پروتز سینه چه عوارضی دارد؟

عوارض پروتز سینه

پروتز سینه یکی از جراحی‌های پرطرفدار بین خانم‌ها است که با هدف زیبایی و برجسته کردن سینه‌ها انجام می‌شود، اما جراحی با خطرات و عوارضی همراه است که ممکن است برخی از آن‌ها بی‌خطر باشد و برخی دیگر سلامتی فرد را به خطر بیندازد. به همین جهت لازم است ضمن آشنا شدن با عوارض طبیعی پروتز سینه، راه‌های کاستن عوارض ناخواسته با مراقبت صحیح را بشناسیم.

عوارض پروتز سینه

عوارض پروتز سینه عبارت است از: کبودی و تورم حل جراحی؛ خون ریزی محل زخم؛ نامتقارن بودن سینه ها؛ سروما؛ چین و چروک پوست؛ پارگی پروتز سینه؛ عفونت؛ انقباض کپسولی. در ادامه هریک از این عوارض را به طور مفصل برای شما شرح می دهیم.

کبودی و تورم محل جراحی

پروتز سینه جراحی کم تهاجم است و فرد را در خطر زیادی قرار نمی‌دهد با این‌حال کبودی و تورم در محل جراحی و بخیه‌ها دور از انتظار نیست. چند روز اول این عارضه طبیعی است ولی با استراحت کردن از بین می‌رود، اما اگر با وجود گذشت چند روز از عمل محل زخم رو به بهبود نرفت و حتی تورم آن بیشتر شد حتماً باید پزشک معالج در جریان قرار بگیرد.

کبودی بعد از پروتز سینه

خون ریزی محل زخم

برش برای قرار دادن پروتز سینه ممکن است زیر بغل، دور هاله‌ی سینه یا زیر عضلات سینه باشد، اما بعد از اتمام عمل خون ریزی و بعد از ترخیص خونریزی از محل بخیه‌ها غیر طبیعی است.

نامتقارن بودن سینه‌ها

بعد از قراردادن پروتز در سینه ممکن است بیمار از ظاهر سینه‌ها رضایت نداشته باشد. ممکن است سینه‌ها نامتقارن باشند، برجستگی لازم را نداشته باشند یا افتاده باشند. این عارضه بستگی مستقیم به مهارت و توانایی جراح برای قراردادن پروتز در سینه دارد.

سروما

یکی از عوارض پروتز سینه، سروما است. سروما به معنای جمع شدن مایع اطراف پروتز است. معمولاً این مایع به صورت خود بخودی از بین می‌رود، اما درصورتی‌که از بین نرود لازم است با جراحی تخلیه شود.

سروما از عوارض پروتز سینه

چین و چروک پوست

بعد از عمل پروتز سینه ممکن است پوست روی پروتز سینه دچار چین و چروک شود و به این ترتیب زیبایی ظاهری را از بین ببرد.

پارگی پروتز سینه

پروتز سینه ممکن است در اثر ضربه یا سانحه پاره شود و مواد آن داخل بدن پخش شود. در انواع پروتز آب نمکی پاره شدن و پخش شدن آب نمک در بدن خطری را برای فرد ایجاد نمی‌کند، زیرا آب نمک یا سالین مشابه ترکیبات بدن و بی خطر است. در انواع سیلیکونی پروتز، پخش شدن مواد سیلیکونی و نشت آن در غدد لنفاوی یا قسمت‌های دیگر بدن ممکن است سلامتی فرد را به خطر بیندازد.

عفونت

بروز عفونت بعد از پروتز سینه مشکلات زیادی را برای بیماران ایجاد می‌کند. اصلی‌ترین علامت برز عفونت تب بالای ۳۸ درجه و قرمزی و تورم در محل زخم است. عفونت‌های خفیف با مصرف دارو کنترل می‌شود، اما درصورتی‌که عفونت شدید باشد یا در اثر بی‌توجهی در مراقبت‌ها عفونت شدید شود ممکن است لازم باشد پروتز خارج شود.

عفونت از عوارض پروتز سینه

انقباض کپسولی

قرار گرفتن هر شی خارجی در بدن با بروز واکنش‌هایی همراه است. وارد شدن پروتز به بدن با ایجاد یک کپسول از بافت فیبروز اطراف پروتز همراه است که به مروز زمان کوچک می‌شود. کوچک شدن کپسول باعث ایجاد فشار روی پروتز می‌شود و بیمار احساس سفتی و درد می‌کند. در صورت بروز این عارضه با دو شیوه می‌توان آن را کنترل کرد:

  • خارج کردن پروتز از بدن
  • خارج کردن فیبروز که منجر به تشکیل فیبروز جدید می‌شود.

از دست رفتن حس در سینه‌ها

یکی از عوارض پروتز سینه از دست رفتن حس در نوک سینه یا در کل سینه است. این عارضه در بیشتر افراد موقتی است و بعد از چند هفته از بین می‌رود. اما ممکن است در درصد کمی از بیماران برای همیشه باقی بماند.

مراقبت‌های بعد از عمل برای کاهش عوارض پروتز سینه

بیمار بعد از انجام عمل پروتز سینه باید مراقبت‌هایی را از پروتز انجام دهد تا بهترین نتیجه از عمل حاصل شود. این مراقبت‌ها ساده و آسان است و فرد برای انجام آن‌ها نیاز به کمک فرد دیگر ندارد.

مراقبت های بعد از پروتز سینه

استراحت کردن و نحوه‌ی خوابیدن

بعد از جراحی برای بازیابی توان از دست رفته‌ لازم است بیمار چند روز استراحت کند. استفاده از مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند گوشت، تخم مرغ و حبوبات، مصرف میوه و سبزیجات تازه موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبودی سریع می‌شود.
هم چنین رعایت کردن نحوه‌ی خوابیدن، اهمیت زیادی دارد. در دوهفته‌ی اول بیمار باید طاق باز بخوابد و بعد از دو هفته می‌تواند به پهلو دراز بکشد. دراز کشیدن روی سینه موجب ایجاد فشار روی سینه‌ها می‌شود. به همین جهت به مدت دو ماه خوابیدن روی سینه ممنوع است.

فعالیت‌های روزمره و ورزش کردن

دوهفته‌ی ‌اول بعد از عمل بیمار نباید فعالیت سنگین داشته باشد یا حتی وسایل سنگین را جا به جا کند. بنابراین ورزش کردن نیز در هفته‌های اول بعد از عمل ممنوع است. بیمار بعد از چند هفته می‌تواند ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی را شروع کند اما برای کاهش عوارض پروتز سینه بدنسازی یا ورزش‌های سخت تا چند ماه بعد از عمل باید به تعویق بیفتد.

مراقبت از محل بخیه‌ها

یکی از محتمل‌ترین عارضه‌ها بعد از عمل پروتز سینه عفونت در محل بخیه‌ها است. به همین جهت توصیه می‌شود محل زخم تمیز و خشک نگه داشته شود و مطابق نظر پزشک پانسمان آن تعویض شود. اما اگر ترشحات بدبو و رنگی از محل بخیه‌ها خارج شود حتماً باید به پزشک مراجعه شود. معمولاً از بخیه جذبی برای محل زخم استفاده می‌شود و نیازی به کشیدن بخیه وجود ندارد.

مصرف دارو

یکی از عوارض طبیعی پروتز سینه ایجاد درد است. برای کنترل درد استفاده از داروهای مسکن و ضد التهاب مطابق توصیه‌ی پزشک ضروری است. مصرف آنتی‌بیوتیک برای کنترل عفونت احتمالی نیز یکی از موارد ضروری است که نباید نسبت به آن بی‌تفاوت بود.
البته این نکته را هم باید به خاطر داشت که مصرف داروهای استروئیدی و داروهای رقیق کننده‌ی خون دو هفته پیش از عمل پروتز سینه باید متوقف شود. به این ترتیب عوارض مرتبط با مصرف دارو کاهش می‌یابد.

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست