امروزه به دلایل و علل متفاوتی در تمامی سنین، با مشکلات موبوط به زانو ، زانو درد و آرتروز زانو مواجه هستیم که با درمان زانو درد در اصفهان می توانید به بررسی مشکلات زانو درد و درمان کشکک زانو بپردازید. با مراجعه به کلینیک ها و پزشکان با سابقه در اصفهان برای درمان کشکک زانو و تعویض درمان آن اقدام کنید. در مجله پزشکی مطب ۳۶۵ شما را با ساختار، مشکلات و درد زانو و روش هایی جهت کاهش درد آن آشنا می کنیم.
بزرگ ترین مفصل بدن زانو است که هنگام راه رفتن و ایستادن وزن بدن را تحمل می کند و مانند بقیه مفاصل بدن، دچار آسیبدیدگی می شود. دویدن، بالا رفتن و پایین آمدن از پله یا سراشیبی فشار زیادی روی زانو می آید.
قبل از آنکه با اوزون تراپی در درمان زانو درد بپردازیم، لازم است با ساختار زانو به طور مختصر آشنا شوید.
ساختار زانو
زانو یک مفصل سینوویال است.زانو استخوان ران پا که بلندترین استخوان بدن است، را به استخوان ساق متصل میکند.
زانو در ساختارش متشکل از ۱۰ عنصر تشکیل دهنده برای سازماندهی ساختار و آناتومی زانو است:
۱-استخوان های تشکیل دهنده مفصل زانو
بین دو استخوان ران از بالا واستخوان درشت نی از پایین ، مفصل زانو واقع شده است. استخوان دیگری به نام کشکک زانو در جلوی مفصل زانو قرار دارد. استخوان نی هم در ساق پا وجود دارد که در مفصل زانو دخالتی ندارد.
۲-غضروف های داخل زانو
انتهای استخوان ران و استخوان درشت نی از غضروف مفصلی پوشیده شده است که استخوان ها می تواند بر روی هم بدون درد حرکت کنند. قطر این غضروف ها حدود دو و نیم سانتیمتر است.
۳-لیگامان های زانو
چهار لیگامان در زانو وجود دارد. یک لیگامان در داخل زانو، یک لیگامان در خارج زانو قرار دارد. لیگامانی که در داخل زانو است لیگامان جانبی داخلی و لیگامان که در خارج زانو است لیگامان جانبی خارجی نامیده می شود. لیگامان صلیبی شکل یا متقاطع هم وجود دارند، لیگامان صلیبی جلویی و لیگامان صلیبی پشتی.
۴-رباط های زانو
رباط صلیبی قدامی از حرکت زانو به جلو جلوگیری می کند و رباط صلیبی خلفی از حرکت زانو به عقب جلوگیری می کند.
۵-منیسک های زانو
در داخل زانو در بین دو استخوان ران و درشت نی دو مینیسک قرار گرفته است. یک منیسک در داخل زانو و یکی در خارج زانو قرار دارد.
۶-عضلات مسئول خم و راست کردن زانو
در ران، عضلاتی وجود دارند که باعث خم و راست کردن زانو می شوند و تاندون های آن به استخوان درشت نی واقع در پایین زانو وصل می شود.
۷– تاندون های اطراف زانو
عضلات توسط تاندون به استخوان ها متصل شده است و با کوتاه و بلند کردن عضله، تاندون عضله کشیده یا شل شده است.
۸- اعصابی که در داخل زانو قرار دارند
از پشت زانو اعصاب سیاتیک عبور می کند و در داخل زانو به دو عصب مشترک تقسیم می شود.
۹-شریان ها داخل زانو
شریان های در داخل زانو هستند که جریان خون را از آئورت به پنجه پای ما می رسانند.
۱۰-وریدهای زانو
ورید در داخل زانو باعث جمع آوری خون از ورید های ساق پا و انتقال آن به داخل ران و بسمت قلب می شود.
ساختار کشکک زانو
کشکک زانو، استخوان مسطح و مثلثی شکل است.در مفصل زانو سه استخوان: استخوان ران (Femur)،استخوان درشت نی (Tibia)، کشکک (Patella)برای حرکات زانو وجود دارد.پایین استخوان ران در مجاورت قسمت بالای استخوان درشت نی واقع شده است،کشکک زانو در امتداد شکاف واقع در پایین و جلوی استخوان ران قرار میگیرد. در یک زانوی سالم، پشت کشکک زانو و استخوان ران با غضروف مفصلی پوشانده شده و دو استخوان بدون اصطکاک و درد در برابر یکدیگر حرکت میکنند.
از بالا به تاندون چهار سر ران و از پایین به رباط کشکک اتصال یافته است و پشتیبان عضلات چهار سر ران است. محافظت از کشکک زانو برای جلوگیری از درد زانو بسیار موثر است. حتی اگر دردی در زانو حس کردید مراجعه به موقع برای درمان زانودرد ضروری است.
وظیفه کشکک زانو
کشکک زانو کاهش ساییدگی بین استخوانها و عضلات پا را در حالات خمیده و صاف موجب می شود. کشکک زانو از مفصل زانو محافظت میکند.
زانو درد و نحوه درمان آن
زانو درد از مشکلات شایع است که به دلایل مختلف ایجاد می شود و در هر یک از ساختارهای استخوانی مفصل زانو و کاسه زانو (کشکک)،رباط ها، تاندون و غضروف (مینیسک) زانو ایجاد می شود.از دردهای جزئی گرفته تا دردهای آزار دهنده که به علت آسیب بدنی و اضافه وزن در بین مردم در سنین متفاوت ایجاد می شود. درد زانو باعث عدم فعالیت فیزیکی می شود.
دشواری در راه رفتن به دلیل بیثباتی زانو، لنگیدن ناشی از ناراحتی، قفل شدن زانو از علائم و نشانههایی است با درد زانو همراه است. آشنایی با علائم و دلایل زانودرد کار شما را برای درمان زانو درد و درمان کشکک زانو ساده می کند.
چه افرادی درگیر زانودرد میشوند ؟
افراد مسن و مستعد به بیماری های استخوان یا مفاصل، بانوان که بیش از ۶۵ سال سن دارند در معرض خطر بالاتری نسبت به افراد جوان ترمی باشند. در ورزش و فعالیتهایی که نیاز به پریدن و دویدن دارد جوانان و نوجوانان درگیر زانو درد می شوند.روماتیسم مفصلی یکی از بیماری های خودایمن است که موجب درد در مفاصل و زانو و کشکک زانو می شود.
شایع ترین علائم آن زانودرد ، ورم مفاص، بیحالی و ضعف شدید، خشکی مفاصل در اول صبح، تب، کم اشتهایی یا کاهش وزن، ایجاد برآمدگیهای سفت در زیر پوست است.
علت زانو درد و درمان آن
تقریبا به ۷ مورد از علل آسیب رساندن به زانو و زانودرد اشاره می کنیم:
آسیبدیدگی حاد: شکستگی استخوان، پارگی رباط، آسیبدیدگی مینیسک، دررفتگی
مشکلات سیستم ایمنی: آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی و نقرس
عارضههای مزمن : استئوآرتریت (التهاب مفاصل)، سندرمهای مربوط به پاتلا، تاندونیت و بورسیت
بارداری: علت زانو درد در بارداری معمولا مربوط به اضافه وزن خانم ها در دوران بارداری می باشد.
عوامل حرکتی در زانو: هرگونه تغییری در حرکت این مفصل (تفاوت طول پاها، تغییر در نحوه راه رفتن به دلیل مشکلات کمر) میتواند باعث تغییراتی ظریف در ساختار زانو و در نهایت بروز درد و آسیبدیدگی شود.
اضافه وزن: بالا رفتن وزن، فشار بر مفصل زانو را افزایش داده است.
استفاده بیش از حد در طول حرکات تکراری: دویدن آهسته یا اسکی یا برخی شرایط کاری مثل زانو زدن باعث تخریب غضروف و بروز درد میشود.
در صورت وجود چه علایمی به پزشک برای اوزون تراپی زانو مراجعه شود؟
تورم، ناتوانی از خم کردن، تغییر شکل، ناتوانی از راه رفتن یا ناراحتی به هنگام راه رفتن و زانو درد شدید از علایم درد در زانو و کشکک زانو است .
آزمایشات قابل بررسی برای تشخیص زانو درد
توسط سه نوع آزمایش به بررسی زانودرد می پردازند:
- آزمایشهای رادیولوژی
- آزمایشهای خون
- نمونهبرداری از مایع مفصلی
شایعترین دلایل درد حاد زانو
از شایع ترین دلایل زانو درد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- در رفتگی زانو
- پاره شدن رباط زانو
- آسیب در اثر ضربه
- عفونت
- شایعترین دلایل درد مزمن زانو
تقریبا ۸ عامل باعث درد مزمن زانو شده است:
آرتریت، آرتروز، روماتیسم مفصلی، نقرس، پوکی استخوان، بورسیت، عفونت و برخی سندرومها و بیماریها منجر به ایجاد درد مزمن در زانو می شوند.
آرتروز زانو و زانودرد
افراد بالای ۶۰ سال به انواع آرتروز زانو مبتلا می شوند. آرتروز در اثر التهاب یک یا چند مفصل زانو ایجاد می شود. درد، تورم و سفتی از علائم اولیه آرتروز است. آرتروز زانو شایع ترین نوع بیماری های زانو است. این بیماری سبب تخریب غضروف مفصل شده و فرد در این حالت دچار درد شدیدی در مفاصل زانو می شود که می تواند در کیفیت زندگی او تاثیر بسزایی داشته باشد.
علت ایجاد آرتروز زانو
آرتروز زانو می تواند فعالیت های روزمره را مختل کند.درمان خاصی برای آرتروز وجود ندارد اما اوزون تراپی زانو تا حدودی درد را کنترل کرده و موجب شده بتوانید به فعالیت های معمول خود بپردازید.زانو در برابر فشار یا ضربات خیلی مقاومت ندارد هم چنین فرسایش و ساییدگی مفصل زانو برای زانو مشکلات زیادی به وجود می آورد.
اختلالات پاتالوژیکی و بیماریهای زانو
آرتروز زانو بر اثر بالا رفتن سن و فرسایش تدریجی مفصل و تحلیل رفتن غضروف مفصلی ایجاد میشود و موجب بروز علائمی مانند درد و خشکی زانو و تورم میشود.
استئوکوندریت : موجب درد در مفصل شده است و استخوان ران درگیر میشود.
سندرم پلیکا: دور تا دور مفصل زانو توسط کپسول مفصلی احاطه شده است.این کپسول در پایداری مفصل زانو موثر واقع میشود. ضربه ناگهانی به زانو، پلیکا را تحت کشش ناگهانی قرار داده و ملتهب و متورم شده است.
کندرومالاسی یا نرمی کشکک زانو : موجب درد و التهاب غضروف زیر کشک زانو شده است و شایع در افراد جوان است.
نقرس زانو: بر اثر تجمع کریستالهای اوریکاسید در مفصل زانو بوجود میاید.
روماتیسم زانو : یک بیماری خودایمنی است باعث آرتروز در جمله زانو میشود. این بیماری آسیب دائمی به مفاصل بدن را بهمراه دارد اگر بدرستی و به موقع درمان نشود.
انواع آسیبهای زانو
انواع آسیب دیدگی زانو عبارت است از:
- آسیب رباط صلیبی قدامی و خلفی
- پارگی مینیسک زانو
- آسیب رباطهای جانبی داخلی و جانبی خارجی
- آسیبهای کشکک زانو
- دررفتگی کشکک زانو
- کجی کشکک زانو
- پارگی تاندون کشکک زانو
- شکستگی فشاری
- شکستگی ناشی از ضربه
آسیبهای مزمن (در نتیجه فعالیتهای تکراری) شامل: سندرم پتلافمورال (زانوی دوندگان) ، تاندنیت، بورسیت، سندرم ایلیوتیبیال، بیماری ازگود اشلاتر، استخوان های زانو، استخوان ران از جمله آسیب هایی است که زانو را تحت تاثیر قرار داده و عملکرد روزانه فرد را مختل می کند.
اوزون تراپی و درمان های مؤثر دیگر برای درمان زانو درد
هر دردی در زانو توسط روش خاص خودش درمان میشود. در اینجا به ۷ مورد از مهم ترین و رایج ترین درمان های زانودرد اشاره می شود.
تقویت عضلات اطراف زانو، باعث می شود حرکات مکانیکی را بهتر بتوانید انجام دهید.برای درمان زانو درد می توانید ورزش های ملایمی مثل شنا،ورزش های آبی یا راه رفتن انجام دهید.
تحریک الکتریکی
با تحریک الکتریکی قدرت عضلات پا افزایش یافته و درد زانو کاهش می یابد. پالسهای الکتریکی به عضلات چهارسر ران ارسال شده و تحریک می کند.
تزریق کورتیکواستروئیدها
برای درمان زانو درد می توان از تزریق دارو به زانو استفاده کرد. تزریق کورتیکواستروئیدها التهابهای زانو را کاهش می دهد. این تزریقات باید تکرار شوند.
لیزر زانو
درمان لیزری زانو مشکل زانودرد را تاحد زیادی برطرف می کند.
طب سوزنی
طب سوزنی تا حدودی درد زانو را در بیماران مبتلا به استئوآرتریت، کاهش میدهد.
جراحی زانو
جراحیهای زانو، شامل جراحی آرتروسکوپیک و تعویض جزئی و کامل زانو در روند بهبودی بیمار البته باتوجه به نیاز بیمار موثر است. برای درمان زانو درد و تعویض کشکک زانو به فرد متخصص در این زمینه مراجعه کنید.
تعویض جزئی
قسمت آسیب دیده زانو با قطعات پلاستیک یا فلزی تعویض و دوره ریکاوری این نوع در مقایسه به تعویض کلی زانو کوتاهتر است.
تعویض کامل کشکک مفصل زانو
یک مفصل یا کشکک ساختگی توسط دانشمندان جایگزین زانو میشود.
اوزون تراپی زانو در درمان زانو درد
اوزون تراپی زانو یکی از روش هایی است که در درمان زانو درد موثر واقع شده است. در این روش تزریق اوزون به مفصل زانو بسیار موثر است و نتایج بسیار مطلوبی دارد. اوزون تراپی زانو، درد زانو را کاملا بهبود داده و با آن بیمار به عمل جراحی زانو نیاز ندارد. بهترین درمان برای درمان کشکک زانو و زانودرد است.
اوزون تراپی یکی از بهترین روش های کم تهاجمی در پزشکی است که برای درمان بیماری های متعددی از جمله زانو درد استفاده می شود. اوزون تراپی زانو تزریق اوزون به زانو می باشد. اوزون ناپایدار بوده و طولانی مدت در محیط نگهداری نمی شود. پزشک توسط روشی مخصوص آن را تولید و استفاده میکند. اوزون ضد التهاب و ضدعفونی کننده است و پس از تزریق به زانو، بافت زانو را تحریک کرده ، درد زانو را کاهش داده و مشکلات زانو را بهتر می کند.در نهایت زندگی فرد را به روال معمول در می آورد. برای درمان زانو درد در اصفهان حتما با معاینه پزشک از اوزون تراپی استفاده کنید.
اوزون در پزشکی
گاز اکسیژن نقش مهمی در زندگی ما دارد. سلول های بدن برای متایولیسم از اکسیژن استفاده می کنند. مولکول های اکسیژن از ۲ اتم اکسیژن (O2) تشکیل شده اند. وقتی که نور ماوراء بنفش به O2 برخورد می کند، مولکول های اکسیژن به اتم های اکسیژن تک تبدیل شده است که برخی از اتم ها به O3 ترکیب می شوند O3 اوزون نامیده می شود. از گاز اوزون در پزشکی به دلیل ویژگی منحصر به فردش استفاده می شود. برای سم زدایی،میکروب کشی و استریلیزاسیون و در پزشکی نیز اوزون استفاده می شود و در درمان بیماری ها موثر است.
تعداد جلسات مورد نیاز اوزون تراپی برای درمان زانو درد
هر فرد نیاز به چند جلسه دارد و تعداد جلسات بنا به مشکل هر شخص متفاوت است. تعداد جلسات برای هر بیمار متفاوت است.این روش مؤثر،مفید و کم تهاجمی است.
هزینه اوزون تراپی در درمان زانو
هزینه اوزون تراپی زانو بسیار کم و جزئی است و نیازی به هزینه بیمارستان و بستری شدن ندارد.
فواید اوزون تراپی
اوزون تراپی حدودا ۴ مزیت ویژه دارد:
- خواص ترمیمی دارد و در درمان آرتروز زانو مفید و موثر بوده است.
- اوزون درمانی بدون عوارض است.
- هزینه اوزون درمانی بسیار پایین تر و به صرفه تر است.
- روشی بدون جراحی برای درمان زانو درد
دیگر فواید اوزون تراپی برای درمان زانو درد عبارت است از:
- احیا و درمان بافت، غضروف و مفاصل زانو
- پس از تزریق اوزون زانو فوری درد کم می شود.
- بهبود درد مفاصل، ماهیچه ها و عصب های ناحیه زانو
- بهبود مفصل زانو ناشی از آسیب دیدگی ها و ضربه های ورزشی
- درمان تاندون ها
- بهبود و درمان آرتروز زانو
- کاهش درد عصب و رگ سیاتیک
- بهبود شکستگی های غیرقابل درمان زانو
- کاهش درد ناشی از جراحی ها
- اقتصادی و به صرفه
تزریق اوزون در مفصل زانو چه می کند؟
عملکرد گاز اوزون برای درمان درد زانو ۳ کار موثر میکند:
- خاصیت ضد التهابی قوی باعث از بین رفتن التهاب مفصل خواهد شد.
- اوزون با افزایش اکسیزن رسانی در مفصل باعث افزایش رگزایی در محل خواهد شد.
- بعضی از مواد تخریبی که در زانو فعال شده اند را از بین برده و روند بیماری را متوقف می کند.
روش انجام اوزون تراپی
این دستگاه ها پیچیده نیست و اکسیژن را از منبع اکسیژن به اوزون با غلظت خاصی تبدیل کرده است. اوزون از دستگاه برداشته شده و توسط سرنگ استریل به زانو تزریق می شود.
زمان انجام اوزون تراپی زانو درمان زانو درد
برای هر زانو حدود ۱۵-۱۰ دقیقه زمان لازم است.
مراقبت های بعد از اوزون تراپی در درمان زانو درد
نیاز به مراقبت قبل و بعد خاصی ندارد و هر فرد با پای خود به منزل باز میگردد.
مزایای ازون تراپی در سلامتی
از مزایای اوزون تراپی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- از طریق کشتن ویروسها، باکتریها و قارچها از عفونت جلوگیری کرده است.
- گردش خون از طریق افزایش جریان خون در سیستم قلبی عروقی بهبود داده است.
- سیستم ایمنی بدن را کنترل و تعدیل کرده است و التهاب را کاهش میدهد.
- از طریق تحریک آنزیم دی فسفوگلیسرات، جذب و مصرف اکسیژن را افزایش میدهد و میتوکندری ها را تحریک میکند و انرژی در دسترس را افزایش میدهند که باعث تقویت سوخت و ساز بدن میشود.
- فعالیت آنتی اکسیدانی بدن را افزایش داده و مقاومت بدن در برابر عوامل مخرب افزایش مییابد.
- برای کاهش درد مفصل شانه، زانو، مفصل لگن و ران همچنین ترمیم بافت آسیب دیده موثر است.
- برای درمان آلرژی مناسب است.
کاربردهای اوزون تراپی
کاربرد های اوزون تراپی عبارت است از:
- آسیب دیدگی زانو و آرتروز زانو
- بورسیت و پارگی مینیسک
- پارگی قسمتی از تاندون
- تزریق اوزون در مفصل زانو
- درمان آرتروز زانو
- کاهش التهاب مفاصل زانو
- رفع اسپاسم و گرفتگی عضلات
- استفاده جهت زخم های دیابتی
- این روش درمانی نسبت به روش های تزریقی دیگر موثرتر بوده است.
- درد مفصل زانو، درد در اثر آرتروز زانو، بیماری دژنراتیو مفصل زانو، صدمات زانو، کشش زانو و فشار زانو
- مشکلات زانو، پاره شدن مینیسک ، کشیدگی رباط زانو و آرتروز زانو
اوزون تراپی برای چه مشکلاتی موثر است؟
از اوزون تراپی می توان برای درمان مشکلات زیر استفاده کرد:
- برای درمان هر گونه درد
- درمان کمر درد و گردن درد شدید
- آسیب دیدگی تاندون روتاتور کاف
- آرتروز زانو
- درد و مشکلات دیسک کمر و گردن
- سندروم تونل کارپال
- درد عصب و رگ سیاتیک
- سینوزیت (شدید یا ملایم)
- اختلال آرنج تنیس بازان (تنیس البو)
- درد و اختلالات لگن
- عفونت های دندان
- بهبودی بعد از جراحی مفاصل
- شکستگی های غیر قابل درمان
- جراحات
- آسیب دیدگی های ورزشی
عوارض اوزوندرمانی:
در اوزون درمانی احتمال بروز عوارض کم است اما امکان دارد عوارضی پس از این روش پیش بیاید.
زمان مراجعه به پزشک برای درمان زانودرد
اگر احساس درد، تورم یا سوزش در زانو خود داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید.
تشخیص و معاینه زانو توسط پزشک
پزشک با معاینات فیزیکی و در صورت لزوم انواع دیگر روش های تشخیصی، شما را برای انتخاب بهترین روش درمانی مانند اوزون تراپی کمک می کند.
دلایل شکستگی کاسهی زانو
افتادن مستقیم بر روی زانو، برخورد ضربهی مستقیم خارجی به زانو ، برخورد شدید زانو به داشبورد خودرو ، انقباض ناگهانی و شدید عضلات ران منجر به شکستگی کاسه زانو می شود.
ضربه مستقیم به زانو، فشار بیش از حد در حین حرکت، وقتی ورزشکار در یک جهت حرکت می کند و باید سریعا تغییر جهت دهد از دلایل عمده در رفتگی کشکک زانو است.
علل در رفتگی مکرر کشکک زانو
کشکک استخوانی مثلثی شکل و ضخیم که بزرگترین استخوان کنجدی بدن است. دررفتگی کشکک زانو به دلیل ضربه یا فشار زیاد بر زانو ایجاد می شود که بیشتر در خانم ها و ورزشکاران اتفاق میافتد.
درد کشکک زانو و زانو درد
درد کاسه زانو یا درد کشکک زانو (knee cap) که به آن سندرم کشکک گفته می شود یکی از آسیب های شایع درزانو است که باعث ایجاد درد می شود.
درد کشکک زانو هم افراد جوان و هم افراد میان سال را درگیر می کند. دردهایی که در بخش جلوی زانو اتفاق می افتند معمولاً مربوط به اختلال در عملکرد مفصل استخوان ران در کشکک هستند که به آن سندرم کشکک رانی گفته می شود.
در بیشتر مواقع سندرم کشکک رانی زمانی اتفاق می افتد که به هر دلیل کاسه زانو دچار التهاب و تنش شود. التهاب زمانی به وجود می آید که استخوان ران در کشکک به خوبی حرکت نکند و این دو در وضعیت خوبی نسبت به یکدیگر قرار نگرفته باشند.
علت درد کشکک زانو
از علل دردگرفتن کشکک زانو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بدقرار گرفتن و تراز نبودن کاسه زانو
- دررفتگی کشکک زانو به طور کامل یا ناقص
- آسیب دیدگی
- عدم توازن
- ضعف عضلات ران
- صافی کف پا
جهت بهبود یافتن باید به درمان کشکک زانو یا تعویض کشکک زانو بپردازید.
صدای شبیه قرچ قرچ: این صدا را کشکک زانو ایجاد کرده است البته جای نگرانی ندارد اگر آن همراه با درد باشد باید به پزشک مراجعه کرده و با اوزون تراپی به درمان زانودرد در اصفهان بپردازید.
علائم آسیب دیدن کشکک زانو
علائم شایع شکستگی کشکک زانو شامل موارد زیر است:
درد: شکستگیهای کشکک زانو به طور کلی عارضهای سخت است که موجب درد و ناراحتی در فرد میشوند.
بادکردگی و ایجاد کبودی در زانو: پس از شکستگی کشکک زانو به طور معمول بادکردگی و کبودی در اطراف زانو و قسمت جلویی آن قابل مشاهده است.
ناتوانی در بالاآوردن پا: معمولترین راه تشخیص آسیب کشکک زانو، آزمایشی است که در طی آن از فرد خواستهمیشود تا پای خود را صاف نگهدارد و سپس در همان حالت، پا را بالا بیاورد.
علائم شکستگی کشکک زانو
درد و بادکردگی زانو در قسمت جلویی زانو، کبودی در زانو، ناتوانی در بازکردن زانو، ناتوانی در باز نگهداشتن زانو، ناتوانی در پیادهروی از علایم شکستگی در کشکک زانو است.
آسیبهای قابل مشاهده در کشکک زانو
بر اساس اینکه نوع شکستگی کشکک زانو چگونه است ممکن است این آسیبها از روی پوست زانو قابل تشخیص باشند. این نوع تشخیص پس از آسیب به زانو و قبل از بادکردگی زانو راحتتر قابل تشخیص است.
دلایل شکستگی کشکک زانو
آسیب استخوان کشکک زانو به دلایلی ایجاد شده که در زیر اشاره می کنیم:
- افتادن مستقیم بر روی کشکک زانو
- برخورد ضربهی مستقیم هنگام فوتبال
- آسیب کشکک زانو هنگام حرکت یا توقف ناگهانی خودرو
- برخورد کشکک با داشبورد خودرو
- انقباض ناگهانی و شدید عضلات ران
روش های تشخیص شکستگی کاسه زانو و درمان زانو درد
معاینه فیزیکی: در این حالت، پزشک به بررسی نشانههای شکستگی استخوان کشکک زانو از روی پوست خواهدپرداخت.
تصویربرداری: پزشک توسط اشعه ایکس به بررسی درد در زانو و کشکک زانو می پردازد.با اشعه ایکس، سی تی اسکن، اسکن ام آر ای می توان در رفتگی کشکک زانو را تشخیص داد.
پس از مراجعه به متخصص زانو در اغلب موارد درخواست رادیوگرافی داده میشود. ارائه شرح حال، مشاهده رادیوگرافی بیمار و معاینه دقیق توسط پزشک، تشخیص شکستگی در استخوان کشکک را امکان پذیر مینماید. در کودکان ممکن است به انجام ام آر آی نیاز باشد.جهت مشاهده مراکز رادیوگرافی در شهر اصفهان می توانید به سایت مطب۳۶۵ مراجعه نمایید .
رژیم غذایی سالم ، کاهش وزن و دوری از فشار بر روی مفاصل برای پیشگیری از زانو درد مؤثر است. قبل از بلند کردن وزنه، دویدن و یا انجام هر فعالیت دیگری گرم کردن بدن بسیار تأثیرگذار است. ازدیگر کارهایی که برای پیشگیری از زانو درد مؤثر است استراحت کردن پس از تمرینات شدید ورزشی است.
روش های درمان کشکک زانو
ردرمان کشکک زانو شامل چهار مرحله زیراست:
۱)مصرف داروی ضد التهابی
۲)داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و استامینوفن (این داروها کمک زیادی به تسکین درد فرد می کند)
انجام ورزش برای درمان کشکک زانو
برای درمان کشکک زانو طبق نظر پزشک از ورزش های مربوطه استفاده کنید.
فیزیوتراپی کشکک زانو برای درمان کشکک زانو
فیزیوتراپیست ها می توانند از ترکیبی از تکنیک های درمان دستی، ورزش و روش هایی مانند اولتراسوند و تحریک الکتریکی برای درمان التهاب استفاده کنند.
ورزش برای درمان زانو درد در افراد چاق
به طور کلی ورزش های سبک می توانند مفید و موثر باشد.تقویت عضلات ران باعث کاهش فشار روی زانو شده و انعطاف پذیری زانو را افزایش می دهد.
جراحی کشکک زانو برای درمان کشکک زانو
در صورت مورد نیاز بودن جراحی، این نوع درمان شامل موارد ذیل می شود:
۱) آرتروسکوپی کشکک زانو برای درمان کشکک زانو
۲) پزشک غضروف آسیب دیده کاسه زانو را توسط آرتروسکوپ بر می دارد. آرتروسکوپی زانو یک عمل به میزان بسیار کم تهاجمی است که به پزشکان امکان معاینه بافت های درون زانو را می دهد. این عمل غالبا برای تایید تشخیص انجام می شود؛ تشخیصی که بعد از معاینه فیزیکی و دیگر آزمایش های تصویربرداری مانند ام آر آی، سی تی اسکن یا تصویربرداری اشعه ایکس صورت گرفته است.
اگر قطعه های استخوان حاصل از شکستگی زانو دچار جابه جایی از محل اصلی خود شده باشند، به احتمال زیاد فرد به جراحی برای ترمیم شکستگی زانو نیاز خواهدداشت. در صورتی که در محل شکستگی، زخم باز ایجاد شده باشد، به دلیل افزایش احتمال ایجاد عفونت، پزشک در سریع ترین زمان ممکن به جراحی شکستگی کاسه زانو خواهدپرداخت.
مزایای عمومی عمل جراحی تعویض کشکک زانو
- از بین بردن درد زانو: درد کمتر در زانو
- تغییر شکل مفصل یا پا پرانتزی: زانوهایش به شکل پرانتزی یا ضربدری است.
- استقلال در زندگی روزمره: به دلیل کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی استقلال خود را به دست آورده است.
در عمل جراحی تعویض کامل مفصل زانو یا آرتروپلاستی زانو مفصلی استخوان های ران و ساق در زانو را برداشته شده و ایمپلنت به جای آن قرار داده میشود و با از بین بردن درد زانو فرد به زندگی روزمه خود باز می گردد.
درمان کشکک زانو به علت شکستگی کشکک زانو
اگر شکستگی همراه با زخم و جراحت باشد برای کنترل خون ریزی و جلوگیری از عفونت به درمانهای دیگری نیاز است. در مواردی که استخوان کشکک خرد شده باشد، برای درمان باید عمل جراحی و تعویض کشکک زانو انجام شود. اگر شکستگی جزئی باشد درمان توسط گچ گیری انجام می شود.مصرف داروهای مسکن برای کاهش زانو درد توسط پزشک مربوطه تجویز می شود.
روش های درمانی زانو درد بدون نیاز به جراحی
اگر تکههای استخوانی حاصل از شکستگی کاسهی زانو از جای خود جابه جا نشدهباشند احتمالا نیازی به جراحی نخواهدبود. در این صورت با استفاده از آتلبندی یا گچگیری از حرکات اضافی آن جلوگیری می شود.
پاسخ به سؤالات شما
چه کسانی باید در صدد تعویض کشکک زانو باشند؟
درد شدید زانو به علت آسیب ، تصادف، بیماری های مزمن و ساییدگی مفصل زانو است.درد پشت زانو ، زیر زانو، کشکک به سن افراد بستگی دارد ، ساییدگی زانو با افزایش سن ارتباط مستقیم دارد.تیم پزشکی جراحی مراقبت از زخم جراحی ، تغذیه ، تمرینات توانبخشی توسط یک فیزیوتراپیست را برای بیماران تجویز می کند.
سن مناسب برای جراحی تعویض کشکک زانو چند سال است؟
این عمل قبل از ۶۰ سالگی انجام نشود مگر اینکه بیمار مجبور باشد.
مدت زمان نقاهت تعویض کشکک زانو چقدر است؟
این جراحی دو ساعت طول می کشد. بیمار بعد از عمل، ۳ تا ۵ روز در بیمارستان بستری شده تا پزشک از سلامت عمومی بیمار مطمئن شود.
آیا ازون درمانی خطرناک است؟
ازون درمانی ایمن و مؤثر بوده و در بهبود قسمت گسترده ای از بیماریهای پزشکی موثر واقع شده است. در این بیماری خطری بیمار را تهدید نخواهد کرد.
چه افرادی نباید از اوزون تراپی برای زانودرد استفاده کنند؟
دوران بارداری، کمبود گلوکز-۶-فسفات-دهیدروژناز (فاویسم)، پرکاری تیروئید، کم خونی شدید، خونریزی فعال، همه نوع اختلال مربوط به نارسایی انعقادی خون، خونریزی اندامها، ترومبوسیتوپنی، سکته مغزی هموراژیک یا آپوپلکتیک، آلرژی به ازونف عدم تحمل ازون، مسمومیت حاد با الکل، انفارکتوس میوکارد که اخیرا اتفاق افتاده باشد از جمله گروه هایی هستند که باید با احتیاط و طی مشاوره و بررسی با پزشک از این روش استفاده کنند.
آیا خطر در رفتگی کشکک زانو در زنان زیاد است؟
زنان بیشتر از مردان در معرض دررفتگی و درد درکشکک زانو هستند. شاید زنان باسن پهن تر دارند و باعث می شود استخوانهای ران به سمت داخل کج شوند و زاویه بیشتری به زانو بدهند.
آیا ضعف عضلات پا در بروز در رفتگی کشکک زانو موثر است؟
چنان چه عضلات پایتان ضعیف شده یا هنگام راه رفتن تعادل ندارید این موضوع باعث افزایش فشار به مفصل زانو و دررفتگی کشکک زانو می شود.
آیا قد در ورزشکاران در زانو درد و درد کشکک موثر است؟
قد بسیار بلند با خطر دررفتگی کشکک ارتباط دارد به همین خاطر افراد بلند قد بیشتر از کوتاه قد ها در معرض این مشکل هستند.
آیا کشکک نامناسب یا بالا رفته یا بد شکل در زانو درد و در رفتگی کشکک تاثیر دارد؟
این مشکل در افرادی که کشکک آن ها فرم مناسبی ندارد بیشتر دیده شده است.
آسیب دیدگیهای قبلی زانو در بروز درد کشکک و زانو درد نقش دارد؟
اگر زانو قبلا دچار آسیب دیدگی شده باشد، احتمال دررفتگی کشکک زانو افزایش می یابد.
آیا اضافه وزن و چاقی در در رفتگی کشکک نقش دارد؟
اضافه وزن یا چاقی باعث فشار زیاد روی زانو و دررفتگی کشکک زانو می شود.
آیا ضعف عضلات ران در در رفتگی کشکک موثر است؟
ضعیف بودن عضلات ران نقش زیادی در بروز این مشکل دارد بنابراین بهتر است عضلات ران را تقویت کنید.
عموما بعد از هر عمل جراحی بر روی اسکلت بدن نیاز به فیزیوتراپی زیر نظر بهترین فیزیوتراپیست ها می باشد .
جهت مشاهده لیست بهترین مراکز فیزیوتراپی در شهر اصفهان وارد سایت مطب ۳۶۵ شوید .