آیا قطره آهن باعث خرابی دندانهای کودک می شود؟

آیا قطره آهن باعث خرابی دندانهای کودک می شود؟

قطره آهن برای سلول های بدن کودکان بسیار لازم و ضروری است. مصرف مکمل آهن باعث اکسیژن رسانی به سلول های بدن و تشکیل هموگلوبین در گلبول های قرمز بدن می شود. اما یکی از معضلات مهمی که والدین با آن مواجه هستند؛ ارتباط مکمل آهن با پوسیدگی، خرابی و سیاه شدن دندان کودکان است. همین امر موجب گردیده است تا برخی از والدین از مصرف آن برای کودکان خود خودداری کنند اما طبق نظر متخصص دندانپزشک کودکان، قطره آهن نه تنها باعث پوسیدگی دندان نمی شود بلکه در برخی از موارد مانع از پوسیدگی دندان می شود.

علت پوسیدگی دندان کودکان

مادرانی که قصد دارند از پوسیدگی دندان های کودکان خود جلوگیری کنند؛ بهتر است بعد از شش ماهگی نوشیدن شیر شب را در کودکان قطع کنند. همچنین بهتر است بعد از خوردن شیر، دندان های کودک به وسیله گاز استریل مرطوب یا مسواک مخصوص تمیز شود. دلیل تاثیر ناگوار شیر روی دندان ها وجود قند در شیر مادر است نه تصور اشتباه در مورد مصرف قطره آهن! در نظر داشته باشید که شیر خشک هم به دلیل وجود قند، احتمال پوسیدگی را افزایش می دهد.

خراب شدن دندان کودک با قطره آهن

شاید این نگرانی بسیاری از والدین باشد که آیا قطره اهن دندان را خراب می کند؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که مکمل آهن به شکل مایع  تیره رنگ و قهوه ای مایل به قرمز می باشد.

قطره آهن بر خلاف تصور عموم، باعث پوسیدگی  و خرابی دندان ها نمی شود اما بر روی دندان ها باعث ایجاد لک می شود.

جلوگیری از سیاه شدن دندان با قطره آهن

آیا قطره اهن دندان را سیاه می کند؟ بسیاری از والدین تصور می کنند قطره آهن، عامل پوسیدگی دندان بوده و زیبایی دندان کودکان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد؛ در صورتی که قطره آهن به تنهایی موجب بروز مشکل در دندان های کودکان نمی شود و عواملی مانند رژیم غذایی ناسالم و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان در این امر نیز مؤثر است.

به همین منظور به والدین توصیه می شود در حین دادن قطره آهن به کودکان، به نکات ذیل توجه نمایند؛ اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از سیاه شدن و پوسیدگی دندان کودکان در برابر قطره آهن عبارتند از:

۱- جلوگیری از تماس مکمل آهن با دندان ها: قطره آهن را  در گوشه لپ کودک، در انتهای زبان و دهان کودک (ته حلق) بریزید به صورتیکه با دندان های جلو تماس نداشته باشد.

۲- نوشیدن آب پس از مصرف قطره آهن: پس از دادن قطره آهن به کودک مقداری آب به او بدهید.

۳- رقیق کردن قطره آهن با مایعات: مکمل آهن را در مقداری آبمیوه، آب یا آب پرتقال (ویتامین C جذب آهن را آسان می کند) بریزید تا رقیق شود و از ایجاد لک جلوگیری شود.

۴- تمیز کردن دندان ها پس از مصرف مکمل اهن: با یک دستمال نمدار دندان‌های کودک را پس از خوردن قطره آهن تمیز کنید.

نکته مهم: از اضافه کردن مکمل آهن به شیر خودداری کنید؛ چون شیر می تواند در جذب صحیح آهن اختلال ایجاد نماید.

به این ترتیب می‌توانید مطمئن باشید که قطره آهن حتی اگر از نوع کاملا معمولی نیز باشد، موجب سیاه شدن دندان نوزاد شما نخواهد شد.

جلوگیری از سیاه شدن دندان با قطره آهن

نکات مهم در رابطه با مکمل آهن و پوسیدگی دندان اطفال

از مهم ترین نکات در رابطه با مصرف قطره آهن این است که بلافاصله پس از دادن مکمل آهن به کودک، دندان های آن را با استفاده از دستمال خیس و تمیز، پاک کنید تا احتمال رنگ گرفتن دندان های کودکان کاهش پیدا کند. در صورتی که دندان های اطفال رنگ گرفتند جای هیچ نگرانی نیست؛ چرا که به مرور کم رنگ شده و علاوه بر آن ، دندان های شیری بعد از مدتی می افتند.

اگر در اصفهان ساکن هستید در صورت تمایل می توانید به متخصص دندانپزشکی کودکان در اصفهان، مراجعه کنید و با مشورت ایشان مشکل به وجود آمده را برطرف نمایید. امروزه روش های بسیاری به منظور سفید کردن و برطرف کردن مشکلات دندان کودکان به‌وجود آمده است مانند فلورایدتراپی و فیشورسیلانت که دندانپزشک اطفال، با توجه به شرایط کودک یکی از بهترین آن ها را پیشنهاد می دهد.

قطره آهن که دندان را سیاه نکند

در ادامه برای آسایش خیال والدین به معرفی ۴ قطره آهن بدون سیاهی دندان پرداخته ایم:

  1. قطره لیپوزوفر بی اس کی
  2.  قطره آهن فورت لیپوزوفر بی اس کی
  3. قطره آیروفیکس دایونیکس فارما
  4. قطره آهن سیدرال گوچه جونیا فارما

قطره آهن که دندان را سیاه نکند

آیا قطره اهن خارجی دندان را سیاه می کند؟

بهترین قطره آهن برای کودکان جهت جلوگیری از سیاهی دندان در بازار دارای انواع مختلفی می باشد. بعضی از این قطره ها ایرانی و بعضی دیگر خارجی هستند. مصرف این قطره های آهن منجر به ایجاد جرم ها و تغییر رنگ هایی متمایل به سیاه، روی دندان کودکان می شوند. شدت تغییر رنگ دندان کودکان بسته به نوع قطره ی آهن مصرفی و شرکت تولید کننده ی آن و برند ایرانی و یا خارجی متفاوت است. این مسئله نباید باعث قطع مصرف قطره ی آهن توسط کودکان شود. ما به هیچ عنوان حق قطع مصرف قطره ی آهن را نداریم. بلکه لازم است به دنبال یافتن راهکارهایی برای به حداقل رساندن میزان رسوب و جرم های قطره ی آهن روی دندان کودکان، باشیم.

آیا قطره اهن خارجی دندان را سیاه می کند؟

قطره آهن خارجی که دندان را سیاه نکند نی نی سایت

بسیاری از کاربران نی نی سایت این سؤال را می پرسند که آیا اگر قطره آهن را عوض کنیم و قطره های آهن خارجی بگیریم، دندانهای کودک سیاه نمی شوند؟ آیا قطره آهن خارجی بهتر است و کمتر رسوب می کند؟ آیا قطره آهن خارجی دندانهای فرزندم را سیاه نمی کند؟

طبق نظرات متخصصان دندانپزشکی اطفال هر قطره آهنی که به کودک داده می شود فارغ از اینکه ایرانی یا خارجی باشد، یک مقدار رسوب بر روی دندان ها می گذارد. این مقدار می تواند کم و زیاد باشد اما احتمال اینکه صفر باشه و هیچ رسوبی بجا نگذارد؛ غیر ممکن است.

پس مهمترین عامل در رنگ پذیری دندانهای کودکان متعاقب مصرف قطره آهن، بهداشت دهانی مناسب می باشد.

سخن پایانی

در این مطلب به رابطه بین پوسیدگی دندان و استفاده از قطره آهن در کودکان پرداختیم و چند مورد قطره آهن بدون سیاهی دندان و با طعم خوب به شما معرفی کردیم. تغییر رنگ دندان به منزله پوسیده شدن دندان‌ها نیست و فقط به دلیل یون رنگی آهن و ترکیب آن با بزاق به وجود می‌آید. یکی از اساسی ترین مشکلات در استفاده از قطره آهن برای مادران، پوسیدگی دندان های زیبای کودکان شان است اما با وجود قطره آهن بدون سیاهی دندان، می توانید مشکلات کمبود آهن در بدن کودکان عزیز خود را به سادگی رفع کنید.

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست