گاهی اوقات افراد به دلایل گوناگونی دچار افتادگی سینه می شوند یا از ظاهر سینه های خود راضی نیستند. با انجام عمل پروتز سینه یا ماموپلاستی توسط پزشک زیبایی می توانید ظاهر سینه های خود را بهبود دهید.
جراحی زیبایی سینه یکی از انواع جراحی است که بسیار مورد استقبال خانمها قرار میگیرد. در این شیوه با استفاده از پروتز سینه سایز و شکل سینه تغییر میکند و موجب بالارفتن رضایت فرد از ظاهر خود میشود.
سن مناسب برای انجام پروتز سینه
عمل پروتز سینه باید در سنی انجام شود که رشد بدن به خوبی انجام شده باشد. به طور طبیعی قبل از ۱۸ سالگی این رشد انجام نشده است و افراد باید بعد از ۱۸ سالگی برای انجام عمل اقدام کنند، اما بعد از آن هیچ محدودیتی وجود ندارد و خانمها در هر سنی میتوانند عمل پروتز را انجام دهند.
چه کسانی گزینهی مناسب برای انجام پروتز سینه هستند؟
افراد زیر گزینه مناسبی برای پروتز سینه هستند:
- کسانی که به دلایل مادرزادی سینههای نامتقارن دارند.
- کسانی که به دلیل کاهش وزن یا سوء تغذیه سینههای کوچکی دارند و قصد دارند سایز سینه را بزرگتر کنند.
- افرادی که به دلیل سرطان سینه یکی از سینهها را از دست دادهاند.
- خانمهایی که به دلیل بارداری یا شیردهی سینههای آنها دفرمه شده است و تغییر شکل داده است.
- خانمهایی که از فرم سینهی خود رضایت ندارند.
در چه مواردی نمیتوان از پروتز سینه استفاده کرد؟
در مواردی که خانمها دچار افتادگی شدید سینه باشند پروتز سینه نمیتواند گزینهی مناسبی برای بزرگ کردن و فرم دادن به سینه باشد. در این موارد باید لیفت سینه را جایگزین کرد. هم چنین کسانی که کاهش وزن شدید داشتهاند پوست سینه در آنها کشیده میشود و پروتز سینه گزینهی مناسبی برای آنها نیست.
انواع پروتز سینه کدام است؟
پروتز سینه به لحاظ مواد مورد استفاده و شکل آن دارای انواع مختلفی است. شرایط کاندیداهای جراحی پروتز سینه با هم تفاوت دارد و هرکس با توجه به شرایط خود یکی از انواع پروتز سینه را انتخاب میکند.
انواع پروتز سینه بر اساس شکل
شکل پروتز سینه مختلف است و شامل انواع پروتز سینه گرد و اشکی میشود:
پروتز سینه گرد: پروتز سینه گرد سینهها را برجسته و خوش فرم میکند و برای کسانی مناسب است که از پروتز انتظار بافت نرم و خوش فرم دارند.
پروتز سینه اشکی: اصلیترین ویژگی پروتز سینه اشکی این است که ظاهر طبیعی ایجاد میکند. کسانی که بافت سینهی آنها کم است و سینههای تخت دارند یا حتی دچار عدم تقارن در سینهها هستند میتوانند از مزایای این نوع پروتز استفاده کنند.
انواع پروتز از لحاظ جنس
جنس پروتزها یا یکدیگر تفاوت دارد. تفاوت مواد تشکیل دهنده و جنس بر قیمت، ظاهر پروتز سینه تاثیرگذار است. پروتز سینه آب نمکی و پروتز سینه ثابت (Gummy Bear) و پروتز سینه سیلیکونی انواع مختلف پروتز سینه بر اساس مواد تشکیل دهنده هستند.
پروتز سینه آب نمکی: شکل ظاهر این پروتزها گرد است و از آب نمک استریل پر شده است. جدارهی آن هم سفت و غیر قابل نفوذ است. درصورتی که آسیبی به پروتز سینه آب نمکی وارد شود مایع درون آن جذب بدن میشود و با توجه به بیضرر بودن مشکلی را برای فرد ایجاد نمیکند.
پروتز آب نمکی برای افراد بالای ۱۸ سال و زیر ۳۰ سال مناسب است. هم چنین به دلیل هزینهی پایین و بخیه و تهاجم کمتری که دارد بسیار مورد استقبال قرار میگیرد، اما به این نکته باید توجه داشت پروتزهای آب نمکی ممکن است خود بخود خالی شوند و ریسک چین خوردگی در آنها بالاتر است.
پروتز سینه سیلیکونی: پروتز سینه سیلیکونی ساختاری شبیه ژل دارد و از ترکیبات سیلیکونی ساخته شده است. بافت این پروتزها بسیار شبیه سینهی خانمهاست و بسیار طبیعی به نظر میرسند. هم چنین با آسیب یا ضربه محتویات آن داخل بدن پخش نمیشود و مشکلی را ایجاد نمیکند.
پروتز سیلیکونی نسبت به پروتز آب نمکی برش بزرگتری روی بدن ایجاد می کند، هزینهی بیشتری دارد و نیاز به معاینات دقیقتر دارد. پس لازم است فرد کاندید برای پروتز سینه چند بار مورد معاینه قرار بگیرد.
اما بهتر است در جریان باشید پاره شدن این پروتزها ممکن است بیسر و صدا باشد به همین جهت لازم است طی معاینات دورهای سالیانه با MRI از سلامت آنها اطمینان کسب شود.
پروتز سینه ثابت: پروتز سینه Gummy Bearfi از لحاظ شکل در قسمت پایین برجسته هستند و شکل گرد ندارند و در مقابل پاره شدن تغییر شکل نمیدهند. هم چنین به دلیل بالا بودن تراکم سیلیکون مقاومت بالایی در مقابل آسیب دارند. تنها عیب این پروتزها این است که برای قرار دارن در بدن نیاز به برش و بخیهی بیشتری دارند.
عمل پروتز سینه چگونه انجام میشود؟
اولین اقدام برای قراردادن پروتز در سینه ایجاد برش روی سینه است. این برش به چند شیوه انجام میشود. نوع برش به نوع پروتز، فرم سینه و تشخیص پزشک بستگی دارد.
انواع برشهای سینه به صورت زیر است:
- برش زیر چین سینه
- برش در هالهی نوک پستان
- برش زیر بغل
- در مواردی خاص هم ممکن است برش دور ناف زده شود.
بعد از ایجاد برش، پروتز در محل مناسب آن جایگذاری میشود. این محل مناسب ممکن است پشت عضلات سینه باشد یا زیر پوست و بافت نرم سینه. معمولاً برای کسانی که سینههای کوچک دارند پروتز پشت عضلات سینه قرار گرفته میشود که لبههای آن مشخص نباشد، اما کسانی که بافت مناسب و قابل قبولی در سینه دارند و تنها مشکل آنها افتادگی سینه است پروتز را روی ماهیچههای سینه و زیر بافت نرم سینه قرار میدهند. این محل برای فرم گرفتن سینه بسیار مناسب است.
مدت زمان انجام عمل پروتز سینه
عمل پرتز سینه یک عمل راحت و بی خطر است و برای انجام آن یک شب بستری شدن در بیمارستان کفایت میکند. فرد هنگام عمل تحت بیهوشی کامل قرار میگیرد و بعد از عمل یک الی دو ساعته در اتاق ریکاوری به هوش میآید.
هزینهی پروتز سینه چقدر است؟
هزینهی انجام جراحی زیبایی مقدار مشخص ندارد. در واقع هزینه به عوامل زیادی بستگی دارد که شامل موارد زیر است:
- نوع پروتز و جنس مواد تشکیل دهندهی پروتز انتخاب شده
- میزان تخصص و مهارت پزشک معالج
- میزان تخصصی بودن کلینیکی که در آن جراحی انجام میشود.
مزایای پروتز سینه چیست؟
جراحی زیبایی قطعاً با هدف بهتر شدن شرایط ظاهر بیمار و افزایش اعتماد به نفس انجام میشود. بزرگ شدن و خوش فرم شدن سینه موجب ایجاد تعادل و تناسب اندام میشود. به دلیل همین مزایا خیلی از خانمها ریسک این عمل را قبول میکنند و برای انجام آن اقدام میکنند. البته در برخی افراد که به دلیل سرطان ناچار به از دست دادن سینه یا ماستکتومی شدهاند عمل پروتز سینه اهمیت زیادی دارد.
عوارض پروتز سینه چیست؟
جراحی با تهاجم همراه است و قطعاً عوارضی را به همراه خواهد داشت. با اینحال با انتخاب پزشک با مهارت و متخصص و انجام مراقبتهای لازم بعد از عمل میتوان عوارض ناشی از عمل را کاهش داد. عوارض پروتز سینه شامل موارد زیر است:
- اسکار محل جراحی و ناراضی بودن فرد از باقی ماندن محل زخم
- هماتوم یا جمع شدن خون در بافت سینه
- نامتقارن بودن سینهها و شکست عمل
- ایجاد لخته خون
- عفونت و درد
- از دست رفتن حس در سینه یا نوک سینه
- جا به جاش شدن پروتزها
- احتمال نیاز به عمل مجدد سینهها
- احتمال پاره شدن یا آسیب به پروتز و از بین رفتن آن
آیا با وجود عمل پروتز فرد قدرت شیردهی را از دست میدهد؟
عمل پروتز سینه بافت سینهها را تحت تاثیر قرار میدهد و آسیبی به مجرای شیر نمیزند. فقط در مواردی که برای جایگذاری پروتز دور سینه برش داده میشود ممکن است چند عدد از مجاری شیر آسیب ببیند و بر شیردهی تاثیرگذار باشد بنابراین اگر خانمی بعد از عمل پروتز سینه قصد بارداری و شیردهی دارد باید حتماً پزشک را در جریان بگذارد تا در انتخاب شیوهی انجام برشها دقت بیشتری کند.
اقدامات قبل از عمل پروتز سینه چیست؟
پزشک موظف است قبل از انجام عمل پروتز سینه برای فرد درخواست ماموگرافی کند و از وضعیت بافت سینه مطلع شود. هم چنین برخی موارد در سبک زندگی فرد اهمیت زیادی دارد که باید پیش از عمل تغییر کند. در ادامه این موارد نام برده شده اند:
- پیش از عمل مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین یا وارفارین باید قطع شود، زیرا ممکن است طی عمل مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند.
- مصرف داروهای التهابی و داروهای گیاهی نیز قبل از عمل باید قطع شود.
- مصرف سیگار و الکل قبل از عمل باید ترک شود. زیرا سیستم ایمنی بدن فرد را تضعیف میکنند و موجب شکست عمل میشوند.
اقدامات بعد از پروتز سینه شامل چه مواردی است؟
مراقبتهای بعد از عمل بعد از انواع جراحی ضرورت دارد. بعد از عمل پروتز سینه کبودی و التهاب سینه در چند روز اول طبیعی است اما برای اینکه این موارد خطرناک نشود لازم است مراقبتهای فردی انجام شود.
استراحت کردن بعد از عمل پروتز سینه
استراحت کردن یکی از اقدامات ضروری بعد از عمل است، اما نحوهی خوابیدن برای کاهش عوارض پروتز سینه اهمیت دارد. در دوهفتهاول فرد بیمار حتماً باید به پشت بخوابد و از خوابیدن روی سینه یا پهلو که موجب فشار به پروتز میشود جلوگیری کند. بعد از دوهفته میتوان به پهلو خوابید اما هم چنان باید از خوابیدن روی سینه پرهیز شود.
فعالیت بدنی بعد از پروتز سینه باید سبک باشد و فرد اجسام سنگین جابه جا نکند. اما بعد از دو هفته میتوان فعالیتهای سبک مانند پیاده روی و کارهای سبک روزانه را انجام داد. رانندگی کردن نیز بعد از قطع مصرف داروهای مسکن و از بین رفتن عوارض خواب آلودگی امکان پذیر است.
مصرف دارو بعد از عمل پروتز
بعد از عمل امکان بروز درد و التهاب زیاد است. به همین جهت پزشک داروهای مسکن برای فرد تجویز میکند. هم چنین استفاده از آنتیبیوتیک برای کاهش احتمال ابتلا به عفونت یکی از موارد مهمی است که بیماران باید رعایت کنند.
مراقبت از محل زخم
محل جراحی و بخیهها باید خشک و تمیز نگه داشته شود و با چسب بخیه پوشانده شود. درصورتی که بخیهها از نوع جذبی نباشد باید بعد از یک هفته کشید شوند. هم چنین برای سفت نگه داشتن سینهها لازم است به مدت ۶ تا ۱۲ هفته از سوتین طبی استفاده شود.
دو هفته بعد از عمل باید محل جراحی را به آرامی ماساژ دهید. ماساژ باید با حرکات دایرهای و فشار ملایم باشد. حتی میتوانید از لوسین هم استفاده کنید.
ماندگاری پروتز سینه چقدر است؟
پروتز سینه یک شیوهی دائمی نیست و ماندگاری آن به مدت ۱۰ تا ۱۵ سال است. طی این مدت نیز باید مراقبتهای لازم انجام شود و فرد برای معاینات دورهای و انجام MRI مراجعه کند. باید این نکته را در نظر داشته باشید برای بالا رفتن ماندگاری عمر پروتز باید مراقبتهای بعد از عمل را به صورت دقیق انجام دهید.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
بعد از جراحی پروتز سینه اگر با هر کدام از موارد زیر روبرو شدید باید سریع به پزشک مراجعه کنید:
- بیشتر شدن تورم و کبودی محل جراحی
- خون ریزی یا خروج عفونت از محل جراحی
- درد شدید که با مسکن بهبود نمییابد
- تنگی نفس یا درد قفسه سینه
- آلرژی به داروی مصرفی
- بروز تب بالای ۳۸ درجه