ایمپلنت ناموفق | دلایل شکست ایمپلنت

شکست ایمپلنت

ایمپلنت ناموفق یا شکست ایمپلنت چیست و چگونه اتفاق می افتد؟ ایمپلنت های دندانی معمولاً روشی با میزان موفقیت آمیزی بالا هستند که نتایج آن تا حد زیادی قابل پیش بینی است. اما مانند سایر روش های دندانپزشکی، ممکن است همیشه و برای همه افراد مفید و کاربردی نباشد. شکست ایمپلنت دندان یا ایمپلنت ناموفق معمولاً یک رخداد نادر است؛ اما اگر برای شما اتفاق افتاد نیازی به وحشت نیست. برای درک اینکه چه زمانی ایمپلنت دندان نیاز به ارزیابی بیشتری از نظر ناموفق بودن دارد، خواندن این مطلب کمک کننده خواهد بود. 

آناتومی ایمپلنت

اغلب ایمپلنت های دندانی دارای سه بخش هستند:

  1. بدنه تیتانیومی که در استخوان فک قرار داده می شود.
  2. قسمت اتصالی به نام اباتمنت
  3. روکشی که روی اباتمنت فیکس شده و با دندان های طبیعی مجاور، در یک ردیف قرار می گیرد.

ایمپلنت ‌ها از فلز ساخته شده ‌اند، ولی در این بین یک فرآیند بیولوژیکی به نام osseointegration (اسئواینتگریشن) وجود دارد. اما به راستی اسئواینتگریشن چیست و چه نقشی ایفا می کند؟

Osseointegration یک فرآیند بیولوژیکی است که این امکان را فراهم می کند تا سلول های استخوانی در اطراف سطح ایمپلنت تولید شوند، آن را احاطه کرده و به این ترتیب ایمپلنت به استخوان فک متصل شود.

در طی ادغام قسمت تیتانیومی با استخوان فک، بدن شروع به تولید سلول های استخوانی زنده در قسمت استخوان فک می کند تا در اطراف سطح ایمپلنت رشد کنند و آن را به استخوان فک متصل کنند. با گذشت زمان، استخوان سالم به احاطه کردن ایمپلنت ادامه می دهد.

آناتومی ایمپلنت در شکست ایمپلنت

تشخیص شکست ایمپلنت

علامت اصلی که نشان می دهد استخوان فک به درستی در اطراف ایمپلنت رشد نکرده و در واقع مرحله اسئواینتگریشن کامل نشده، اغلب حرکت است؛ بله حرکت! به این معنا که قسمت تیتانیومی ایمپلنت محکم در داخل استخوان فک فیکس نشده و در جای خود حرکت می کند.

در ابتدا، این حرکت ممکن است خفیف باشد و فقط توسط دندانپزشک قابل تشخیص باشد، اما با گذشت زمان، این ایمپلنت که با استخوان فک یکپارچه نشده، احساس لرزش در شخص ایجاد می کند و حتی می تواند هنگام جویدن غذا یا صحبت کردن حرکت کند و تکان بخورد. ایمپلنت ناموفق به طور مداوم حرکت می کند.

سایر علائمی که نشان دهنده ایمپلنت ناموفق است و مشخص می کند مرحله اسئواینتگریشن کامل نشده، می تواند شامل:

  • درد
  • تورم
  • عفونت

باشد، اما همیشه این علایم وجود ندارند. اگر دندانپزشک متوجه شود که ایمپلنت شما حرکت می کند، ممکن است برای بررسی رشد استخوان، درخواست عکس رادیوگرافی از دندان داشته باشد. جهت تماشای لیستی از بهترین متخصصین ایمپلنت می توانید به صفحه ایمپلنت فوری در تهران مراجعه فرمایید.

تشخیص ایمپلنت ناموفق

علت شکست ایمپلنت دندان و عوامل خطر برای یک ایمپلنت ناموفق کدامند؟

موفقیت یک روش ایمپلنت دندانی به عوامل زیادی بستگی دارد، اما برخی عادات و شرایط پزشکی مربوط به خود شخص می‌توانند خطر لق شدن ایمپلنت را افزایش دهند. بیماری های زیر می تواند به ایمپلنتی که در حال بهبود است آسیب برساند.

  1. بیماری های لثه
  2. دندان قروچه
  3. پوکی استخوان

که به استحکام و تراکم استخوان آسیب می ‌زند، می‌توانند محکم شدن قسمت فلزی ایمپلنت در استخوان فک را دشوار کنند.

بر اساس پژوهشی که در یکی از مجلات معتبر دندانپزشکی منتشر شده است، درمان مداوم سرطان ممکن است دلیلی برای توقف انجام روند طبیعی و مناسب ایمپلنت باشد، زیرا رادیو تراپی (پرتو درمانی) برای درمان سرطان های سر و گردن ممکن است موجب مهار ترمیم طبیعی استخوان شود.

برخی از دارو ها نیز می توانند احتمال شکست ایمپلنت را افزایش دهند. به گفته برخی محققان، ترکیبی در داروهای ضد افسردگی وجود دارد که بر میزان متابولیسم استخوان تأثیر می‌گذارد، در نتیجه می‌تواند برای افرادی که این داروها را مصرف می‌کنند، روند اسئواینتگریشن را با مشکل روبرو کند.

کشیدن سیگار نیز طبق تحقیقات منتشر شده در مجلات دندانپزشکی ممکن است خطر شکست ایمپلنت دندان را افزایش دهد، بسته به این که ایمپلنت در کدام قسمت دهان قرار داده شده است. دندانپزشک معالج ممکن است به افرادی که قصد انجام ایمپلنت دندانی دارند، توصیه کند که سیگار را به طور کامل یا حداقل تا زمانی که پروسه اسئواینتگریشن استخوان فک کامل شود متوقف کنند. 

اما با اینکه ایمپلنت مزایای متعددی دارد چرا در برخی مواقع ایمپلنت های دندانی ناموفق هستند؟ هنگام بررسی علل اصلی شکست ایمپلنت دندانی، باید در نظر گرفت که چندین فاکتور و معیار وجود دارد که باید قبل از انجام عمل توسط دندانپزشک در نظر گرفته شود که همگی در شانس موفقیت ایمپلنت نقش کلیدی دارند. ما در سایت مطب ۳۶۵ لیستی از بهترین متخصصین ایمپلنت دیجیتال در اصفهان را برای شما گردآوری کرده ایم.

فاکتور های مهمی که قبل از جراحی متخصص ایمپلنت باید آنها را ارزیابی کند موارد گفته شده در زیر هستند:

  • کمیت و کیفیت استخوان موجود فک برای کاشت ایمپلنت
  • سلامت عمومی دهان و دندان بیمار 
  • این که آیا بیمار سیگار می کشد یا نه

اگر دندانپزشک بیمار را کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت ‌های دندانی تشخیص دهد، سایر دلایل بالقوه برای شکست ایمپلنت‌ دندانی عبارتند از:

۱- بهداشت نامناسب دندان که می تواند منجر به زوال استخوان فک شود.

۲- خود پروسه کاشت ایمپلنت چگونه انجام شده، دندانپزشک معالج چقدر در انجام کار خود مهارت و تجربه دارد و آیا در روند انجام این فرآیند اشتباهی صورت گرفته یا خیر.

درمان شکست ایمپلنت

خبر خوب این است که شما می توانید ایمپلنت ناموفق را در حالی که تحت بی حسی موضعی هستید بردارید. اگر استخوان فک در اطراف محل ایمپلنت برداشته شده سالم باشد، نیازی به پیوند استخوان فک نخواهد بود. اگر در این ناحیه از دست رفتن استخوان وجود داشته باشد، دندانپزشک معالج ممکن است پیوند استخوان فک را برای بهبود محل مورد نظر، قبل از قرار دادن ایمپلنت توصیه کند.

درمان شکست ایمپلنت

پیشگیری از ایمپلنت ناموفق

قبل از کاشت ایمپلنت، با دندانپزشک خود در مورد عوامل خطری که می‌تواند موفقیت ایمپلنت شما را تحت تاثیر قرار دهد، صحبت کنید. مواردی که در زیر به آن ها اشاره شده است؛ کلیدی برای جلوگیری از مشکلات ایمپلنت است؛ که با رعایت این موارد می‌توانید به حفظ سلامت لثه ‌ها و دور نگه داشتن باکتری ‌ها در زمانی که دندان جدید در جای خود قرار می‌گیرد کمک کنید.

  • بهداشت خوب دهان و دندان 
  • دو بار مسواک زدن در روز
  • و شستشو با دهانشویه آنتی باکتریال

پیشگیری از ایمپلنت ناموفق

نتیجه گیری

امروزه ایمپلنت به یک روش رایج تبدیل شده است و احتمالاً در چند سال آینده محبوبیت بیشتری پیدا خواهد کرد. این بدان معناست که متخصصان دندانپزشکی باید بیشتر از قبل با شکست ایمپلنت و عوارض و مشکلات ایمپلنت مربوط به آن مقابله کنند. هنگامی که ایمپلنت با شکست مواجه می شود، باید یک برنامه درمانی مناسب برای هر بیمار با توجه به همه متغیر های مربوطه ارائه شود. از سوی دیگر بیماران نیز باید در مورد تمام روش های درمانی ممکن پس از شکست ایمپلنت مطلع شوند.

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست