مراقبت های بعد از کاشت مو چیست؟

مراقبت های بعد از کاشت مو

عمل جراحی ترمیمی یا زیبایی با هدف رسیدن به بهترین نتیجه انجام می‌شود. موفقیت عمل کاشت مو علاوه بر میزان مهارت و تخصص پزشک به مراقبت‌های فرد بستگی دارد. این مراقبت‌ها بلافاصله بعد از جراحی شروع می‌شود و موجب دریافت بهترین نتیجه از عمل کاهش عوارض می‌شود.
البته در جلسات مشاوره قبل از عمل کاشت مو پزشک در مورد عوارض و آسیب‌های احتمالی عمل توضیحاتی را به بیمار ارائه می‌کند و به این ترتیب بیمار آمادگی کافی برای مراقبت‌های بعد از عمل پیدا می‌کند. در ادامه چند مورد از مراقبت های مهم بعد از کاشت مو را برای شما نام می بریم.

کمپرس یخ

تقریبا تمام افرادی که کاشت مو انجام می‌دهند چند ساعت بعد از عمل در ناحیه‌ی پیشانی با ورم روبرو هستند. بهترین درمان خانگی برای رفع این مورد استفاده از کمپرس سرد است.

استفاده از کمپرس یخ بعد از کاشت مو

این شیوه بسیار آسان است و نیاز به ابزار خاصی هم ندارد. فقط کافی‌ست چند تکه یخ را داخل یک نایلون بریزید و آن را روی پیشانی خود قرار دهید. کیسه‌ی یخ را بیشتر از یک دقیقه روی پیشانی نگذارید و هر ۱۵ الی ۲۰ دقیقه یک بار مجدداً این کار را تکرار کنید.
در استفاده از کمپرس سرد به دو نکته ‌ی زیر باید توجه کنید:

  • کیسه‌ی یخ را روی پیشانی بگذارید و از تماس آن با موهای کاشته شده جلوگیری کنید.
  • اگر مبتلا به سینوزیت هستید نمی‌توانید از کمپرس سرد استفاده کنید.

تعویض پانسمان زخم

برای تعویض پانسمان نیازی به مراجعه به مطب ندارید و خودتان می‌توانید در خانه این کار را انجام دهید. ابتدا کلاه توری را از روی سر خود بردارید و بعد گاز را از محل جراحی جدا کنید. اگر گاز استریل به محل زخم چسبیده باشد می‌توانید کمی آب روی آن اسپرس کنید و سپس آن را بردارید.

تعویض پانسمان زخم بعد از کاشت مو

این کار برای شستشوی محل با سرم نمکی انجام می‌شود. سعی کنید این کار را سه یا ۴ مرتبه در روز تکرار کنید. مطابق نظر پزشک دو یا سه روز به این کار ادامه دهید. زیرا کوتاهی در این مورد ممکن است منجر به عفونت محل زخم شود.

نحوه‌ی صحیح خوابیدن

طی فرایند جراحی فرد انرژی زیادی مصرف می‌کند بنابراین بعد از تمام جراحی‌های ترمیمی یا زیبایی نیاز به استراحت یک امر بدیهی است، اما نحوه‌ی خوابیدن با توجه به موضع جراحی زیبایی اهمیت زیادی دارد. به طور مثال بعد از کاشت مو باید حتماً طاق باز بخوابید و نمی‌توانید رو به پهلو و با فشار به ناحیه‌ی جراحی بخوابید. هنگام خوابیدن باید به این نکته هم توجه داشته باشید که نباید تغییر وضعیت داشته باشید و سعی کنید به همان حالت طاق باز استراحت کنید.

رژیم غذایی بعد از عمل کاشت مو

تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عوارض جراحی یکی از موارد مهمی است که حتماً باید در نظر بگیرید. مصرف میوه و سبزیجات تازه، آبمیوه‌ها طبیعی حتما باید در رژیم غذایی روزانه رعایت شود. مقادیر بالای ویتامین C در رژیم غذایی می‌تواند سرعت ترمیم زخم‌ها را بیشتر کند. بنابراین منابع غذایی حاوی ویتامین C مانند پرتقال، آناناس یا سبزیجات با برگ تیره را در وعده‌های روزانه بگنجانید. پروتئین‌های موجود در مواد غذایی مانند حبوبات، آجیل، لبنیات برای ترمیم فولیکول‌های مو و بازسازی پوست اهمیت زیادی دارد.

رژیم غذایی بعد از کاشت مو

بهتر است استفاده از ماهی‌های چرب مانند سالمون و ساردین را به دلیل دارا بودن امگا۳ و تاثیر آن در بهبود سلامت پوست و مو را فراموش نکنید. حتی با صلاحدید پزشک معالج می‌توانید از مکمل‌های غذایی هم استفاده کنید.نوشیدن آب کافی بعد از عمل نیز یکی از موارد مهمی است که بیماران حتماً باید رعایت کنند. هم چنین مصرف دخانیات و مشروبات الکلی تا یک هفته بعد از عمل ممنوع است. علت این امر به دلیل تاثیری است که این مواد در غلیظ شدن خون و ایجاد مشکل برای بیمار دارد.

مواد غذایی مضر بعد از کاشت مو

بخشی از مراقبت‌های بعد از کاشت مو مربوط به شناختن و استفاده نکردن از مواد غذایی مضر است. غذاهای فرآوری شده، شکر و قند از جذب پرتئین در بدن جلوگیری می‌کند و به این ترتیب سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند. در این شرایط روند بهبودی فولیکول‌های مو به تعویق می‌افتد. پس بعد از کاشت مو مواد غذایی زیر را از رژیم غذایی روزانه حذف کنید:

  • فست فود و غذاهای سرخ شده
  • نمک و غذاهای نمکی
  • شیرینی‌جات و قندها
  • نوشابه و نوشیدنی‌های الکلی
  • نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند قهوه

داروهای بعد از عمل کاشت مو

مراقبت‌های بعد از کاشت مو با استفاده از برخی داروها همراه است. به طور مثال برای کاهش درد، ورم و خون ریزی ناگزیر هستید از مسکن و داروهای ضد درد استفاده کنید. یا اینکه به دلیل احتمال بروز عفونت با استفاده از آنتی‌بیوتیک این روند را کنترل کنید. اما به خاطر داشته باشید در صورتی که از داروی خاصی استفاده می‌کنید حتماً قبل از عمل پزشک را درجریان بگذارید.

داروهای بعد از عمل کاشت مو

داروهای متداولی که بعد از کاشت مو تجویز می‌شود شامل موارد زیر است:

  • داروهای مسکن: استامینوفن کدئین بهترین داروی مسکنی است که برای کاهش درد می‌توانید استفاده کنید. آسپرین، ژلوفن و ایبوپروفن خون را رقیق می‌کند به همین خاطر پزشکان این داروها را تجویز نمی‌کنند.
  • آنتی‌بیوتیک: پزشکان برای جلوگیری از ایجاد عفونت در محل کاشت مو برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز می‌کنند و توصیه اکید به استفاده‌ی مرتب و سر ساعت آن دارند. علاوه بر قرص‌های خوراکی می‌توان از پمادهای موضعی روی محل زخم نیز استفاده کرد.
  • داروهای ضد التهابی: التهاب و ورم ناشی از کاشت مو را با داروهای ضد التهاب مانند کورتیزون می‌توان کنترل کرد.

ورزش کردن

استراحت کردن یکی از مهم‌ترین مراقبت‌های بعد از کاشت مو در هفته‌ی اول است. یک هفته بعد از عمل فعالیت‌های سبک مانند نرمش یا پیاده روی را می‌توان از سر گرفت. اما ورزش‌های سنگین مانند بدن سازی، کوهنوردی یا ورزش‌های رزمی را باید تا ۴۵ روز بعد از عمل به تعویق بیندازید.

رعایت بهداشت و آراستن مو

شاید انتظار داشته باشید بعد از عمل موهای کاشته شده را مانند موهای طبیعی خود صاف کنید یا سشوار بکشید یا حتی رنگ کنید، اما بهتر است بدانید این موها نسبت به موهای طبیعی خود شما نیاز به مراقبت بیشتری دارند و شما نباید فشاری به موهای خود وارد کنید. حتی بهتر است در ماه‌های اولیه که فولیکول‌ها هنوز جوان هستند از کوتاه کردن هم پرهیز کند تا موها تقویت شوند.

رعایت بهداشت بعد از کاشت مو

برای شستشوی موها نیز از چنگ زدن یا فشار آوردن به ریشه‌ی مو جلوگیری کنید. می‌توانید از یک تکه اسفنج مخصوص کاشت مو استفاده کنید. اسفنج را به شامپو آغشته کنید و به صورت ضربه‌های آرام به سر خود بزنید. این کار باید بدون ایجاد فشار به ریشه باشد.
طی دو هفته‌ی ابتدایی بعد از عمل شستشوی موها را به صورت دو بار در روز انجام دهید تا دلمه‌های روی پوست از بین برود و پوست ترمیم شود. در استفاده از شامپو هم باید به این نکته توجه داشته باشید که از شامپوهای بدون مواد اسیدی یا قلیایی استفاده کنید.
موارد مهم دیگری که به عنوان مراقبت‌های بعد از کاشت مو باید رعایت شود شامل موارد زیر است:

  • در روزهای ابتدایی عمل از روسری یا کلاه استفاده نکنید چون موجب کنده شدن فولیکول‌هامی‌شود.
  • قرار گرفتن در معرض نور آفتاب موجب از بین رفتن فولیکول‌ها می‌شود.
  • محل کاشت مو نباید خیس بماند. این خیسی حتی اگر به دلیل عرق کردن هم باشد موجب شکست درمان می‌شود.
  • بهتر است هنگام ترخیص کسی همراه بیمار باشد، زیرا برای عمل به بیمار داروهای مسکن و ضد التهابی تزریق شده است.
  • اگر به دنبال ماندگاری بالای موهای کاشته شده با کمترین عوارض هستید، بهتر است تا یک سال بعد از عمل مراقبت‌های بعد از کاشت مو را ادامه دهید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

مراقبت‌های بعد از کاشت مو به منظور محافظت از فولیکول‌های مو و کاهش عوارض جراحی است. اگر با وجود انجام مراقبت‌ها تورم، درد یا خونریزی ادامه داشته باشد حتماً باید سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید.

 

 

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست