عوارض کاشت مو

عوارض کاشت مو

کاشت مو یکی از جراحی‌های زیبایی است که طرفداران زیادی دارد و خیلی از افراد تمایل دارند جای خالی موهای خود را با فولیکول‌های جدید بپوشانند. این نکته را باید در نظر داشته باشیم تمام جراحی‌های زیبایی یا ترمیمی با عوارض و خطراتی همراه است. بخشی از این عوارض طبیعی است و برای تمام افراد ایجاد می‌شود اما دائمی نیست و بعد از مدتی از بین می‌رود.

عوارض طبیعی کاشت مو

کاشت مو یک شیوه‌ی کم تهاجم و کم خطر است اما بخشی از عوارض کاشت مو به طور طبیعی به دلیل مواجهه با شرایط جراحی ایجاد می‌شود. به عنوان مثال تورم، درد یا التهاب محل زخم یک بخش گریز ناپذیر از جراحی است. به عبارت دیگر در فرایند بهبودی این واکنش‌های طبیعی در بدن رخ می‌دهد که البته نگران کننده نیست و با دارو و مراقبت قابل کنترل است.

عوارض طبیعی کاشت مو

التهاب فولیکول مو

التهابی که در محل فولیکول ایجاد می‌شود نتیجه‌ی طبیعی جراحی است و در روزهای اول جراحی با خارش همراه است. این عارضه با مصرف داروهای ضد التهابی بعد از چند روزبهبود می‌یابد، اما نوعی از التهاب فولیکول‌ها به نام لیکن پیلانوپیلارس یا LLP نیز به عنوان عوارض کاشت مو شناخته شده است که موجب تشکیل بافت اسکار در محل پیوند می‌شود.

حساسیت به بیحسی موضعی

جراحی‌هایی که تحت بیهوشی انجام می‌شود معمولاً با واکنش نسبت به داروی بیهوشی همراه است، به عنوان مثال ممکن است موجب ایجاد تپش قلب شود. بنابراین توصیه می‌شود قبل از عمل کاشت مو فرد نسبت به سلامت قلب اطمینان کسب کند. در مورد کاشت مو حتی ممکن است بیمار در پوست خود احساس بی حسی نماید که نگران کننده نیست و بعد از مدتی از بین می‌رود. علت این امر ممکن است حساسیت یا آلرژی یا حتی بالا بودن استرس بیمار باشد.

نازک شدن مو

قسمت‌هایی از پوست که از آن گرافت برداشته می‌شود نازک می‌شوند. حتی ممکن است به دلیل نازک شد مو آن قسمت کمی هم دچار ریزش شود. این نازک شدن و ریزش جای نگرانی ندارد و بعد از مدتی با تقویت مجدد فولیکول‌ها از بین می‌رود.

خونریزی بعد از کاشت مو

خونریزی بعد از جراحی یک اتفاق طبیعی نیست و به میزان تخصص پزشک ارتباط دارد. اگرچه این اتفاق نادر است اما در صورت بروز ممکن است مشکلات جدی برای بیمار ایجاد کند و باید هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه شود.

خون ریزی بعد از کاشت مو

زخم و کیست

برداشتن مو در بخشی از پوست یا جایگذاری آن در قسمت دیگر، قطعاً با آسیب به بافت پوست و ایجاد زخم همراه است. این زخم‌ها غیرطبیعی نیست و می‌توان از جراحی این انتظار را داشت. ایجاد کیست در محل زخم نیز اگرچه پدیده‌ی شایعی نیست اما ممکن است برای برخی افراد اتفاق بیفتد و موجب عوارض کاشت مو شود. زخم و کیست بعد از چند هفته از بین می‌رود و خطر جدی برای بیمار ایجاد نمی‌کند.

ورم ناشی از تجمع مایعات در زیر پوست

درصورتی‌که بعد از جراحی مایعی زیر پوست جمع شود موجب تورم پس از کاشت مو می‌شود. این مشکل از عوارض کاشت مو است که با خارج کردن مایع از زیر پوست از بین می‌رود.

چگونه از عوارض کاشت مو جلوگیری کنیم؟

عوارض بعد از کاشت مو تحت تاثیر چند عامل است. یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند عوارض ناشی از کاشت مو را کاهش دهد میزان تخصص و تجربه‌ی پزشک است. انجام عمل کاشت مو در کلینیکی که اصول بهداشتی در آن رعایت شود به علاوه از ابزار و تجهیزات پیشرفته استفاده شود به طرز محسوسی می‌تواند عوارض کاشت مو را کاهش دهد.

جلوگیری از عوارض کاشت مو

بخش دیگری از عوارض کاشت مو به دلیل رعایت نکردن مراقبت‌های بعد از عمل است. به همین جهت رعایت دستورالعمل‌های مراقبتی بعد از عمل از توصیه‌های موکد به بیماران است.

چه کسانی نباید کاشت مو انجام دهند؟

کاشت مو یک عمل بی خطر است که عوارض ناشی از آن بعد از مدت کوتاهی از بین می‌رود، اما در بدن برخی از افراد همین عوارض موقتی با واکنش شدید روبرو خواهد و آسیب‌های جدی به جا می‌گذارد. بنابراین بهتر است افراد زیر کاشت مو را انجام ندهند:

  • کسانی که قسمت اهدا کننده در موهای آن‌ها کم پشت است.
  • کسانی که ریزش موی شدید و گسترده دارند.
  • کسانی که تحت شیمی درمانی هستند.
  • کسانی که سابقه‌ی ابتلا به زخم‌های کلوئیدی دارند.

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست