چه کسانی نباید لیزرموهای زائد انجام دهند؟

چه کسانی نباید لیزرموهای زائد انجام دهند؟

لیزر کردن موهای زائد یک شیوه‌ی دائمی برای از بین بردن موهای زائد  است. این شیوه ماندگار است و با تاثیری که بر فولیکول‌های مو دارد از رشد مجدد مو جلوگیری می‌کند. یکی دیگر از مزایای این شیوه این است که برای تمام قسمت‌های بدن و صورت قابل استفاده است. لیزر کردن درد و عارضه‌ی خطرناکی به همراه ندارد و برای بیشتر افراد قابل استفاده است. اما در برخی  افراد که در شرایط خاصی هستند نباید از لیزر موهای زائد استفاده کنند.

کسانی که اختلالات هورمونی دارند

بیماری‌های سندرم تخمدان پلی کیستیک، هیرسوتیسم، بیماری‌های غده فوق کلیه در خانم‌ها به دلیل اختلالات هورمونی ایجاد می‌شود و موجب رویش بیش از اندازه موهای زائد روی صورت و بدن می‌شود. هم چنین خانم‌ها در دوران یائسگی نیز دچار تغییرات هورمونی می‌شوند و در برخی افراد موجب رویش موی زائد می‌شود.

انجام ندادن لیزرموهای زائد به دلیل اختلالات هورمونی

لیزر کردن موهای زائد روییده بر اثر اختلالات هورمونی درصورتی که علت آن درمان نشود بی تاثیر است. در واقع با لیزر موهای زائد از بین می‌رود اما چون علت آن درمان نشده است و  باز هم شاهد رشد مجدد این موها خواهیم بود.

افرادی که از داروهای خاص استفاده می‌کنند

برخی از داروها موجب افزایش رشد مو می‌شوند درصورتی که فردی موهای زائد را لیزر کند اما هم چنان به مصرف این داروها ادامه می دهد شاهد تاثیرات دائمی توقف رشد موهای زائد نخواهد بود. داروهایی که همزمان با لیزر کردن باید استفاده شود شامل موارد زیر هستند:

  • ماینوکسیدیل
  • آکوتان

مبتلایان به کم کاری یا پرکاری تیروئید

بیماری‌هایی که میزان ترشح غده تیروئید را تحت تاثیر قرار می‌دهند موجب تغییر در تاثیرات لیزر کردن موهای زائد می‌شوند. علت این امر این است که هورمون‌های تیروئید بر رشد مو تاثیرگذار است و تا زمانی که میزان ترشح غده تیروئید تنظیم نشود لیزر کردن موهای زائد بی فایده است.

ممنوعیت لیزر برای بیماران کم کار تیروئید

مبتلایان به لوپوس

لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن قدرت تشخیص بافت‌های خودی را از بیگانه ندارد و سلول‌ها و بافت‌های بدن را مورد حمله قرار می‌دهد. این بیماری با تظاهرات پوستی همراه است. هم چنین مبتلایان به این بیماری به نور هم حساس هستند. پوست این افراد وقتی در معرض لیزر قرار می‌گیرد دچار آسیب‌های بیشتری می‌شود و مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد می‌کند. بنابراین توصیه می‌شود کسانی که مبتلا به بیماری لوپوس هستند تحت درمان لیزر موهای زائد قرار نگیرند.

مبتلایان به کلوئید

برخی از افراد وقتی در معرض آسیب پوستی قرار می‌گیرند بعد از بهبود دچار کلوئید یا گوشت اضافه می‌شوند. پوست این افراد وقتی در معرض لیزر هم قرار بگیرد ممکن است دچار همین عارضه شود.

مبتلایان به لیکن پلانوس

لیکن پلانوس نیز یک بیماری خود ایمنی است که علت مشخصی برای آن وجود ندارد اما با تظاهرات پوستی و عفونت همراه است. این بیماری نیاز به درمان‌های پیچیده ندارد و خطرناک نیست اما در صورتی که مبتلایان به این بیماری تحت درمان با لیزر قرار بگیرند دچار عارضه‌ی پوستی می‌شوند.

خانم‌های باردار

گروهی دیگر از افرادی که نباید لیزر انجام دهند خانم‌های باردار هستند. لیزر موجب تأثیرات نامطلوب بر رشد جنین می‌شود به همین علت خانم‌ها  تا پایان بارداری باید از لیزر کردن اجتناب کنند.

ممنوعیت لیزر برای خانم های باردار

کسانی که موهای روشن و بور دارند

لیزر بر روی موهای تیره و ضخیم تاثیر بهتری دارند اما موهای روشن و سفید میزان ملانین کافی ندارند و لیزر کردن آن نمی‌تواند موجب از بین رفتن فولیکول‌های مو شود. لیزر کردن برای افراد با موهای سفید و روشن اگرچه ممنوع نیست اما اثر بخش نیست.

در ادامه مطب ۳۶۵ لیست پزشکان باتجربه برای لیزر موهای رائد در شهرهای مختلف را آورده است:

کسانی که سولاریوم انجام داده‌اند

سولاریوم شیوه‌ای برای تیره کردن پوست است. کسانی که از این شیوه استفاده می‌کنند نمی‌توانند از لیزر استفاده کنند مگر این‌که بین سولاریوم و لیزر فاصله‌ی زمانی دو یا سه ماهه رعایت شود.

کسانی که کمتر از ۱۸ سال سن دارند

جنسیت عامل محدود کننده برای لیزر نیست اما سن افراد برای لیزر عامل تعیین کننده است. کسانی که زیر ۱۸ سال هستند به دلیل این‌که در سن رشد هستند و بلوغ آن‌ها کامل نشده است پس موهای زائد هم به طور کامل رشد نکرده است نمی‌توانند از لیزر استفاده کنند.

کسانی که تتو یا خالکوبی دارند

تتو و خالکوبی در ناحیه‌ای از بدن که تحت درمان لیزر قرار می‌گیرد باعث ایجاد مشکل می‌شود. لیزر بر روی فولیکول مو تاثیر می‌گذارد وقتی این ناحیه تتو یا خالکوبی داشته باشد لیزر بر رنگدانه‌ی تتو تاثیر می گذارد و به فولیکول مو نمی‌رسد. به این ترتیب علاوه بر این‌که لیزر موجب از بین رفتن موی زائد نمی‌شود سبب پخش شدن تتو و ایجاد سوختگی هم می‌شود.

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست