یکی از جراحیهای زیبایی بسیار محبوب بین افراد بویژه بانوان، عمل لیپوساکشن است. بانوانی که رژیم غذایی و ورزش را امتحان کرده اما به نتیجه نرسیدهاند، برای فرمدهی به اندام و بهبود شکل بدن خود، لیپوساکشن کرده و چربیهای اضافی بدن را از بین میبرند. عمل لیپوساکشن با اینکه افراد را به وزن اندام دلخواه میرساند، اما میتواند خطرات و عوارض جدی هم داشته باشد. پس بسیار مهم است که قبل از انجام این جراحی، با یک پزشک مشورت کنید. در ادامه این مقاله قصد داریم به پرسش آیا عمل لیپوساکشن خطرناک است یا نه پرداخته و این جراحی را بررسی کنیم. در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
عمل لیپوساکشن چیست و چگونه انجام میشود؟
قبل از اینکه به پرسش آیا عمل لیپوساکشن خطرناک است یا نه پاسخ دهیم، ابتدا باید در مورد چگونگی انجام این عمل بدانیم. بارداری، ابتلا به بیماری چاقی و افزایش سن میتواند باعث ایجاد چربیهای ناخواسته و مقاوم در بخشهای خاصی از بدن شود. چربیهایی که در ران، گردن، بازو، پهلو و شکم جمع شده و دیگر رژیم و ورزش آنها را آب نمیکند. به همین دلیل اغلب بانوان به سراغ روش لیپوساکشن که به معنای برداشتن چربیهای اضافی بدن است میروند. در این روش متخصص زیبایی، با استفاده از لولهای کوچک و توخالی به نام کانولا اقدام به برداشتن چربیهای موضعی از بدن میکند. این لوله در ناحیه مورد نظر حرکت کرده و تودههای چربی را ساکشن میکند.
در عمل جراحی لیپوساکشن، فرد بیهوش شده و هیچ دردی را حس نخواهد کرد. جراحی لیپوساکشن میتواند از یک تا چهار ساعت به طول بیانجامد. لیپوساکشن نیز مانند سایر روشهای زیبایی انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
۱. لیپوساکشن اولتراسونیک؛ اندامی زیبا با امواج اولتراسوند
لیپوساکشن اولتراسونیک که به عنوان لیپوساکشن ویزر هم شناخته میشود، برای خارج کردن چربیهای موضعی از بدن از فرکانس بالای امواج اولتراسوند استفاده میکند. با استفاده از این امواج و انرژی که به بافت چربی وارد میکنند، دیواره سلولی چربیها از بین رفته و به وسیله کانولا از بدن خارج میشوند.
۲. لیپولیز لیزری؛ جدیدترین روش خارج کردن چربیها
در این روش جراح با استفاده از لیزر، بافت چربی را به حالت مایع در آورده و با استفاده از دستگاه مکش آنها را به خارج از بدن منتقل میکند. در این پروسه ناحیه مورد نظر، ضدعفونی و سپس بیحس خواهد شد. سپس اشعههای لیزر، چربی را به مایع تبدیل کرده و بعد از تخلیه آنها، محل تحت درمان صاف و یکنواخت میشود.
۳. لیپوساکشن قدرتی؛ روشی کلاسیک اما کاربردی
لیپوساکشن قدرتی با استفاده از دستگاه pal انجام شده و به جراح کنترل بیشتری در حین عمل میدهد. در این روش جراح قادر خواهد بود، چربیهای موضعی را با ظرافت و دقت بیشتری از بدن بیمار استخراج کند. در این روش چربیها به صورت یکنواخت و بدون آسیب به عروق و اعصاب از بدن خارج خواهند شد.
۴. معرفی روش لیپوماتیک و تفاوت آن با لیپوساکشن
لیپوماتیک نیز مانند روش لیپوساکشن، چربیهای موضعی را از بدن خارج میکند. اما با این تفاوت که در روش لیپوماتیک، از امواج صوتی غیر قابل شنیدن برای شکستن بافت چربی زیر پوست استفاده خواهد شد. بعد از خرد شدن چربیها با ارتعاشات دستگاه لیپوماتیک، یک برش بسیار کوچک روی ناحیه تحت درمان ایجاد و لوله ریز کانولا وارد بافت چربی شده و آنها را با حرکت چرخشی از بین خواهد برد.
مراقبتهای قبل و بعد از عمل لیپوساکشن چه خواهد بود؟
مراحلی که در ادامه خواهیم گفت، نقش بسیار مهمی در نتیجه حاصل از جراحی لیپوساکشن خواهد داشت. در حقیقت با انجام مراقبتهای بعد از عمل لیپوساکشن است که میتوان، خطرات و عوارض ناشی از این عمل را تا حد زیادی کاهش داد.
مراقبت های قبل و بعد از لیپوساکشن عبارت است از:
- لیپوساکشن، راهی برای درمان بیماری چاقی و رسیدن به اندام دلخواه است. این روش زیبایی در کنار مزایای بیشماری که دارد میتواند عوارض فراوانی هم داشته باشد. پس طبیعی است که بیمار، در حین ویزیت سوالاتی مثل اینکه لاغری موضعی چیست و لیپوساکشن چه مقدار درد و عوارض دارد را از جراح بپرسد.
- وجود یک همراه در روزهای اولیه لیپوساکشن، برای مراقبت و نگهداری از بیمار ضروری خواهد بود.
- بیمار باید تا چند روز پس از جراحی، به خوبی استراحت کرده و از انجام فعالیت بپرهیزد.
- بیمار باید در حین خواب، سر را بالاتر از بدن قرار داده و به روی پهلو نخوابد.
- تا چندین هفته پس از عمل، استفاده از گن مخصوص لیپوساکشن برای بیمار ضروری خواهد بود.
- در طی روزهای اول، بیمار باید فقط غذاهای نرم و مایع مصرف کند.
- تا یک ماه پس از جراحی بیمار از مصرف الکل و استعمال دخانیات منع خواهد شد.
عوارض و خطرات ناشی از عمل لیپوساکشن
در ادامه مقاله به پرسش آیا عمل لیپوساکشن خطرناک است یا نه میپردازیم. روش لیپوساکشن نیز مانند سایر راههای زیبایی، یکسری عوارض و مشکلات عمومی دارد که در ادامه به آن اشاره میکنیم:
- ایجاد تورم و کبودی در ناحیه عمل شده
- ایجاد ناهمواری روی سطح پوست ناحیه تحت درمان
- افتادگی و شلی پوست
- آلرژی به داروهای بیهوشی
- سوختگی ناشی از استفاده از اولتراسونیک
- آسیب به دستگاه عصبی
اکثر عوارض و خطراتی که گفته شد عمومی بوده و بعد از گذراندن دوره نقاهت و ریکاوری برطرف خواهد شد. اما در مواردی عمل لیپوساکشن میتواند برای فرد خطرناک بوده و حتی منجر به مرگ شود. استعمال دخانیات و نوشیدن الکل، شدت عوارض حاصل از لیپوساکشن را بالا خواهد برد. به همین دلیل پزشکان چند هفته قبل و بعد از عمل جراحی، بیمار را از مصرف این ماده منع خواهند کرد.
میزان چربی خارج شده از بدن نباید بیشتر از حد استاندارد باشد. همچنین پزشک نباید در یک زمان چندین جراحی را روی بیمار انجام دهد، زیرا بدن توان تحمل عوارض ناشی از جراحی را نخواهد داشت. داشتن بیماریهای قلبی و عروقی، مشکلات انعقاد خون و سابقه تشنج نیز میتواند باعث تشدید خطرات و عوارض لیپوساکشن شود.
شما چه نظری درباره عمل لیپوساکشن دارید؟
در این مقاله به پرسش آیا عمل لیپوساکشن خطرناک است یا نه پاسخ داده و این روش زیبایی را به طور کامل بررسی کردیم. لیپوساکشن برخلاف بسیاری از روشهای زیبایی، نتیجه طولانی مدت و ماندگار دارد. تحقیقات نشان داده که ثابت نگه داشتن وزن و تغییر سبک زندگی، باعث میشود ماندگاری عمل ساکشن به ۱۰ سال نیز برسد. برای اینکه عمل لیپوساکشن به درستی انجام گرفته و با کمترین عارضه ممکن همراه باشد، باید توسط پزشکی ماهر و متخصص همراه با بروزترین دستگاهها انجام شود.
پس قبل از انجام هر عملی، ابتدا در مورد سابقه پزشک و تجهیزاتی که استفاده خواهد کرد تحقیق کنید. کلینیکهای زیبایی معتبر و با سابقه، تجهیزات پزشکی خود را از شرکت آفا تهیه میکنند. شرکت آفتاب فروزان آریا با بیش از ۱۵ سال سابقه در این زمینه، بهترین خدمات را به پزشکان عرضه میکند. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دستگاهها و نحوه خرید آنها، از طریق شماره ۰۲۱۸۸۱۰۷۰۷۰ با مشاورین آفتاب فروزان آریا در ارتباط باشید.