استفاده از ایمپلنت های دندانی روشی قابل اعتماد برای جایگزینی دندان های از دست رفته است؛ که افزایش کیفیت زندگی بیماران را نیز به همراه دارد. برای بهره گیری از متد ایمپلنت، استخوان موجود و کیفیت بافت نرم باید توسط دندانپزشک ارزیابی شود (از طریق معاینه بالینی و عکس های رادیوگرافی دندانی). دندانپزشکان همواره در تلاش هستند تا در روند استفاده از ایمپلنت، بیمار حین و پس از جراحی کمتر اذیت شود و از سوی دیگر نتیجه نهایی کار از نظر زیبایی شناسی و پایداری درازمدت ایمپلنت ها رضایت بخش باشد. به نظر می رسد جراحی ایمپلنت پانچ یا بدون فلپ (flapless) یکی از راه هایی باشد که می تواند برای رسیدن به این هدف بسیار موثر واقع شود.
هم روش flapped و هم flapless هر دو مزایای خاص خود را دارند و انتخاب متد باید بر اساس مقدار بافت موجود متصل به محل ایمپلنت و همچنین حجم استخوان تعیین شود که توسط دندانپزشک با تجربه در حوزه ایمپلنت صورت می گیرد.
۱- روش flapped: هنگامی که بافت متصل موجود حداقل باشد، روش flapped به جراح اجازه می دهد تا لثه متصل بیشتری ایجاد کند و پاپیلای بین دندانی در محل ایمپلنت را بهبود ببخشد.
۲- روش flapless: در مقابل، در روش بدون فلپ یا ایمپلنت پانچ از رویکرد دیگری استفاده می شود به این صورت که با پانچ بافتی، دسترسی به استخوان از طریق لثه ایجاد میشود و دیگر در بافت مخاط برش ایجاد نمی شود، بنابراین ناراحتی و اذیت شدن بیمار بعد از عمل به حداقل میرسد.
زمانی که بافت مخاطی برش داده می شود، موادی به نام پروستاگلاندین و هیستامین آزاد می شوند که به عنوان واسطه های التهابی عمل کرده و منجر به تورم و درد بعد از عمل می شوند.
بنابراین، هنگامی که لثه چسبیده در محل ایمپلنت پهنای کافی داشته باشد، روش بدون فلپ یا همان ایمپلنت پانچ بهترین انتخاب است که در این روش دیگر نیازی به بخیه کردن وجود ندارد.
ایمپلنت پانچ چیست؟
کاشت دندان به روش ایمپلنت نیاز به جراحی لثه و دسترسی به استخوان فک برای جای گذاری ایمپلنت دارد. برش و جراحی لثه یک روش تهاجمی است و ممکن است ناراحتی بیمار را به دنبال داشته باشد. اما یک روش دیگر هم وجود دارد که کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی نامیده می شود و در آن نیازی به برش و جراحی لثه نیست.
متد کاشت ایمپلنت پانچ، یکی از انواع روش های کاشت ایمپلنت است و جزء جراحی ایمپلنت flapless طبقه بندی می گردد، از فرزهای چرخشی یا پانچ بافت برای دسترسی به استخوان بدون افزایش فلپ استفاده می گردد، بنابراین عروق خونی و بافت نرم اطراف موضع مورد نظر به خوبی حفاظت می شوند و آسیبی نمی بینند.
مزایای استفاده از روش ایملنت پانچ چیست؟
از مزایای این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آسیب بافت لثه بیمار در جراحی کمتر است.
- مدت زمان عمل کاهش می یابد.
- بهبودی پس از جراحی سریع حاصل می شود.
- عوارض پس از جراحی کمتر است.
- بیمار در حین انجام پروسه و پس از آن کمتر احساس ناراحتی می کند.
- نیازی به بخیه کردن نیست.
روش پانچ ایمپلنت یا همان ایمپلنت فوری می تواند التهاب اطراف ایمپلنت را کاهش دهد. متخصصین دندانپزشکی معتقدند التهابی که در طول ۳ هفته اول دوران بهبودی ایجاد می شود، نقش مهمی در از دست دادن زود هنگام استخوان اطراف ایمپلنت دارد. در واقع، اگر زخم بافت نرم اطراف ایمپلنتهای دندانی با تشکیل حداقل بافت اسکار و التهاب به سرعت بهبود یابد، می توان از دست دادن زودرس استخوان را مهار کرد.
قیمت ایمپلنت پانچ چقدر است؟
برای اطلاع از هزینه دقیق ایمپلنت پانچ باید فرد توسط دندانپزشک معاینه شود تا هزینه آن مشخص و اعلام گردد. قیمت پانچ دندان، به مسائل گوناگونی بستگی دارد مثل: تعداد دندان های نیازمند به پانچ دندان، موقعیت گپ ایجاد شده جهت کاشت ایمپلنت، نوع ایمپلنت و مواردی از همین قبیل. منتها لازم به ذکر است، از آنجایی که برای پانچ کردن، زمان کمتری صرف می شود و نسبت به جراحی کردن سریع تر و راحت تر انجام می شود هزینه اش در مقایسه با دیگر روش های کاشت کمتر است.
توجه بفرمایید که پانچ کردن دندان، احتیاج به دقت زیادی در نحوه انجامش دارد از آنجایی که مسائلی مانند عرض استخوان، فک بیمار، حالت لثه و موقعیت گپ حائز اهمیت هستند، کار را باید به دست یک دندانپزشک متخصص ایمپلنت سپرد تا شما در نهایت با همان نتیجه ای رو به رو شوید که خواستارش بودید.
۱ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
عالی بود