امروزه افراد زیادی مشکل ریزش مو دارند. اگر موهایتان ریخته و دیگر اعتماد به نفس کافی ندارید می توانید با کاشت مو این مشکل را به راحتی برطرف کنید. کافی است پزشک پوست و مو با تجربه ای پیدا کرده و کاشت موهایتان را به وی بسپارید.
عوارض کاشت مو
مراقبت های بعد از کاشت مو چیست؟
یکی از عواملی که باعث افزایش زیبایی ظاهری افراد میشود، داشتن موهای پرپشت است. افرادی که دچار ریزش مو میشوند، از این عارضه رنج میبرند و برای رفع آن به دنبال کسب اطلاعات در مورد راههای مختلف کاشت مو هستند. این عمل زیبایی برای افرادی که به دلایل هورمونی و ارثی یا به دلیل شیوههای نادرست مراقبت از مو مانند سشوار کشیدن بیش از حد و استفاده از شویندههای نامناسب دچار ریزش مو میشوند، مناسب است.
آیا کاشت مو یک روش دائمی است؟
انجام عمل زیبایی کاشت مو با قبول هزینههای درمان و ریسک عوارض عمل توسط متخصص پوست، مو و زیبایی انجام میشود و طبیعی است که افراد به دنبال ماندگاری نتیجه باشند. با توجه به این که پزشکان در فرایند کاشت مو از فولیکول سالم استفاده میکنند، این موها میتوانند در مقابل هورمون ریزش مو که دی هیدروتسترون است مقاومت کنند. حتی در مواردیکه موهای اطراف موهای کاشته شده دچار ریزش میشوند، موهای کاشته شده هم چنان مقاوم هستند.
کاشت مو چگونه انجام میشود؟
برای انجام عمل کاشت مو ازقسمتی که به عنوان بانک مو شناخته میشود، با انجام تکنیکهایی گرافت یا فولیکولهای مو استخراج میشود. فولیکولهای استخراج شده در قسمتهای کم پشت یا بدون مو کاشته میشود و به این ترتیب این قسمتها با رشد طبیعی مو به حالت قبل برمیگردد. البته رشد موهای جدید معمولا ۴ تا ۶ ماه بعد از عمل کاشت مو شروع میشود.
بانک مو چیست؟
بانک مو به ناحیهای از پوست بدن گفته میشود که موهای قوی و مقاوم در برابر ریزش مو دارد. از این موها برای کاشت مو استفاده میشود. بهترین منطقه برای استخراج مو پشت سر و بین دو گوش است. برداشتن مو از این قسمتها موجب خالی شدن این قسمت نمیشود و بعد از مدتی مجددا موهای این قسمت رشد میکند.
انواع روشهای کاشت مو چگونه است؟
کاشت مو به شیوههای مختلف جراحی با بیهوشی و روشهای غیر جراحی با بیحسی موضعی انجام میشود. به طور کلی در تمام روشها با استفاده از روشها و تکنیکهای خاص برداشت فولیکول یا گرافت انجام میشود.
روش U-FIT
در روش U-FIT برای برداشتن واحدهای فولیکولی از ایمپلنتر با پانچ چرخشی استفاده میشود. در این روش نیازی به تراشیدن موی سر وجود ندارد. این روش برای استفادهی تمام افراد مناسب نیست و دارای محدودیت است.
روش Micro FIT
این روش نیز از ایمپلنتر برای استخراج مو استفاده میکند. قطر پانچها بین ۶/۰ تا ۹/۰ میلیمتر است. امکان تغییر ضخامت پانچ این فرصت را در اختیار پزشک قرار میدهد که موهای نازکتر را خارج کند و به نتایج بهتر و طبیعیتر برسد.
روش SUT
روش SUT یک روش غیر جراحی برای کاشت مو است که برخی از آن به عنوان بهترین روش کاشت مو نام میبرند زیرا درد و خون ریزی ندارد و فرد تحت بیهوشی قرار نمیگیرد. هم چنبن سرعت قابل قبولی دارد. استفاده از تیغ کاشت برای ایجاد برشهای میلیمتری و جایگذاری فولیکولهای مو باعث شده این روش دوران نقاهت کوتاهی داشته باشد.
بنابراین این روش شباهت زیادی با روش FIT دارد و در جهت رفع نواقص آن با متد پیشرفتهتر انجام میشود. تفاوت این دو روش این است که در روش SUT از دستگاه خودکار استفاده میشود و سرعت انجام عمل کاشت مو را بالا میبرد. موفقیت انجام این روش بستگی مستقیم به مهارت جراح در برداشتن فولیکولها دارد.
روش BHT
در روش BHT مو از نواحی دیگری غیر از سر فولیکول استخراج میشود و در نواحی سر که دچار ریزش و طاسی شده، استفاده میشود. موهای بدن مثل ریش، سینه و پشت در روش BHT مورد استفاده قرار میگیرد. با اینکه این روش یک روش غیر جراحی است اما به دلیل عوارض گسترده و معایبی که دارد مورد استقبال چندانی نیست. مهمترین عیب این روش ایناست که تعداد زیادی گرافت نمیتوان استخراج کرد و مناسب ریزشهای وسیع نیست.
دیگر روشهای کاشت مو عبارت است از:
- FUT
- Micro FIT
- SUT
- U-FIT
- BHT
روش ترکیبی کاشت مو
وقتی میزان طاسی ایجاد شده در فرد خیلی زیاد باشد بهطوری که نیاز به گرافت زیادی باشد هم زمان از روش جراحی و یکی از روشهای غیر جراحی استفاده میشود.
مزایای روش ترکیبی کاشت مو چیست؟
- گرافتهای مورد استفاده در این روش کیفیت و ماندگاری بالایی دارند.
- انجام کاشت مو با روش ترکیبی سریع است و در یک جلسه انجام میشود.
معایب روش ترکیبی کاشت مو چیست؟
- برداشت فولیکول مو به صورت نواری انجام میشود و نیاز به بخیه دارد.
- این روش ممکن است با خون ریزی همراه باشد.
مناسبترین شیوهی کاشت مو کدام است؟
انتخاب مناسبترین روش به معنای این است که روش کاشت مو متناسب با شرایط و ویژگیهای فرد باشد. مواردی که در انتخاب روش کاشت مو تعیین کننده است به شرح زیر است:
- میزان طاسی ایجاد شده چقدر باشد؟
- وضعیت بانک موی فرد چگونه باشد؟
- فرد مبتلا به بیماری یا مشکل خاصی هست یا نه؟
- انعطاف پذیری پوست سر و وضعیت پوست برای بهبود زخم چگونه است؟
- فرد برای عمل چقدر زمان دارد و چقدر میتواند استراحت کند؟
چه کسانی کاندید مناسب برای کاشت مو هستند؟
مناسبترین فرد برای انجام کاشت مو کسی است که انتظارات منطقی از نتیجه داشته باشد. باید این نکته را در نظر داشت که هدف عمل کاشت مو بازیابی تراکم موی جوانی فرد نیست بلکه هدف این است که با به کارگیری حداقل گرافت ظاهر سر تغییر کند و پر مو به نظر بیاید اما علت ایجاد نشدن تراکمهای بالا کاشت مو به محدودیتهای بانک مو و منطقهی گیرنده بستگی دارد.
برداشتن بیش از اندازهی گرافت از سر و با فاصلهی کم خطر ایجاد زخمهای بزرگ را ایجاد میکند. علاوه بر آن ممکن است زیادهروی در برداشت موجب ایجاد کچلی در پشت سر شود. هم چنین ممکن است در سالهای آینده ریزش مو مجدد ایجاد شود و دیگر بانک مو جوابگوی نیاز برای گرافت نباشد بنابراین توصیه میشود برداشت گرافت در حد معقولی انجام شود.
ناحیهی گیرنده نیز در کاشت با محدودیت روبرو است زیرا بدن باید بتواند جوابگوی خون رسانی به فولیکولها باشد و تراکم بالا میتواند آسیبزا باشد.
در نهایت اینکه کسانی که به دلیل ارثی دچار طاسی شدهاند میتوانند از کاشت مو استفاده کنند اما در افرادی که کمبود مواد مغذی یا ویتامین موجب ریزش مو یا کم پشتی میشود کاشت مو توصیه نمیشود.
مراقبتهای عمل کاشت مو
اثر بخشی بهتر عمل و کسب بهترین نتیجه از عمل علاوه بر مهارت پزشک و انتخاب کلینیک به مراقبتها نیز بستگی دارد بنابراین دغدغهی خیلی از افراد این است که چگونه خود را برای عمل آماده کنند یا بعد از انجام عمل زیبایی و در دوران نقاهت چه کارهایی برای کاهش عوارض انجام دهند.
مراقبتهای قبل از عمل کاشت مو چگونه است؟
اقداماتی که قبل از انجام عمل کاشت مو باید انجام شود شامل موارد زیر است:
- یک هفته قبل از انجام پیوند طبیعی مو الکل و سیگار مصرف نکنید.
- در مورد مصرف داروهایی مانند آسپرین و انواع آنتی بیوتیک قبل از عمل با پزشک مشورت کنید.
- پیش از عمل مکملهای غذایی مصرف نکنید.
- پیش از انجام کاشت موی طبیعی دو بار در روز موهای خود را بشویید.
- پزشک برای تشخیص بیماریهای ویروسی و بیماریهای انعقاد خون برای بیمار آزمایش خون درخواست میکند.
مراقبتهای بعد از عمل کاشت مو چگونه است؟
انجام اقدامات زیر بعد از جراحی کاشت مو ضروری است:
- سه روز اول بعد از عمل که بانداژ برداشته میشود باید استراحت کنید.
- سه روز اول بعد از انجام عمل کاشت مو نباید موها را شانه بزنید یا پوست سر را لمس کنید.
- به مدت یک هفته بعد از عمل فعالیتهای سنگین و ورزش انجام ندهید.
- به مدت یک هفته از کلاه، روسری یا لباسهایی مانند سوئیشرت که هنگام پوشیدن به فولیکول مو آسیب میزند استفاده نکنید.
- درد بعد از انجام عمل را با داروهای مسکن مانند ایبوپروفن تسکین دهید.
- داروهای فیناستراید و ماینوکسیدیل برای افزایش رشد مو بعد از عمل مفید است.
- بعد از عمل مطابق نظر پزشک از آنتی بیوتیک برای جلوگیری از ایجاد عفونت استفاده کنید.
- از داروهای استروئید خوراکی برای کاهش تورم بعد از عمل مطابق نظر پزشک استفاده کنید.
- دو هفته بعد از عمل بخیهها قابل برداشتن هستند.
عوارض کاشت مو چیست؟
عوارض کاشت مو برای همهی افراد ایجاد نمیشود اما در افرادی که ظاهر میشود شامل زخمهای ناحیهی سر و ایجاد عفونت است. انجام توصیههای پزشک و مراقبت از محل زخم و استفاده از آنتیبیوتیک این عوارض را کاهش میدهد. یکی دیگر از عوارض کاشت در برخی افراد این است که خط کاشت مو ممکن است غیر طبیعی و عروسکی شود یا خطای انسانی حین عمل بروز کند و موجب شود فرد از نتیجهی عمل راضی نباشد.
در برخی افراد یک تا ۵ هفته بعد از عمل ممکن است ریزش مو مشاهده شود. علامتی که باعث نگرانی میشود اما در واقع نگران کننده نیست. زیرا بعد از گذشت بازهی ۴ ماهه موها مجددا رشد میکنند. یکی دیگر از عوارض قابل انتظار کاشت مو، خارش است. به طور طبیعی زخمها هنگام بهبود دچار خارش میشوند و کاشت مو هم از این قاعده مستثنی نیست. البته به بیماران توصیه میشود در موارد خارش شدید، حتما از خاراندن پرهیز کنند.
هزینهی کاشت مو چقدر است؟
هزینهی کاشت مو یک مقدار مشخص نیست و تحت تاثیر عوامل مختلفی است. این عوامل شامل موارد زیر است:
- روش انجام کاشت مو
- نوع بیهوشی یا بیحسی
- کلینیکی که جراحی در آن انجام شده
- تعداد جلسهی جراحی
- وسعت یا میزان طاسی
- تراکم مورد نظر بیمار