کاشت ایمپلنت های دندانی بهترین راه برای جایگزینی دندان های از دست رفته هستند. از دست دادن دندان می تواند به بسیاری از جنبه های سلامت دهان و دندان افراد آسیب برساند. از دست دادن یک یا چند دندان، توانایی جویدن را مختل می کند و سپس ساختار فک و صورت را به طور عمده تحت تاثیر قرار می دهد. علاوه بر این، می تواند ظاهر لبخند یک نفر را تغییر دهد. با تمام این مزایا، قضیه به این سادگی هم نیست. یعنی اینکه شرایط ایمپلنت برای همه افراد مناسب نیست، بلکه ایمپلنت شرایطی دارد که باید به آن توجه شود.
همانطور که گفتیم شرایط لازم جهت کاشت ایمپلنت بسیار مهم است. شرایط مورد نیاز برای ایمپلنت از این جهت اهمیت دارد که کاشت ایمپلنت برای فردی که کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت نیست ممکن است موفقیت آمیز نباشد و به اصطلاح منجر به شکست ایمپلنت یا dental implant failure شود. بنابراین در این مطلب شما را با شرایط لازم برای ایمپلنت آشنا خواهیم کرد.
شرایط لازم جهت کاشت ایمپلنت چیست؟
هر عمل جراحی کاندید خاص خود را دارد. کاشت ایمپلنت هم از این قاعده مستثنی نیست. چه شرایطی برای کاشت ایمپلنت وجود دارد؟ برای اینکه به پاسخ این سوال برسید، بهترین کار این است که به دندانپزشک مراجعه کنید. در طی جلسه معاینه، دندانپزشک شرایط شما را برای انجام ایمپلنت بررسی و ارزیابی می کند، شرایط ایمپلنت را برای شما توضیح میدهد.
همانطور که میدانید ایمپلنت فوری نیز شرایط مخصوصی دارد که ابتدا توسط ایمپلنتولوژیست سنجیده می شود و سپس در صورت واجد شرایط بودن بیمار، کاشت ایمپلنت در یک جلسه صورت می گیرد. اگر ساکن تهران هستید برای تماشای لیستی از بهترین متخصصین و مراکز ایمپلنت سریع، به صفحه ایمپلنت یک روزه در تهران مراجعه فرمایید.
اما در این مطلب سعی داریم به برخی از این شرایط بپردازیم. فاکتور های مختلفی هستند که شرایط ایمپلنت را تعیین می کنند از جمله:
سلامت عمومی
از آنجایی که کاشت ایمپلنت یک عمل جراحی است، برای انجام این عمل باید از سلامت عمومی خوبی برخوردار باشید. دندانپزشک شرح حال و سلامت عمومی شما را بررسی می کند و در مورد تمام دارو هایی که مصرف می کنید سؤال می کند.
تراکم استخوان کافی
استخوان فک باید پایه فلزی ایمپلنت را نگه دارد. بنابراین، دندانپزشک اطمینان حاصل می کند که استخوان فک شما می تواند از ایمپلنت پشتیبانی کند یا نه. اگر استخوان فک کافی ندارید، یعنی فاقد یکی از شرایط ایمپلنت هستید. بنابراین ممکن است ابتدا نیاز به یک روش ترمیمی برای پیوند استخوان فک داشته باشید.
تکنیک های مورد استفاده برای ایجاد یک ساختار فک محکم عبارتند از:
- تقویت استخوان با مواد خاصی و همچنین فاکتور های رشد برای افزایش توده استخوان فک
- تقویت سینوس که موجب می شود بافت استخوانی در زیر ناحیه سینوس اضافه شود.
سلامت لثه
دندانپزشک همچنین بررسی می کند که آیا بیماری لثه وجود دارد یا خیر. برخورداری از سلامت لثه، یکی از شرایط ایمپلنت است. اگر بیماری لثه دارید، هنگامی که استخوان فک دچار عفونت شود، سلامت عمومی شما به خطر می افتد و همچنین احتمال شکست ایمپلنت افزایش می یابد.
بهداشت دهان و دندان
سلامت دهان و دندان بر موفقیت پروسه کاشت ایمپلنت دندان تاثیر مهمی می گذارد. بیمارانی که بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت می کنند، کاندیدای ایده آل برای این کار هستند. این شیوه ها عبارتند از:
- مسواک زدن دو بار در روز
- تمیز کردن روزانه بین دندان ها با نخ دندان
- معاینات چکاپ دندانپزشکی هر شش ماه یکبار
کلام آخر
عمل ایمپلنت دندان را نمی توان برای همه افراد و تحت هر گونه شرایطی انجام داد. هدف از مشاوره ای که متخصص ایمپلنت قبل از عمل کاشت ایمپلنت برای بیمار ارائه می کند تعیین صلاحیت بیمار و وجود یا عدم وجود شرایط کاشت ایمپلنت دندان است.