پروتز باسن یکی از شیوههای جراحی زیبایی است که در بین طرفداران جایگاه ویژهای دارد. این جراحی موجب بزرگ و خوش فرم شدن باسن و رسیدن فرد به تناسب اندام میشود. افرادی که با ورزش کردن و رعایت رژیم غذایی نمیتوانند به نتایج مطلوب برسند از انواع روش های پروتز باسن استفاده میکنند.
انواع روش های پروتز باسن از نظر نوع مواد
نوع مواد مورد استفاده در روشهای مختلف پروتز باسن با هم تفاوت دارد. تشخیص اینکه کدام مواد برای کدام یک از بیماران مناسبتر است به عهدهی پزشک و با توجه به طرح درمان است.
مواد مورد استفاده شامل موارد زیر است:
پروتز باسن سیلیکون ژلی
برای انجام پروتز باسن اگر بافت باسن قوام مناسبی داشته باشد و هدف از انجام آن صرفاً بزرگ کردن باسن و خوش فرمی آن باشد میتوان از مواد سیلیکون ژلی استفاده کرد.
پروتز باسن سیلیکون الاستیک
در مواردی باسن حالت غیر قرینه دارد یا به دلایل مادرزادی مشکلات بد فرمی دارد. در این موارد لازم است از مواد پروتز با قوام بالا استفاده شود. سیلیکون الاستیک در این موارد گزینهی مناسبی برای پروتز باسن است.
انواع روشهای پروتز باسن بر اساس شیوهی انجام پروتز
شیوهها و موادی که در تزریق استفاده میشود برای اهداف مختلف پروتز متفاوت است.
تزریق فیلر
فیلر یا ژل اسکالپترا به باسن یکی از شیوههای بزرگ کردن و خوش فرمی باسن است. در این شیوه مواد در مطب به باسن تزریق میشود. خاصیت مواد در حجم دهی به باسن زیاد نیست اما مواد تزریق شده از این مواد برای تولید کلاژن استفاده میکند و کلاژن حجم باسن را افزایش میدهد. این شیوه در یک جلسه انجام میشود اما بعد از انجام باید فرد چند جلسه مورد معاینه و مشاوره قرار بگیرد.
تزریق هیدروژل یا سیلیکون
جراحی پروتز باسن با هیدروژل یکی از شیوههای ارزان پروتز باسن است که اگرچه نتایج موقتی دارد اما ممکن است با ایجاد خطرات و عوارض برای فرد به همراه باشد، اما در این شیوه حجم باسن به میزان زیادی تغییر میکند. در این شیوه موادی که به باسن تزریق میشود ممکن است صاف و یکدست پخش نشود و باعث ایجاد تودههای سفت یا گرانولوم شود یا مواد غیر استریل و شرایط نامناسب بهداشتی موجب ایجاد عفونت شود.
کاشت پروتز در باسن
کاشت پروتز با عمل جراحی و تحت بیهوشی انجام میشود. در این شیوه پروتز در قسمت میانی باسن جایگذاری میشود. بالای خط میانی باسن برشی به اندازهی ۵ تا ۸ سانتیمتر ایجاد میشود و پروتز در بالا یا پایین ماهیچهی سرینی قرار میگیرد. معمولاً در این روش پروتز در یک سوم تحتانی قرار نمیگیرد زیرا ممکن است به آن فشار وارد شود و آسیب ببیند.
روش های جدید پروتز باسن
در شیوهی جدید پروتز باسن مواد جامد سیلیکونی جایگزین ژل سیلیکون میشود. مزیت استفاده از این شیوه طبیعیتر به نظر رسیدن پروتز است. همچنین مقاومت این مواد در مقابل پارگی بیشتر است.
یکی دیگر از انواع پروتز، پروتزهای بر پایهی آب هستند که ایمنی بالاتری دارند. این پروتز در مقابل آسیب مقاومت ندارد چون اگر سوزن به باسن فرو رود یا ضربهای به آن وارد شود پاره میشود، اما در مقابل عفونت یا گره شدن مقاومت بالایی دارد.
کدام یک از روش های پروتز باسن برای من مناسبتر است؟
انتخاب شیوهی مناسب پروتز باسن به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال میزان سفتی یا حجم بافت باسن یکی از موارد مهمی است که در انتخا نوع پروتز تاثیرگذار است. همچنین نظر پزشک برای اثربخشی بهتر جراحی یکی از موارد مهمی است که نباید نادیده گرفته شود.