مصاحبه با دکتر فریناز شیربان|متخصص ارتودنسی در اصفهان

مصاحبه با دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان

در این مصاحبه از سایت مطب ۳۶۵، در خدمت دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان هستیم. درادامه رزومه ای را از این متخصص گرامی بیان می کنیم:

دکتر فریناز شیربان ورودی دندانپزشکی عمومی سال ۸۴ دانشگاه اصفهان می باشند؛ که در سال ۱۳۸۶ مفتخر به کسب رتبه اول علوم پایه کشوری شدند. ایشان در سال ۱۳۹۰ فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شدند و در همان سال موفق به قبولی در تخصص ارتودنسی دانشگاه اصفهان شدند. دکتر شیربان در سال ۹۳ رتبه برتر بورد تخصصی خود را دریافت کردند و از همان سال تا کنون عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می باشند.

از جمله خدمات دکتر شیربان می توان به موارد زیر اشاره نمود:

با توجه به سوالات متنوع در حوزه ارتودنسی، پاسخ این سوالات را از دکتر فریناز شیربان جویا شدیم که کاربران عزیز مطب ۳۶۵ بتوانند از آن استفاده نمایند. پس در ادامه با ما همراه باشید.

۱- درمان ارتودنسی چقدر طول می کشد؟

بسیاری از بیماران با مدت زمان ارتودنسی مشکل دارند و بسیار مورد سوال می باشد. درمان ارتودنسی بر اساس نوع و شدت ناهنجاری بین ۳ الی ۲۴ ماه زمان می برد. در مرکز تخصصی دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان، عمده بیماران ارتودنسی ثابت در حدود ۱۲ تا ۱۸ ماه بعد از شروع ارتودنسی، درمانشان پایان می یابد. درمان های ساده با پلاک متحرک و درمانهای ارتودنسی تک دندان عمدتا ۶ ماه یا کمتر زمان می برند، ولی درمان های ارتودنسی متحرک برای اصلاح رشد فک و یا درمان های ارتودنسی ثابت همراه با جراحی فک طول دوره درمانی ۱۸ ماه یا بیشتر دارند.

۲- در خصوص مراقبت از وسیله های ارتودنسی به چه مواردی باید توجه نمود ؟

بعد از شروع درمان های ارتودنسی، نگهداری و مراقبت از وسیله های ارتودنسی شامل پلاک های متحرک ارتودنسی و یا براکت های ارتودنسی ثابت همانند رعایت بهداشت حین درمان ارتودنسی اهمیت قابل توجهی دارد.

در مطب دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان، در جلسه شروع درمان ارتودنسی نکات مهم برای مراقبت از وسیله های ارتودنسی آموزش داده می شود.

به طور خلاصه آسیب براکت های ارتودنسی ثابت، عمدتا با:

خوردن غذاهای سفت و چسبنده مثل آجیل، گز، تافی، جویدن آبنبات، ته دیگ، هسته میوه ها (خصوصا آلوچه، گوجه سبز، زیتون، خرما) گاز زدن میوه ها با پوست خصوصا سیب، گاز زدن ساندویچ و پیتزا اتفاق می افتد. حتما میوه ها را پوست بکنید، هسته آن ها را جدا کرده، تکه تکه کنید و بعد میل بفرمایید. به جای دانه های انار از آب انار حین درمان ارتودنسی ثابت استفاده کنید.

تعجیل در غذا خوردن و میل کردن غذا در جلوی تلویزیون احتمال برخورد قاشق به براکت ها و آسیب آن ها را افزایش میدهد. ضربه به براکت ها و یا به صورت نیز می تواند باعث آسیب به براکت های ارتودنسی و آزار بافت دهان بیمار شود.

شستشوی پلاک حداقل ۳ بار در شبانه روز برای مراقبت از پلاک متحرک توصیه می  شود، قبل از گذاشتن آن داخل دهان، و قرار دادن ظرف آب زیر محل شستشوی پلاک، برای جلوگیری از آسیب دیدن پلاک در صورت رها شدن از دست باید مورد توجه قرار گیرد. استفاده از آب ولرم و مایع دستشویی روش مناسب، کم هزینه و در دسترس برای تمیز کردن پلاک متحرک ارتودنسی می باشد. استفاده از مواد شوینده خورنده فلز، آب جوش، خمیر دندان و سایر مواد ساینده برای تمیز کردن پلاک ارتودنسی متحرک توصیه نمی شود. هنگامی که پلاک ارتودنسی از دهان خارج می شود حتما آن را داخل جعبه بگذارید. پیچیدن پلاک متحرک ارتودنسی در دستمال کاغذی عمدتا باعث گم شدن پلاک می شود.

۳- معایب و مشکلات درمان ارتودنسی دندان را در این سالها از نگاه پزشک و بیمار برای ما بیان نمایید ؟

درمان ارتودنسی درمانی زمان بر است و باید تحت نظارت متخصص ارتودنسی انجام شود، مهارت متخصص ارتودنسی و همکاری بیمار در مراجعه منظم، رعایت بهداشت و سایر دستورات متخصص ارتودنسی مهمترین عوامل در پیشگیری از معایب و مشکلات ارتودنسی است.

درمان ارتودنسی و چسباندن براکت ها هیچ آسیبی به دندان ها نمی زند، تنها مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و رعایت بهداشت دهان و دندان را زمانبر می کند، بیمار ارتودنسی نیاز به صرف زمان طولانی تری برای رعایت بهداشت دهان و دندان خود دارد و در صورت کاهلی در رعایت بهداشت، به وجود آمدن لکه های سفید، شروع پوسیدگی دندان ها و بد رنگی دندان ها امری اجتناب ناپذیر است. مسواک نزدن یا مسواک زدن ناکافی می تواند با عث التهاب لثه، گرفتن جرم بر روی دندانها و ایجاد خونریزی از لثه و تحلیل استخوان اطراف دندان ها شود.

همه موارد ذکر شده در بالا تنها با صرف زمان و دقت کافی برای مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهان شویه قابل پیشگیری است.

بعضی از افراد دیده شدن براکت ها و سیم های ارتودنسی در دهان را از معایب درمان ارتودنسی می دانند و آن را دوست ندارند، یا بر اساس موقعیت شغلی و اجتماعی خود شرایط استفاده از ارتودنسی معمولی را ندارند.

در مطب دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان ، امکان انجام ارتودنسی نامرئی برای این عزیزان فراهم شده است.

ارتودنسی نامرئی می تواند به صورت متحرک و ارتودنسی با الاینرهای شفاف باشد، یا ارتودنسی لینگوال و چسباندن براکت ها در پشت دندان های بیمار باشد و یا استفاده از براکت های سرامیکی، شفاف و هم رنگ دندان به جای براکت های فلزی باشد.

تحلیل ریشه دندان ها یکی دیگر از نگرانی های بیماران برای انجام درمان ارتودنسی است. برخی از بیماران به صورت ارثی تحلیل وسیع و جنرالیزه بر روی ریشه دندان های خود قبل از هر گونه اقدام ارتودنسی در بررسی اولیه رادیوگرافی ها دارند، این بیماران کاندید مناسبی برای انجام درمان ارتودنسی نیستند و اقدام به درمان ارتودنسی می تواند مشکلات تحلیل ریشه در این بیماران را افزایش دهد.

سایر بیماران ارتودنسی عمدتا مشکلی در این زمینه در صورت انتخاب صحیح متخصص ارتودنسی خود نخواهند داشت، مهارت و اطلاعات علمی متخصص ارتودنسی در پیشگیری از تحلیل ریشه امری اجتناب ناپذیر است. همکاری بیمار و مراجعه منظم، مراقبت از وسایل و براکت های ارتودنسی که بر کاهش طول دوره ی درمان ارتودنسی اثر می گذارد نیز بر پیشگیری از تحلیل ریشه حین درمان ارتودنسی موثر است.

عدم مراجعه در زمان تعیین شده، شکستن براکت ها و سیم ها، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان توسط بیمار می تواند طول دوره ی درمان ارتودنسی را افزایش دهد و طولانی شدن بیش از حد درمان ارتودنسی یکی از ریسک فاکتورهای تحلیل ریشه دندان ها می باشد.

۴- آیا درمان ارتودنسی درد دارد؟

بعضا نگرانی مادرانی که برای ارتودسی کودکان خود به مراکز ارتودنسی مراجعه می کنند، عدم تحمل کودکان از درد احتمالی ارتودنسی است، لطفا در این خصوص توضیحاتی بیان نمایید.

.
درمان ارتودنسی بدون درد و بدون نیاز به بی حسی موضعی شروع می شود. در هفته اول بعد از شروع ارتودنسی بیمار به وسایل و براکت های ارتودنسی عادت ندارند، دندان ها آرام آرام لق می شوند تا حرکت آغاز شود، احساس فشار مختصر در دندان ها احساس می شود، برخی از بیماران نیاز به مصرف مسکن برای کنترل احساس فشار بر روی دندان ها دارند. راه های مختلفی برای کاهش احساس فشار، عادت کردن به براکت ها بعد از شروع درمان بدون بروز زخم و ناراحتی وجود دارد که در بعد از شروع درمان ارتودنسی ثابت در مطب دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان برای بیمار توضیح داده می شود.

  • استفاده از موم ارتودنسی
  • جویدن آدامس های بدون قند و کوچک
  • خوردن مسکن

در روز اول بسیار کمک کننده است. بعد یک هفته بیمار کاملا به ارتودنسی خود عادت می کند، درد و ناراحتی خاصی تجربه نمی کند. در صورت خوردن مواد غذایی سفت و چسبنده، ممکن است براکت ها و سیم ها آسیب ببیند، بشکند و گونه بیمار را زخم کند، مراجعه سریع به متخصص ارتودنسی و استفاده از موم ارتودنسی راه حل این مشکل است. مخاطبین عزیز می توانند برای مشاهده توضیحات در خصوص موم ارتودنسی به اینستاگرام مطب مراجعه کنند.

بعد از هر جلسه تنظیم سیم های ارتودنسی بیمار برای یک تا دو روز احساس فشار بر روی دندان های خود دارد، و سپس فرد به آن عادت می کند. درد و ناراحتی شدیدی حین درمان ارتودنسی وجود ندارد، و با مراقبت های آموزش داده توسط متخصص ارتودنسی کاملا قابل کنترل است.

۵- اگر براکت از دندان جدا شد چه کار کنیم؟

اگر براکت از دندان جدا شد اولین اقدام استفاده از موم ارتودنسی برای جلوگیری از زخم شدن لب و گونه است، حدود ۲ تا ۳ میلیمتر از موم ارتودنسی را جدا کرده به فرم کره در می آورید و بر روی براکت جدا شده ارتودنسی قرار می دهید، اگر سیم ارتودنسی آزاد شده است، با کمک ناخن گیر و یا سیم چین نو و تمیز سیم آزاد شده را بچینید تا مخاط دهان را زخم نکند و در اولین فرصت با مطب دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان تماس بگیرید و با تعیین وقت اورژانسی به پزشک خود مراجعه کنید.

اگر براکت شکسته و یا جدا شده از دندان، لب و یا گونه شما را اذیت نمی کند، عمدتا نیاز به ملاقات اورژانسی با متخصص ارتودنسی وجود ندارد، ولی حتما با تماس با مطب این امر را اطلاع دهید، تا در صورت لزوم نوبت ویزیت جدیدی برای شما تعیین شود.

۶- پیش از چسباندن براکت چه اقدامات دندانپزشکی لازم است؟

وقتی شما تصمیم به انجام ارتودنسی می گیرید، در مرحله اول معاینه ارتودنسی توسط دکتر فریناز سیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان انجام می شود، بر اساس طرح درمان ارتودنسی شما، ممکن است یک یا چند دندان حین درمان ارتودنسی کشیده شود، پس قبل از اقدام به ترمیم دندان های پوسیده، لازم است طرح درمان ارتودنسی شما مشخص شود.

قبل از چسباندن براکت های ارتودنسی اقدامات دندانپزشکی مانند جرم گیری و جراحی لثه برای حذف پاکت پریودنتال در صورت لزوم برای دستیابی به لثه، استخوان و بافت نگهدارنده سالم برای دندان ها، انجام می شود، کلیه دندان های پوسیده به جز دندان هایی که در طرح درمان ارتودنسی شما قرار است کشیده شود ترمیم می شود، انجام درمان های زیبایی، روکش ها، قرار دهی ایمپلنت و… بعد از درمان ارتودنسی و باز کردن براکت ها انجام می شود.

دندان های عقل بر اساس وضعیت دندانی بیمار و طرح درمان ارتودنسی، ممکن است قبل یا بعد از درمان ارتودنسی کشیده شوند و در برخی از بیماران کشیدن دندان عقل ضرورتی ندارد.

۷- براکت چگونه به دندانها چسبانده می شود؟

درمان ارتودنسی ثابت با چسباندن براکت ها به دندان ها آغاز می شود. براکت ها بعد از آماده سازی سطوح مینای دندان به دندان ها چسبانده می شود.

۱- در مرحله اول پالیش سطح دندان برای حذف دبری های غذایی و پلاک دندانی انجام می شود.

۲- سپس از ماده ای به نام اچ برای آماده سازی سطح دندان برای چسباندن براکت روی مینا استفاده می شود.

۳- بعد از شستشوی کامل اچ، سطح دندان خشک می شود و سپس بر اساس نوع و برند کامپوزیت ارتودنسی (چسب براکت) براکت بر روی سطح مینا چسبانده می شود.

برخی از کامپوزیت های ارتودنسی نیاز به نور در محدوده ی طول موج آبی برای سخت شدن دارند و برخی از انواع کامپوزیت ها بعد از ۳ دقیقه خود به خود سفت می شوند.

۸- برای کوتاه تر کردن طول درمان ارتودنسی چه کاری می توان انجام داد؟

ارتودنسی در سنین کمتر از ۲۰ سال به علت رشد عمودی بیماران نوجوان نسبت به بزرگسالان، درمانی ساده تر و سریع تر خواهد بود. همکاری بیمار در مراجعه منظم طبق تقویم درمانی، مراقبت از وسایل ارتودنسی و پیشگیری از شکستن براکت ها ،استفاده از الاستیک ها به صورت دقیق و کامل حین درمان های ارتودنسی بر اساس دستور درمانی متخصص ارتودنسی، در کاهش طول دوره ی درمان موثر است.

رعایت بهداشت و استفاده از مسواک، نخ دندان و دهان شویه توسط بیمار برای جلوگیری از التهاب لثه و پوسیدگی دندان بسیار مهم است، التهاب لثه و پوسیدگی عواملی هستند که باعث قطع درمان توسط متخصص ارتودنسی برای درمان های لثه و پوسیدگی می شوند. در مطب دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان نکات لازم در این زمینه آموزش داده می شود.

راه کار هایی مانند:

استفاده از دستگاه های ویبراتور خاص و لیزر

جراحی های محدود مانند کورتیکومی، پیزوسیژن و میکرواستئوپرفوریشن

ایجاد سوراخ های کوچک در استخوان و…

احتمالا طول درمان ارتودنسی را کاهش می دهد.

۹- نکات بهداشتی در دوران درمان ارتودنسی که بیماران باید در طول دوران ارتودنسی انجام دهند را بیان کنید.

در طول روزاستفاده حداقل سه بار از مسواک و یک بار از نخ دندان حین درمان ارتودنسی الزامی است، اهمیت استفاده از خمیر دندان، فلوراید موجود در آن است، مسواک زدن حین درمان ارتودنسی زمان بر است در صورتی که استفاده طولانی از خمیر دندان برای شما قابل تحمل نیست، فقط در مرحله ی پایانی مسواک زدن، خمیر دندان را اضافه کنید. مسواک بین دندانی نیاز به خمیر دندان ندارد و برای تمیز کردن زیر سیم ها و کنار براکت ها است، مسواک بین دندانی را نباید بین دندان ها وارد کنید.
دهان شویه فلوراید برای پیشگیری از پوسیدگی توصیه می شود، استفاده روزانه و یا هفته ای یک بار بر اساس نظر متخصص ارتودنسی قابل انجام است.

۱۰- درمان ارتودنسی در چه سنی مناسب است؟

این سوالی است که بسیاری از مادران همراه سوال می کنند و از اینکه شاید برای ارتودنسی دندان کودک خود دیر اقدام کرده باشند نگران هستند. لطفا به این سوال هم پاسخ جامعی بدهید.

سن مناسب برای انجام درمان ارتودنسی بر اساس نوع ناهنجاری بیمار متفاوت است. اولین جلسه معاینه ارتودنسی با رویش اولین دندان دائمی حدود ۶ سالگی می باشد. زمان درمان های اصلاح رشد فکین قبل از بلوغ می باشد.

بعد از معاینه اولیه در مطب دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان، زمان مناسب اصلاح رشد فکین برای کودک شما مشخص می شود. بر اساس نوع ناهنجاری فکین و رشد کودک، زمان مناسب برای اصلاح رشد فکین اندکی متفاوت است.

درمان ارتودنسی ثابت عمدتا بعد از ۱۲ سالگی آغاز می شود، عمدتا درمان ارتودنسی قبل از ۲۰ سالگی درمانی راحت تر و سریعتر است. زمان مناسب برای انجام درمان ارتودنسی ثابت بین ۱۲ تا ۲۰ سالگی است ولی محدودیت سنی وجود ندارد و تا زمانی که بیمار دندان ها، لثه و استخوان سالمی دارد، قابل انجام است. درمان ارتودنسی در نوجوانان بر اساس تمایل و انگیزه بیمار و رعایت بهداشت توسط بیمارآغاز می شود.

۱۱- پریود زمانی جهت معاینه ارتودنسی و مراجعات مکرر چگونه است ؟

تقویم درمانی مراجعه به متخصص ارتودنسی، در مطب دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان، بسته به نوع درمان و مرحله ی درمان بیمار تنظیم می شود. در کودکان عمدتا ویزیت های ارتودنسی ۶ ماه تا یکسال یکبار برای بررسی روند رویشی دندان ها، رشد فکین و اقدام به انجام ارتودنسی پیشگیری در سن مناسب انجام می شود.

جلسات معاینه در درمان های ارتودنسی پیشگیری ممکن است یک تا سه ماه یکبار تعیین شود. جلسات درمانی ارتودنسی بزرگسالان عمدتا ۳ تا ۶ هفته یک بار بسته به وسایل ارتودنسی بیمار و مرحله ی درمان ارتودنسی بیمار تعیین می شود. اگر چه گاهی فاصله ویزیت و معاینه ممکن است طبق نظر متخصص ارتودنسی یک هفته ای یا حتی ۸ هفته ای تعیین گردد.

در پایان از اینکه با صبوری و دقت تمام پاسخ گوی سوالات مخاطبین مطب۳۶۵ بودید از شما سپاسگذاریم و برای شما آرزوی بهترین ها را داریم.

مخاطبین عزیز می توانید جهت انجام امور ارتودنسی در شهر اصفهان به مطب ارتودنسی دکتر فریناز شیربان مراجعه نمایید.

اصفهان، توحید میانی ،نرسیده به چهارراه مهرداد،جنب بانک سپه ساختمان مینیاتور ، طبقه سوم

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست