ارتودنسی دندان های نیش

ارتودنسی دندان های نیش

بی نظمی دندان های نیش از رایج ترین مشکلات دندان بشمار می رود. در برخی افراد یک دندان یا دو دندان نیش شان ممکن است کج باشد و یا این که طول کوتاه یا بیرون زده و یا حتی نهفته باشد. این دندان ها در داشتن لبخندی زیبا بسیار حائز اهمیت است. احتمالا شما یا یکی از اعضای خانواده مشکلات مربوط به دندان نیش به صورت بیرون زده یا نهفته را داشته باشید و در پی درمانش هستید. در مجله مطب پزشکی ۳۶۵ شما را با ارتودنسی دندان نیش و درمان آن آشنا می کنیم.

دندان های نیش

دندان نیش از مهم ترین دندان ها در فک است. از این دندان برای گرفتن موادغذایی و تکه کردن غذا استفاده می شود. در جانداران دندان نیش، بزرگترین دندان است. در انسان ۴ عدد دندان نیش وجود دارد. دندان نیش نامنظم،کج یا کوتاه و حتی بیرون زده است. دندان نیش در قوس دندانی واقع شده که در زیبایی لبخند نقش مهمی دارد. منظم نبودن این دندان در اعتماد بنفس افراد، تاثیر منفی می گذارد.

ارتودنسی دندان نیش

 

نحوه ارتودنسی دندان نیش

کجی، کوتاه و بلند بودن دندان نیش و نهفته بودن این دندان ها از مشکلات اساسی در دندان های نیش است. حدود ۲ درصد از افراد جامعه با نهفتگی دندان نیش مواجه هستند. دندان های نیش نهفته به سمت سقف دهان نهفته می شود. ارتودنسی دندان نیش به دلایل کوچک بودن فک، عدم رشد در موقعیت خودش و یا بیرون زدگی، انجام می شود.
دندان‌های نیش در دو طرف دهان قرار دارند و بر زیبایی صورت تاثیرگذار می‌باشند. دندان‌های دیگر راه جوانه زدن دندان نیش را بسته در نتیجه دندان نیش بیرون نزده که به آن دندان نیش نهفته می گوییم. در ۹۰% مواقع نهفتگی دندان نیش یک طرف فک است. ۶۰ درصد رویش دندان نیش به طرف سقف دهان است. نهفتگی دندان نیش در زنان دو برابر مردان می باشد.

علت عدم هماهنگی دندان نیش

کوچکی فک علت مشکل در این دندان ها است. کوچکی فک پایین یا بالا سبب شده فضا برای دندان وجود نداشته باشد. دندان به صورت نصف و نیمه یا کج بیرون می آیند. دندان نیش ممکن است نهفته شود. افرادی که فک کوچکی دارند، ارتودنسی دندان های نیش در رفع مشکلات دندانی آن ها کمک بزرگی می کند. کوچکی فک، دیر افتادن دندان نیش شیری و ژنتیک سبب کمبود فضا فک برای رشد و جوانه زدن دندان نیش خواهد شد.

ارتودنسی دندان های نیش در کودکان

ارتودنسی دندان های نیش در کودکان

یک متخصص از بریس برای ارتودنسی دندان های نیش استفاده می کند. ارتودنسی رشد فک بالا یا پایین یا هر دو را تغییر می دهد. برای انجام ارتودنسی در کودکان بهتر است در سن هفت سالگی به یک متخصص ارتودنسی کودکان مراجعه شود تا از ناهنجاری های دندان نیش در بزرگسالی جلوگیری شود.

عوامل موثر بر ارتودنسی دندان نیش

سن، زاویه دندان، محل نهفتگی و عمق آن، میزان فضای دندانی بر روی ارتودنسی دندان نیش تاثیر گذار است. اگر زاویه دندان نیش نهفته مناسب نباشد و براکت به دندان های مجاور آسیب وارد کند باید از جراحی استفاده شود.

علل مشکلات دندان های نیش

شایع ترین علت بروز ناهنجاری های دندان شامل موارد زیر است:

کوچک بودن فک ها

فک کوچک فضا محدودی در اختیار دندان قرار می دهد و سبب می شود دندان های نیش کج، بیرون زده و حتی نهفته شوند.

زبان زدن کودکان به دندان های جلویی

بعضی از کودکان حین غذا خوردن با زبان خود به دندان های جلویی فشار وارد می کنند. فشار زبان روی دندان های جلویی سبب ناهنجاری در دندان های نیش می شود.

مشکل در ساختار استخوان

کمبود در ساختار استخوان سبب نازک شدن و ضایعه ظریفی می شود. این اختلال در جویدن و صحبت کردن تاثیر گذاشته که سبب تاثیر منفی بر توانایی دندان خواهد شد.

عملکرد منفی عضلانی

مکیدن انگشت شست در کودکان سبب شده دندان های نیش دچار ضایعه اپن بایت شود که با ارتودنسی متحرک یا ثابت قابل درمان است. برای درک بیشتر تفاوت این دو روش مقاله تفاوت ارتودنسی ثابت و متحرک را حتما بخوانید. بعضی از بزرگسالان مداد را در دهان گذاشته و توسط دندان های نیش فشار می آورند. این عادات سبب نیش اپن بایت می شود.

علل نهفتگی دندان نیش

دندان نیش نهفته در لبخند تاثیر گذار است و نامنظمی اش بسیار نمایان است. دندان شیری باید بیافتد تا دندان نیش رشد کند. اگر دندان شیری نیفتد دندان نیش از لثه بیرون می زند و دو دندان پشت سر هم نمایان می شوند. دندان نیش نهفته باعث آسیب به دندان های سالم می‌شود و در نتیجه منجر به نابودی دندان ها خواهد شد. دندان نیش نهفته سب کج شدن دندان مجاور و تشکیل کیست در اطراف دندان نهفته می شود و با جراحی درمان خواهد شد. دندان نیش نهفته سبب کاهش استخوان فک می شود و جویدن را مشکل می کند. عوامل ژنتیکی سبب شده دندان نیش به سمت سقف دهان حرکت کرده و در آن جا رشد کند. گاهی دندان نیش به دلایل وراثتی نهفته باقی می ماند.

اگر مشکلات ارتودنسی دندان نیش را برطرف نکنیم چه می شود؟

بیماری های لثه ناشی از عدم بهداشت دهان است. این عفونت ها وارد جریان خون شده و سبب بیماری های قلبی می شود. اگر دندان های نیش نامنظم باشد با آبسه دندانی و مشکلات فکی مواجه خواهید بود.

ارتودنسی دندان نیش نهفته

 

ارتودنسی دندان نیش نهفته

دندان نیش با انواع ارتودنسی ثابت، متحرک و نامرئی یا جراحی درمان خواهد شد. اگر خودتان یا فرزندتان با چنین مشکلی روبرو است باید به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. جراحی و ارتودنسی با هم راه حل درمانی مناسبی می باشد. گاهی اوقات بعد از پوسیدگی دندان نیش متوجه می‌شوید که دندان پوسیده، شیری است و دندان نیش دائمی نهفته در فک رشد پیدا نکرده است. در این شرایط دندان شیری را می‌کشند و ارتودنسی دندان نیش نهفته را برای فرد انجام می دهند. دندان نیش نهفته اگر درمان نشود به دندان‌های سالم مجاور آسیب می‌زند و سبب نابودی دندان‌ها می‌شود.
هدف از درمان: احیا دندان نیش به جایگاه اصلی خود و هم راستا با سایر دندان ها می‌باشد. اگر نهفتگی زود شناسایی شود با کشیدن دندان نیش شیری یا دیگر دندان‌ها، دندان نیش در جایگاه اصلی اش رشد خواهد کرد.

جراحی لثه: بافت لثه برداشته می‌شود تا بیرون آمدن دندان نیش انجام گیرد. اگر بیرون آمدن دندان مهیا شود ولی دندان نیش در جایگاه اصلی رشد نکند راه‌های درمانی دیگری برای بیمار طراحی خواهد شد.

درمان دندان نیش به موارد زیر بستگی دارد :

  • کدام دندان‌ نهفته است.
  • شدت نهفتگی دندان چقدر است؟

موقعیت دندان نهفته چگونه است؟

بهترین روش درمان دندان نیش با براکت ارتودنسی است که با جراحی ساده دندان نیش هم راستا با دیگر دندان‌ها رشد می کند. برای این جراحی نیاز به فضای کافی در قوس دندان است. جراحی با استفاده از بی‌حسی موضعی انجام می‌شود تا دندان نیش نهفته بیرون آید سپس متخصص ارتودنسی براکت ارتودنسی را به دندان نیش متصل کرده و با زنجیر محکم، براکت را به سیم ارتودنسی اتصال می دهد.
ممکن است دندان نهفته در سقف دهان باشد. به بخیه لثه نیازی نیست. متخصص به زنجیر، کش انداخته است و از این طریق به سیم ارتودنسی اتصال می دهد و توسط فشار ملایمی دندان به جایگاه اش منتقل شود. این فرآیند یک سال طول می کشد.

توصیه‌های لازم پس از ارتودنسی دندان نیش

  • استفاده از کمپرس یخ
  • رعایت بهداشت دهان و دندان
  • استفاداه ازغذاهای نرم تا چند روز اول
  • پرهیز از غذاهای سفت و ترد
  • مراجعه به ارتودنتیست برای چکاپ

ارتودنسی دندان نیش بالا

دندان نیش بالا ممکن است دچار بیرون‌ زدگی یا نهفتگی باشد، ناهماهنگی برای یک دندان نیش در فک بالا رخ می‌دهد. این دندان آخرین دندان است که در فک بالا می‌روید و بر اثر کمبود فضا نیاز به ارتودنسی دارد.

ارتودنسی دندان نیش بیرون زده

دندان نیش اگر از فک بیرون بزند، به دلیل کمبود فضا در فک است. ابتدا به وسیله ارتودنسی، سایر دندان‌ها جا به جا شده تا فضای کافی ایجاد شود. در صورت کمبود فضا متخصص اقدام به کشیدن دندان آسیا می کند. بیرون زدگی دندان نیش، در زیبایی فرد اختلال ایجاد می‌کند.

ارتودنسی یک دندان نیش به تنهایی

برای اصلاح این عدم نظم، اورتودنسی یک دندان نیش کافی نیست و باید یک فک ارتودنسی ثابت شود.

زمان مورد نیاز برای ارتودنسی دندان نیش

زمان ارتودنسی به سن، ژنتیک، جنس دندان، فشار دندان های مجاور بستگی دارد. این پروسه حداقل ده ماه انجام می شود. طی این دوران لازم است کش انداختن و مسواک زدن را رعایت کنید تا از پوسیدگی دندان هایتان جلوگیری شود. بیمار باید ویزیت شود تا تغییر دندان هایش بررسی شود. اصلاح این ناهنجاری در کودکان و نوجوانان راحت تر است.

هزینه ارتودنسی تک دندان

هزینه ارتودنسی تک دندان بسته به این است که متخصص برای درمان از چه روشی استفاده کند. انواع خدمات ارائه شده برای بیمار در هزینه ارتودنسی دندان نیش دخیل است.

علت ضرورت درمان دندان نیش بیرون زده؟

دندان نیش بیرون زده در سلامت دهان اهمیت دارد و در اعتماد به نفس تاثیرگذار است. دندان نیش بیرون زده سبب اشکال در جویدن مواد غذایی می شود. با ارتودنسی و درمان به موقع می توانید مشکلات عدم نظم دندان نیش را رفع کنید. در جلسه مشاوره، متخصصان کلینیک می توانند برآوردی از هزینه و طول دوره درمان در اختیار بیماران بگذارند.

آیا کشیدن دندان نیش بیرون زده ضرورت دارد؟

گاهی ارتودنسی به تنهایی درمان نمیکند. بنابراین لازم است که دندان کشیده شود. این روش همراه با ارتودنسی در جهت اصلاح دندان ها برای بیماران کمک کننده است.

زمان مراجعه به دندانپزشک برای اصلاح دندان نیش چه موقع است؟

در زمان نوجوانی بهترین دوران برای برطرف کردن مشکلات دندان نیش است.

 

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست