ایمپلنت

ایمپلنت ها پیچ هایی از جنس فلز سازگار با دهان و فک هستند که با روش جراحی زیر لثه در داخل استخوان جای داده می شوند. وقتی این پیچ ها در جای خود قرار گرفتند به متخصص ایمپلنت این امکان را می دهند تا با استفاده از پروتز های دندانی روکش ایمپلنت را بر روی آنها قرار دهند.

کاشت ایمپلنت دندان

امروزه ایمپلنت دندان یکی از روش هایی است که برای پر کردن جای خالی دندان استفاده می شود. این روش برای درمان مشکلات دهان و دندان و هم چنین زیبایی و اصلاح طرح لبخند در اصفهان کاربرد زیادی دارد. شاید برایتان سوال باشد که مراحل ایمپلنت دندان چگونه است و تعداد جلسات مورد نیاز برای انجام این نوع درمان به چه صورت است. در مجله مطب پزشکی ۳۶۵ شما را با مراحل انجام ایمپلنت و عوامل تاثیرگذار در افزایش طول عمر ایمپلنت آشنا می کنیم.

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان از روش های درمانی و زیبایی در خدمات دندانپزشکی محسوب می شود. ایمپلنت دائمی ترین روش برای پر کردن دندان های شکسته شده یا آسیب دیده است و مشکلات فقدان دندان ها را رفع خواهد کرد. ایمپلنت های دندانی جایگزین روش های قدیمی شده اند و برای بیماران میزان رضایت بالایی داشته است. در قدیم وقتی فردی دندان اش را از دست می داد می بایست از دندان‌های مصنوعی استفاده می کرد اما با پیشرفت تکنولوژی، ایمپلنت برای درمان جای خالی دندان مورد استفاده قرار گرفت. در این روش، یک پایه تیتانیوم در استخوان فک فرو می کنند و پروتز دندان را روی آن سوار میکنند. لمینت و ایمپلنت از درمان های پرطرفدار زیبایی است و مهم ترین روش اصلاح لبخند محسوب می شود.

ساختار ایمپلنت دندان

ساختار ایمپلنت

مزایای کاشت دندان

از مزایای کاشت دندان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اصلاح طرح لبخند
  • پیشگیری از تحلیل رفتگی لثه
  • بهبود کیفیت رژیم غذایی افراد
  • رفع مشکلات تلفظی و گفتاری
  • پیشگیری از بدشکلی های فک و صورت
  • نظم دهی به ساختار دندان ها
  • یک عضو ثابت هستند ناراحتی پروتز های متحرک را به وجود نمی آورند.
  • طول عمر آنها بسیار زیاد است. سال ها قابل مصرف خواهند بود.

ایمپلنت تک مرحله و دو مرحله

در ایمپلنت یک مرحله ای یک مرتبه از جراحی استفاده شده و نیاز به جراحی مجدد نیست. در این روش پایه ایمپلنت بیرون از لثه خواهد بود. به دلیل کاهش عوارض و استرس، این روش طرفداران بسیار زیادی دارد. در ایمپلنت دو مرحله ای، به دو جراحی نیاز است و عوارضی دارد. در این روش پایه تیتانیوم در لثه پنهان شده و پس از جایگذاری اش در استخوان فک، مجددا بیرون آورده شده و پروتز بر روی آن قرار خواهد گرفت.

مدت زمان انجام ایمپلنت های دندانی

مدت زمان ایمپلنت دندان برای هر فردی متفاوت است. یکی از این تفاوت ها میزان تراکم استخوان فک است. اگر تراکم استخوان کافی نباشد، ۷ ماه انجام ایمپلنت طول می‌کشد. ایمپلنت های فوری در یک جلسه انجام می شود.

مدت زمان انجام ایمپلنت دندان

روند ایمپلنت طولانی است. دندان پزشک برای انجام کاری باکیفیت بالا زمان زیادی صرف می کند. طول مدت جراحی ایمپلنت ۳۰ دقیقه تا ۱۲۰ دقیقه است. خوبی این روش درمانی این است که بعد از چند ماه، دندان های زیبایی دارید. رعایت بهداشت دهان و دندان، استفاده از مسواک، خلال‌دندان و دهان‌شوی ضروری است.

تعداد جلسات کاشت ایمپلنت

باتوجه به شرایط بیمار و ساختار فک و دندان و لثه بیمار،کاشت ایمپلنت ۱ جلسه یا بیشتر طول می کشد. کاشت ایمپلنت دندان به روش و نوع درمان توسط متخصص ایمپلنت در طی چند مرحله انجام می شود. کاشت دندان با ایمپلنت به طور معمول به دو جلسه نیاز دارد. در روش های فوری یک جلسه هم قابل انجام است.

ایمپلنت پس از کشیدن دندان

اگر از دندان‌هایتان مراقبت نکرده باشید، به ساختار استخوان فک آسیب برسد و به دلیل بیماری لثه تحلیل رفته باشد، فک توانایی لازم برای محکم نگه‌داشتن ریشه ایمپلنت را ندارد. دندانپزشک باید قبل از نصب، استخوان فک را بازسازی کند و فرد احتیاج به پیوند استخوان دارد. اگر به پیوند استخوان نیاز باشد سه تا چهار ماه به فرایند ایمپلنت اضافه خواهد شد.

اگر بیماری لثه داشته باشید، نمی‌توانید کاشت ایمپلنت انجام دهید. باید عفونت‌ از بین برود و بافت‎های آسیب‌دیده لثه درمان شود. بسته به بدن فرد و شدت عفونت، انجام ایمپلنت طول می کشد.

مدت زمان درمان ایمپلنت همراه با پیوند استخوان

پیوند استخوان همراه با درمان ایمپلنت دندان انجام می شود. قبل از شروع کاشت ایمپلنت باید استخوان کافی اطراف دندان داشته باشید. اگر هم زمان با کاشت ایمپلنت پیوند استخوان انجام شود، کاشت ایمپلنت دندان حدود ۴ الی ۹ ماه زمان لازم دارد.

مدت زمان جوش خوردن ایمپلنت به فک

پس از گذاشتن پیچ فلزی ایمپلنت داخل فک تا قرار دادن پروتز حدودا ۳ ماه زمان نیاز است تا بین ایمپلنت و استخوان فک جوش و اتصال ایجاد شود و ایمپلنت در جای خود کاملا سفت شود. مدت زمان جوش خوردن در فک بالا سه تا ۶ ماه طول می کشد. در فک پایین ۳ تا ۴ ماه زمان لازم است. هر چه تراکم استخوان بیشتر باشد، ایمپلنت دندان با قدرت بیشتری داخل استخوان قرار داده می شود.

فرایند کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان سه مرحله کلی دارد:

۱.معاینه و ارزیابی

در مرحله اول دندان بیمار توسط دندانپزشک معاینه و ارزیابی می شود. عکس رادیوگرافی دندان ها بررسی شده و در صورتی که نیاز به پیوند استخوان نباشد، پایه فلزی را در فک قرار می دهند. در صورت نیاز به پیوند استخوان کاشت ایمپلنت ۳ تا ۶ ماه طول خواهد کشید.

۲.قرار دادن پایه ایمپلنت

قرار دادن و کاشت پایه در استخوان فک برای سوار کردن پروتز دندانی از مهم ترین مراحل است. این مرحله تک مرحله و یا در دو مرحله در بازه ۳ تا ۶ ماه انجام می شود. بعد از پیوند استخوان، ایمپلنت بر روی دندان قرار می گیرد سپس استخوان‌سازی شروع شده و استخوان فک به ایمپلنت کامل جوش می خورد. جوش خوردن ۳-۴ ماه طول می‌کشد. سپس دندان را برای تاج و روکش قرار می دهند.

۳.قرار دادن تاج دندان

در این مرحله تاج ساخته شده در آزمایشگاه را بر روی پایه تیتانیوم قرار می دهند. تاج نام دیگرش روکش است. ضخامت آن چند میلی متر بوده و کل دندان را می پوشاند. روکش دندان از جنس چینی، پرسلن و آلیاژ فلزی است.

انواع ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان

دو نوع ایمپلنت دندان وجود دارد:

  • اندوستیال (endosteal)
  • ساب‌پریوستیال (subperiosteal)

ایمپلنت اندوستیال درون استخوان قرار می گیرد. ایمپلنت ساب‌پریوستیال روی استخوان آرواره و زیر بافت لثه قرار داده می شود. امروزه از ایمپلنت های ساب‌پریوستیال استفاده نمی شود زیرا در بلند مدت استحکام کمتری دارند.

افراد نامناسب برای کاشت ایمپلنت

کاشت ایمپلنت برای افراد زیر مناسب نیست:

  • در صورتی که شیمی درمانی یا رادیوتراپی داشتید یا این درمان ها را انجام می دهید.
  • ابتلا به پوکی استخوان و بیماری های مانند آن
  • سلامت لثه مراجعه کننده بسیار مهم است.
  • افرادی که انواع دخانیات و سیگار مصرف می کنند.
  • استفاده از داروهای مشتقات بیس فسفونات

عوامل تاثیرگذار در طول مدت ایمپلنت

فاکتورهای مهم بر طول عمر ایمپلنت عبارتند از:

  • مراقبت در ماه اول بعد از کاشت ایمپلنت
  • تمیز نگه داشتن ایمپلنت
  • مراقبت تحت نظر پزشک
  • جنس ایمپلنت دندان
  • شرایط انجام عمل ایمپلنت
  • عدم استفاده از دخانیات (سیگار، مواد مخدر و مشروبات الکی به شدت سلامتی ایمپلنت دندان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.)
  • رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از مسواک و نخ دندان در افزایش طول عمر ایمپلنت تاثیر دارد.
  • مهارت و تجربه دندانپزشک متخصص ایمپلنت: اگر دندانپزشک تجربه کافی را داشته باشد، خواهد توانست بهترین دندان را برایتان به ارمغان آورد.
  • برند ایمپلنت: روی طول عمر آن تاثیر گذار است.
  • شرایط بیمار پیش از کاشت ایمپلنت
  • مراقبت از ایمپلنت دندان
  • عفونت های دندانی و مشکلات لثه ای مهم ترین عوامل تاثیرگذار در طول عمر ایمپلنت های دندانی محسوب می شوند.

ایمپلنت ها طرح لبخند را بهبود می بخشند. داشتن استخوان فک قوی و عدم مشکلات استخوان هم چنین تغذیه سالم در داشتن استخوان فک محکم برای یک ایمپلنت موفق حائز اهمیت است. طول عمر ایمپلنت دندان به نوع ایمپلنت، محل کاشت آن، سلامت دهان و دندان و عادات شما بستگی دارد.

ایمپلنت‌های دندانی ماندگاری زیادی دارد و استحکامش به تیتانیوم و اتصال آن‌ به استخوان بستگی دارد. بقای ایمپلنت‌های دندانی به تراکم استخوان وابسته است. چهار نوع کیفیت استخوان وجود دارد: نوع I، نوع II، نوع III و نوع IV. نوع ۱ متراکم‌ترین است و نوع ۴ کمترین تراکم را دارد.

مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت دندان

مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت

بعد از انجام ایمپلنت استراحت کنید تا اثر بی حسی تمام شود. بعد از بی حسی موضعی چند ساعت طول می کشد تا دهان شما به حالت اول برگردد. شاید به مسکن نیاز داشته باشید. بعد از عمل به خانه برگردید. اگر بیهوشی عمومی داشتید به همراه نیاز دارید. بعد از ایمپلنت غذاهای نرم بخورید. تا زمانی که بیحسی برطرف نشده، از غذاها و نوشیدنی داغ استفاده نکنید. دهان خود را با مسواک و نخ دندان تمیز نگه دارید. ممکن است برای تمیز کردن بین دندان ها به مسواک ویژه ای نیاز داشته باشید.

طول مدت دوران نقاهت ایمپلنت

اگر درد شدیدی دارید، مسکن های مثل پاراستامول یا ایپوبروفن مصرف کنید. متخصص با تجویز آنتی بیوتیک و دهانشویه خطر عفونی شدن را کاهش می دهد. در چند ماه پس از انجام عمل توسط دندانپزشک معالج خود معاینه شوید. مدت زمان لازم برای بهبودی با توجه به شرایط دندان ها و روش درمان دندانپزشک متفاوت است. بعد از انجام ایمپلنت قادر خواهید بود به طور عادی غذا بخورید.

عوارض ایمپلنت دندان

جراحی خطرات خاص خود را دارد. ممکن است دچار عوارض جانبی موقتی شوید. عوارض جانبی شامل تورم و احساس ناخوشایند، خون ریزی زیاد و واکنش به بی حسی یا بیهوشی است. اگر اعصاب آسیب ببینند ممکن است احساس سوزن سوزن شدن، بی حسی موقت یا بی حسی دائمی داشته باشید. عکس های رادیوگرافی و سی تی اسکن کمک کرده که آسیب به رشته های عصبی در استخوان فک را به حداقل برساند. اگر ایمپلنت با استخوان فک ادغام نشود ایمپلنت نمی تواند پروتز ها را حمایت کند و باید دوباره عمل انجام شود.

هزینه ایمپلنت دندان

دندانپزشک برای هزینه ها باید نیاز بیمار را بررسی کند تا هزینه حقیقی را اعلام کند. به طور کلی باتوجه به نوع ایمپلنت، کیفیت و استحکام استخوان، تعداد دندان های جایگزین شده، نوع پروتز و خدمات ارائه شده کلینیک هزینه متغیر هست.

کاربردهای ایمپلنت

از کاربردهای ایمپلنت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جایگزینی دندان طبیعی
  • تکیه گاه دندان های مصنوعی
  • جایگزینی همه دندان ها
  • مینی ایمپلنت برای کمک به ارتودنسی

آیا مسواک زدن در سلامت دندان و لثه قبل از ایمپلنت موثر است؟

بله. اگر بهداشت لثه و دندان های خود را رعایت نکنید و دندان های سالمی نداشته باشید، استخوان فک ضعیفی خواهید داشت در نتیجه انجام ایمپلنت با مشکل مواجه می شود و روند درمان طولانی خواهد شد.

آیا افراد سیگاری می توانند کاشت ایمپلنت انجام دهند؟

ترجیحا بهتر است افراد پس از ترک سیگار اقدام به ایمپلنت کنند تا نتیجه کار موفقیت آمیز باشد.

آیا ایمپلنت فقط جنبه زیبایی دارد؟

خیر. ایمپلنت یک روش درمانی برای جویدن بهتر غذا هست. فقط جنبه زیبایی ندارد.

ایمپلنت دیجیتال تهران

دکتر محمد عاطفت

ایمپلنت دیجیتال اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست