نور، تغییر در شمارهی عینک، دو بینی و یا هر نوع مشکل دید دیگر نشاندهنده نیاز به ارزیابی توسط پزشک میباشند. در صورت تأخیر در درمان، ممکن است مشکلات بیشتری ایجاد شود. به عنوان مثال، آب مروارید ممکن است با پیشرفت بیشتر بر روی عدسی، باعث کاهش دید و افزایش مشکلات چشمی شود.
افزایش سن بزرگترین عامل ایجاد آب مروارید است. آب مروارید مرتبط با سن از ۴۰ تا ۵۰ سالگی ایجاد شود.
اگر آب مروارید شما خیلی شدید نیست، استفاده از عینک های قوی تر و چراغ های مطالعه روشن تر ممکن است برای مدتی کمک کنند. اما آب مروارید با گذشت زمان بدتر می شود، بنابراین در نهایت برای برداشتن و تعویض عدسی آسیب دیده نیاز به جراحی خواهید داشت. جراحی تنها درمانی است که برای آب مروارید موثر است.
تاکنون هیچ راهی برای درمان یا خلاص شدن از شر آب مروارید پس از تشکیل به جز جراحی آب مروارید وجود ندارد. هیچ دارویی نمی تواند آب مروارید موجود را از بین ببرد و هیچ عینکی نمی تواند اثرات آن را کاملاً خنثی کند.
اکثر افراد در حین یا بعد از جراحی آب مروارید احساس درد کمی می کنند یا اصلاً احساس درد نمی کنند. قبل ار جراحی پزشک برای راحتی بیمار از قطره های چشمی برای بی حسی موضعی استفاده می کند. ممکن از فرد بعد از جراحی احساس وجود شن در چشم را داشته باشد که این موارد هم با داروهای مسکن قابل کنترل و بهبودی است.
در برخی موارد، افرادی که جراحی آب مروارید انجام دادهاند، ممکن است در سالهای بعد از جراحی، دچار تاری دید شوند. با این علائم ممکن است برخی افراد فکر کنند آب مروارید آنها برگشته است، اما امکان بازگشت آب مروارید پس از جراحی آب مروارید وجود ندارد.
آب مروارید زمانی باید جراحی شود که تأثیرات آن بر دید افراد به حدی برسد که فعالیتهای روزمره و کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار دهد. تصمیم به جراحی معمولاً با مشاوره متخصص چشمپزشک و ارزیابی شدت مشکلات بینایی اتخاذ میشود.
آب مروارید چشم علائم م مشکلات زیر را به دنبال دارد:
در ابتدا ایجاد آب مروارید، علائم ممکن است جزئی و غیر واضح باشند اما با پیشرفت بیشتر بیماری، تأثیرات آن به وضوح بیشتری نمایان میشود.
ایجاد آب مروارید یا بیماری کاتاراکت چشم ممکن است به دلیل عوامل متعددی اتفاق بیافتد. در ادامه به برخی از دلایل ایجاد آب مروارید اشاره خواهیم کرد:
تصمیم برای انجام جراحی آب مروارید (کاتاراکت) بستگی به میزان تأثیر بیماری بر دید و کیفیت زندگی فرد دارد. زمان جراحی معمولاً با توجه به میزان کاهش وضوح دید، تأثیر بر کارایی روزانه و اثرات بر کیفیت زندگی فرد تعیین میشود. اگر کاهش دید به حدی باشد که تأثیر مخربی بر فعالیتهای روزانه یا حتی بر دید در شب داشته باشد، جراحی باید انجام شود. تصمیم نهایی در مورد زمان انجام جراحی باید توسط پزشک چشمپزشکی با توجه به وضعیت خاص چشم و نیازهای فرد اتخاذ گردد.
قبل از انجام عمل آب مروارید، توصیه می شود مراقبتهای زیر را رعایت کنید:
عمل آب مروارید یک فرایند جراحی سرپایی است که اغلب بدون نیاز به بیهوشی عمومی انجام میشود. در این روند، ابتدا با استفاده از قطرههای بیحسی، چشم جهت جراحی آماده میشود اگر بیمار قادر به همکاری کافی نباشد مانند بیماران اعصاب و روان یا کودکان ممکن است بیهوشی عمومی برای این جراحی صورت بگیرد. روش متداول در جراحی آب مروارید، فیکوآمولسیفیکاسیون نام دارد. در این روش، با استفاده از امواج اولتراسوند، عدسی کدرشده به تدریج خرد میشود و از برش کوچکی که در کنار قرنیه ایجاد میشود، عدسی خارج میشود. این برش تقریباً سه میلیمتر است و بدون نیاز به بخیه، بهطور خودبخود ترمیم میشود. سپس یک عدسی مصنوعی شفاف از جنس پلاستیک، سیلیکون یا آکریلیک از همان برش بهصورت تاشده وارد چشم میشود و در پشت عنبیه قرار میگیرد، این کار امکان دیدن روشن و واضح را به فرد فراهم میآورد.
در سال های اخیر ورود تکنولوژی لیزر فمتوسکند به حوزه چشمپزشکی تحولات زیادی را در این زمینه ایجاد کرده است. این لیزر توانایی ایجاد برشهای دقیقتری نسبت به روش فیکوآمولسیفیکاسیون را دارد و همچنین اثر کمتری روی بافتهای اطراف چشم ایجاد میکند.
بعد از اجرای عمل آب مروارید چشم، مهم است تا مراقبتهای زیر را به دقت انجام دهید:
هر عمل جراحی عوارض و خطراتی را به دنبال دارد. عمل آب مروارید هم از این قائده مستثنی نیست. این جراحی مانند عمل لیزیک چشم و عمل لازک چشم دارای عوارض زیر است:
تاکنون مطالعاتی ثابت نکرده است که چگونه می توان از رشد آب مروارید جلوگیری کرد یا آن را کاهش داد. اما متخصصان مراقبت های بهداشتی پیشنهاد می کنند برای جلوگیری از آب مروارید و حفاظت از سلامت چشمان خود، اقدامات زیر انجام دهید: