کلینیک دندانپزشکی دکتر عابدینی مجهز ترین کلینیک دندانپزشکی نجف آباد است . در این کلینیک خدمات دندانپزشکی و زیبا سازی طرح لبخند به نحو احسن انجام می شود . اگر هنگام خندیدن اعتماد به نفس کافی ندارید و به دنبال اصلاح طرح لبخند خود هستید می توانید خدمات این کلینیک را امتحان کنید . در حال حاضر حتی بسیاری از افرادی که ساکن اصفهان هستند به این کلینیک مراجعه کرده و کاشت دندان یا اصلاح طرح لبخند خود را نزد دکتر عابدینی انجام می دهند .
در این مصاحبه از مطب ۳۶۵ با ما همراه باشید تا به تمامی سوالات شما در خصوص لیزر تراپی توسط دکتر علیرضا عابدینی پاسخ داده شود.
جناب دکتر علیرضا عابدینی اگر می شود ابتدا خود را به خوانندگان معرفی کنید و در مورد رزومه کاری خود توضیح دهید :
دکتر عابدینی هستم . در سال ١٣٧۶ با کسب رتبه ١٣ کنکور سراسری مشغول به تحصیل در رشته دندانپزشکی در دانشکده دندانپزشکی اصفهان شدم و در سال ١٣٨٢ از این دانشکده فارغ التحصیل شدم . پس از گذارندن دوره دو ساله طرح خود در شهرکرد فعالیت حرفه ای دندانپزشکی خود را در استان اصفهان آغاز نمودم که تا کنون نیز ادامه دارد.
از ابتدا علاوه بر درمان های معمول و رایج دندانپزشکی به علت علاقه شخصی در حیطه دندانپزشکی زیبایی و کاشت ایمپلنت در دوره های متعدد آموزشی و کورس های معتبر بین المللی زیبایی و ایمپلنت شرکت کردم .
بیش از ۲۰ سال است در زمینه درمان طرح لبخند ، لمینت سرامیکی ، کامپوزیتی و پروتز های متکی بر ایمپلنت سابقه دارم . آخرین موفقیت بین المللی ام عضویت در آکادمی دندانپزشکی زیبایی آمریکا AACD در سال ٢٠١۵ بوده است .این آکادمی یکی از معتبرترین انجمن ها در زمینه دندانپزشکی است .
جناب دکتر بفرمایید آیا قبلا هم از تکنولوژی لیزر در دندانپزشکی استفاده می شده ؟
بله . در همان سال های اولیه اختراع لیزر اندیشه بهکارگیری آن در پزشکی و دندانپزشکی شکل گرفت. در ابتدا سعی می شد از لیزر در اکثر درمانهای دندانپزشکی چه درمانهای بافت سخت و چه درمانهای بافت نرم استفاده شود اما متأسفانه نتیجه کاربا لیزر در درمانهای بافت سخت بسیار ناامیدکننده بود.
امروزه ضریب نفوذ استفاده از لیزر در حوزه دندانپزشکی ایران چقدر است ؟
امروزه لیزرها بر اساس ویژگیهای متفاوتشان کاربرد های گوناگونی در دندانپزشکی دارند اما متأسفانه در حال حاضر تعداد اندکی دستگاه لیزر با کاربرد های درمانی در دندانپزشکی وجود دارد و تعداد دندانپزشکانی که در این زمینه مهارت دارند بسیار کم است . در کل این فناوری هنوز در کشور همه گیر نشده است .
آیا شما در کلینیک دندانپزشکی خود از لیزر استفاده می کنید ؟
بله . من در کلینیک دندانپزشکی ام بسیاری از درمان های دندانپزشکی را با طول موج مؤثر لیزر انجام می دهم تا بیمار درد و خون ریزی کم تری تحمل کند.
طول موج لیزر چقدر در اثربخش بودن آن نقش دارد ؟
طول موج مؤثر ، این قابلیت را فراهم میسازد که تا جای ممکن بافت موردنظر هدف قرار داده شود و بافت های اطراف و غیر هدف آسیب نبینند.
لیزردایود چه کاربرد هایی در دندانپزشکی دارد ؟
دستگاه لیزر نوعی ابزار نوسان گرا اپتیکی است که باریکۀ نور بسیار موازی شده شدید را میتاباند .این باریکه بسیار موازی شده امکان برشهای بسیار دقیق و بدون خونریزی را برای دندانپزشک فراهم میکند. از این لیزر دربرش بافتها می توان استفاده کرد .علاوه بر این جراحی های زیادی از قبیل درمان ایمپلنت ، افزایش طول تاج ، جراحی های زیبایی مانند ژنریوکتومی و فرکتومی را می توان با این تکنیک انجام داد .حتی از لیزر می توان در انعقاد مؤثر دندان هایی که با خون ریزی شدید مواجه شده اند هم استفاده کرد .
لیزر کاربرد های زیادی در دندانپزشکی دارد اما اگر بخواهم به طور خلاصه به چند مورد مهم آن اشاره کنم باید بگویم لیزر در درمان زخم های آفتی دهان ، برطرف کردن مشکلات لثه ای و پاک سازی شیار لثه ای ، عصب کشی دندان های عفونی شده یا ضربه خورده ، برطرف کردن مشکلات مفصل فکی کاربرد دارد .
آیا لیزر در کاشت دندان و ایمپلنت هم کاربرد دارد ؟
بله . امروزه یکی از روش هایی که برای راحت تر کردن درمان implant انجام میشود استفاده از لیزر است. در مطب من در تمامی مراحل کاشت implant از لیزر دایود دندانپزشکی به بهترین وجه استفاده می شود.
لیزر چه کاربردی درکاشت ایمپلنت دارد ؟
امروزه لیزر دندانپزشکی معمولاً در بافت های نرم کاربرد دارد و هنوز لیزرهای دندانپزشکی چندان برای انجام درمانهای بافت سخت مؤثر عمل نمی کنند.در انجام درمان های ایمپلنت با دو گروه بیمار روبرو هستیم بیمارانی که استخوان مناسب برای کاهش ایمپلنت دارند ، دسته دوم بیمارانی هستند که استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت ندارند و باید برای آنها پیوند استخوان انجام گردد. اگر بخواهیم در یک جمله ساده کاربرد لیزر را در کاشت ایمپلنت مشخص کنیم باید گفت که لیزرها بیشتر برای بیمارانی کاربرد دارد که استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت دارند.
بیمارانی که استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت دارند بیشتر نیاز به کار بر روی بافت نرم دارند (مانند پانچ یا برشهای بافتی بر روی نسج نرم) و دریل کردن استخوان معمولاً بدون برش بافت نرم بر روی استخوان انجام می شود ولی بیمارانی که استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت ندارند نیاز به پیوند استخوان (آگمنت) دارند و لیزرهای دندانپزشک در این خصوص فعلاً کاربرد چندانی ندارد. هم چنین یکی دیگر از اثرات لیزر اثر Biostimulatin یا اثر تحریکزیستی می باشد.
اگر می شود در مورد اثر تحریک زیستی بیشتر توضیح دهید ؟
تحریک زیستی فرآیندی است طبیعی که آلاینده ها و باکتری ها از محیط زدوده شده و سلول های سالم در ناحیه تکثیر بیشتری می یابند. یکی از اثرات مفید لیزر در کاشت implant همین اثر تحریک زیستی می باشد. در واقع در حین کاشت و بعد از کاشت محیط از آلودگی و باکتری ها زدوده شده و سلول های سالم با تحریک به تکثیر بیشتر جایگزین آن ها می گردند.
این اثر به علت خاصیت استریل کنندگی و تحریککنندگی لیزر می باشد.شدت آن تا حدی است که با آن می توان حتی سطح ایمپلنت های شکست خورده و عفونی را از آلودگی زدود و با پیوند مجدد استخوان همان ایمپلنت شکست خورده را مجددا کاشت .