دلایل شایع کمردرد به همراه درمان‌های غیرجراحی

دلایل کمردرد به همراه درمان های غیر جراحی

برای درمان کمردرد مزمن که با راهکارهای خانگی بهبود پیدا نمی‌کند، به فوق تخصص درد مراجعه کنید تا بررسی تخصصی برای تشخیص علت درد و بهترین راهکار غیر جراحی بسته به شرایط شما انجام گیرد.

قطعا هر فردی در مقطعی از زندگی خود به دلایل متفاوتی کمردرد را تجربه کرده و معمولا خود به خود بهبود یافته است. کمردردی که بیش از سه ماه ادامه داشته باشد، به عنوان کمردرد مزمن شناخته می‌شود.

چنین دردی می‌تواند به صورت رفت و برگشتی باشد و تنها مواقعی تسکین موقتی داشته باشید. اگر علت درد مشخص نباشد، درمان چنین شرایطی دشوار خواهد شد و کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در ادامه شما را با دلایل شایع کمردرد و همچنین راهکارهای غیرجراحی آشنا خواهیم کرد.

آشنایی با دلایل شایع کمردرد

بسیاری از آسیب‌ها، شرایط و بیماری‌ها می‌تواند در ایجاد کمردرد نقش داشته باشد که باید با آنها آشنایی داشته باشید:

رگ به رگ شدن و کشیدگی کمر

معمولا کشیدگی و رگ به رگ شدن کمر می‌تواند از شایع‌ترین علت کمردرد باشد. زمانی که وسیله‌ای بیش از حد سنگین یا زمانی که به درستی وسیله‌ای را بلند نمی‌کنید، به تاندون‌ها یا رباط‌ها آسیب وارد می‌شود.

زمانی که بیمار دچار کشیدگی کمر می‌شود، تنها با عطسه یا سرفه کردن، خم کردن کمر یا چرخش تحت فشار و علائم آزاردهنده قرار می‌گیرد.

شکستگی

امکان شکستگی استخوان‌های ستون فقرات در حین تصادفات یا زمین خوردن وجود دارد. برخی از شرایط مانند اسپوندیلولیز یا پوکی استخوان معمولا احتمال خطر شکستگی را افزایش می‌دهد.

مشکلات مرتبط با دیسک

وظیفه دیسک محافظت از مهره‌هاست. در صورتی که دیسک از جای خود خارج شود و به حالت برآمده‌ای تغییر حالت دهد، روی اعصاب فشار وارد خواهد کرد.

علاوه بر این امکان پارگی دیسک خارج شده از موقعیت خود وجود دارد. به طور کلی با افزایش سن، دیسک‌ها حالت صاف‌تری پیدا می‌کنند و امکان محافظت از مهره‌های کمر کمتر می‌شود، این بیماری به عنوان دیسک دژنراتیو شناخته شده است.

آرتروز

استئوآرتریت از شایع‌ترین نوع آرتروز است که منجر به کمردرد می‌شود. اسپوندیلیت آنکیلوزان منجر به کمردرد، سفتی و التهاب در ستون فقرات می‌شود.

بیماری‌ها

مواردی مانند تومورهای ستون فقرات، عفونت‌ها و انواع مختلفی از سرطان در ایجاد کمردرد نقش دارد. سایر شرایطی از جمله سنگ کلیه و آنوریسم آئورت شکمی نیز می‌تواند عاملی در ایجاد کمردرد باشد.

اسپوندیلولیستزیس

چنین شرایطی باعث می‌شود که مهره‌های ستون فقرات از جای خود خارج شوند. اسپوندیلولیستزیس منجر به کمردرد و اغلب پا درد نیز می‌شود.

مشکلات ساختاری ستون فقرات

تنگی کانال نخاعی زمانی رخ می‌دهد که ستون فقرات فضای کافی برای طناب نخاعی نداشته باشد. زمانی که نخاع تحت فشار باشد، منجر به درد شدید عصب سیاتیک و کمردرد می‌شود.

اسکولیوز (انحنایی که در ستون فقرات ایجاد می‌شود) باعث ایجاد درد، سفتی و مشکل در حرکت کردن می‌شود.

درمان‌های غیرجراحی برای درمان کمردرد

برای به کارگیری از بهترین روش درمانی مناسب ابتدا باید علت کمردرد به درستی تشخیص داده شود، سپس راهکارهای درمانی مناسب و موثری انجام گیرد.

معمولا برای درمان خانگی باید استراحت، کمپرس یخ و مسکن‌های بدون نسخه را در نظر داشته باشید. معمولا پس از انجام چند روز از این موارد می‌توانید به فعالیت‌های عادی خود بازگردید.

علاوه بر این فعال ماندن منجر به افزایش جریان خون در ناحیه آسیب‌دیده می‌شود و به تسریع روند بهبود کمک خواهد کرد. از دیگر روش‌های پزشکی احتمالی که از سوی متخصص درد انجام می‌گیرد به شرح زیر است:

درمان دارویی

پزشک در صورت نیاز داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی یا داروهای تجویزی را برای تسکین درد توصیه می‌کند. سایر داروها باعث شل شدن عضلات و جلوگیری از اسپاسم کمر می‌شوند.

فیزیوتراپی (PT)

انجام این روش درمان می‌تواند منجر به تقویت عضلات و ستون فقرات شود. همچنین انعطاف‌پذیری را بهبود می‌بخشد و به شما در جلوگیری از آسیب‌دیدگی کمک می‌کند.

درمان دستی

این روش درمانی می‌تواند منجر به شل شدن عضلات سفت شود و درد را کاهش می‌دهد. با توجه به علت درد ممکن است نیاز به درمان استئوپاتی یا کایروپراکتیک داشته باشید. علاوه بر این، ماساژ درمانی نیز به تسکین کمردرد و بازیابی عملکرد شما کمک می‌کند.

تزریقات

در صورت نیاز، تزریقاتی برای تسکین درد بیماران در ناحیه دردناک توسط متخصص درد تزریق می‌شود. به‌طور مثال مواردی مانند بلوک عصبی، تزریق داروی اپیدورال و انواع بسیار دیگری از روش‌های مبتنی بر تزریق برای تسکین درد بیماران وجود دارد که با توجه به شرایط بیمار انجام می‌شود.

این موارد معمولا زمانی انجام می‌گیرد که منبع درد مشخص باشد، همچنین مواردی مانند بلوک عصبی، به رد دلایل احتمالی در ایجاد کمردرد کمک می‌کند.

با تزریق می‌توان درد را طی مدت معینی متوقف یا کاهش داد؛ اما به عنوان روش درمانی دائمی‌ در نظر گرفته نمی‌شود.

درمان‌های جایگزین

مواردی مانند طب سوزنی، ماساژ، لیزر درمانی، تحریک الکتریکی عصب، لیزر دیسک و… به عنوان راهکارهای غیر جراحی موثر در نظر گرفته می‌شود.

تنها در موارد نادر اگر هیچ یک از روش‌هایی که پزشک برای شما در نظر گرفته، موثر نباشد، در نهایت برای انجام عمل جراحی شما را ارجاع خواهد داد.

منبع: https://drdelshadfoundation.com/

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست