درمان کیست مویی با لیزر

درمان کیست مویی با لیزر

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال عفونت شایعی است که بر اثر بازگشت موها به داخل پوست رخ می دهد و می تواند به مرور زمان دچار عفونت شود و بیمار را با عوارض گوناگونی مانند درد و ترشح چرک روبرو کند. از همین رو آشنایی با روش های درمان کیست مویی برای انتخاب بهترین روش درمانی با توجه به میزان پیشرفت و درجه ی عفونت اهمیت دارد.

کیست مویی در آغاز هیچ درد و علامت خاصی جز قرمزی پوست ندارد ولی اگر پیشرفت کرده و با علائمی مثل درد و خروج چرک همراه باشد برای درمان آن نیاز به انجام تخلیه ی کیست می باشد

شایع ترین محل کیست مویی قسمت تحتانی ستون فقرات در ناحیه ساکروم می باشد که کیست مویی پایین کمر نامیده می شود همچنین سینوس پیلونیدال یا کیست پیلونیدال نیز گفته می شود. بیماران معمولا با شکایت وجود آبسه مقعدی، ترشح یا درد در این ناحیه مراجعه می کنند.

علامت اختصاصی آن وجود یک یا چند عدد سینوس در این ناحیه می باشد اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند می توان بدون عمل جراحی و فقط با فیبر لیزر، کیست مویی را از بین برد. ولی اگر بیمار در مراحل بعدی و با عوارض مراجعه کند باید بافت حاوی این کیست مویی با لیزر پرتوان یا بدون لیزر برداشته شود .
چون عود این بیماری شایع است هنگام عمل کیست مویی باید بافت حاوی سینوس بطور کامل برداشته شود و بعد از عمل نیز بیمار باید از رویش مو در این ناحیه جلوگیری کند.

علائم کیست مویی

علائم کیست مویی یا سینوس پایلونیدال :

  • ایجاد عفونت وتب و لرز و حالت تهوع با ترشح چرک و خونابه
  • احساس درد با لمس به روی ورح در ناحیه مبتلا به سینوس
  • ایجاد عفونت به همراه تورم قرمز رنگ به همراه درد خود به خودی
  • ایجاد آبسه به همراه درد شدید کیست مویی با معمولا با درد شدیدی همراه است.
  • ایجاد حفره های زیر پوستی در فاصله بین دو باسن و یا کمی بالاتر از مقعد
  • بوی بد ترشحات در کیست مویی
  • ایجاد درد در هنگام نشستن

کاربرد لیزر در درمان کیست مویی

کیست مویی بدون تخریب و درناژ جدار کیست درمان قطعی نمی شود. بنابراین متخصص جراحی با یک نوع لیزر پرتوان عمل جراحی کیست مویی با لیزر را انجام می دهد. سپس با فیبر نوعی دیگر از لیزر بقایای کیست را از بین می برد. در نهایت سوراخ های کوچک ایجاد شده را می بندد و اثری از اسکار و زخم جراحی در آینده باقی نخواهد ماند.

یک کاربرد دیگر لیزر بعد از جراحی و لیزر کیست مویی استفاده از لیزر موهای زائد برای جلوگیری از عود کیست مویی می باشد. بسته به نوع پوست بیمار و نوع مویی که در ناحیه پایین کمر می روید متخصص تشخیص می دهد که لیزر دایود یا الکس برای از بین بردن موهای زائد پایین کمر لازم است. معمولا بعد از ۱ ماه بعد از لیزر کیست مویی به روش بسته بیمار می تواند از لیزر موهای زائد سود ببرد.

درمان کیست مویی با دستگاه لیزر

مزایای درمان سینوس مویی با لیزر

  • مدت زمان جراحی کوتاه است
  • بدون درد و خونریزی
  • عدم ابتلا به بیماری آمبولی
  • عدم نیاز به پانسمان طولانی مدت
  • بی حسی موضعی بجای بیهوشی طولانی
  • جراحی سرپایی می باشد و نیاز به بستری نیست
  • عدم انتقال عفونت

پیشگیری از ابتلا به کیست مویی

بسیاری از افراد با تمیز نگه داشتن بدن از حضور موهای زائد به جلوگیری از بروز این بیماری کمک می کنند. پروسه اصلاح بدن یا شیو کردن باید با مراقبت و دقت انجام شود تا احیانا سبب ایجاد بریدگی در محل کیست مویی نشود. استفاده از روغن ها و کرم های خاص بعد از اصلاح کردن پیشنهاد می شود و بهتر است که فرد بهداشت را در مناطق حساس تر بیشتر رعایت کند. لباس هایی که استفاده می کنیم در عدم ابتلا به این عارضه و عدم نیاز به درمان کیست مویی بسیار حائز اهمیت است. توجه داشته باشید که افراد با پوست های حساس باید از مواد بهداشتی مناسب استفاده کنند تا با ایجاد حساسیت بر روی پوست شرایط بروز کیست مویی ایجاد نشود. همیشه باید به این موضوع توجه کرد که نواحی تناسلی بدن خیلی حساس می باشند و نباید به مثابه پوست پا و بازو به آن نگاه کرد.

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست