ماندگاری ایمپلنت | ۱۱ عامل مهم بر افزایش عمر مفید ایمپلنت

عمر مفید ایمپلنت

ایمپلنت دندان ساختاری است که می تواند به جایگزینی دندان از دست رفته کمک کند. ایمپلنت داخل استخوان فک شما قرار می گیرد و به عنوان یک ریشه دندان مصنوعی عمل می کند. یک دندان مصنوعی به نام روکش به ایمپلنت متصل می شود. به طور کلی، ایمپلنت دندان به گونه ای طراحی شده است که به عنوان یک وسیله ثابت در دهان شما باشد. در واقع، تحقیقات مختلف انجام شده، میزان موفقیت ایمپلنت های دندانی را در یک دوره ۱۰ ساله، ۹۰ تا ۹۵ درصد گزارش کرده اند. با این حال، ممکن است ایمپلنت دندان در ماه ‌ها یا سال ‌های پس از کاشت آن با شکست مواجه شود. عوامل متعددی می تواند در ماندگاری و عمر مفید ایمپلنت نقش داشته باشد.

آیا ایمپلنت ها همیشه ماندگار هستند؟

 شاید این سوال زمانی در ذهن ایجاد شود که بخواهیم روش های مختلف جایگزینی دندان های از دست رفته را مقایسه کنیم. در پاسخ به این سوال باید گفت که عمر مفید ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد.

اما به طور کلی گفته می شود که معمولا طول عمر ایمپلنت های دندانی حدود ۲۵ سال است.

عمر مفید ایمپلنت چقدر است؟

ایمپلنت های دندانی دائمی هستند. این به این دلیل است که آنها مستقیماً با استخوان فک ارتباط برقرار می کنند و از طریق فرآیندی به نام اسئواینتگراسیون (osseointegration) با بافت استخوانی فک پیوند برقرار می کنند. هنگامی که مرحله اسئواینتگراسیون کامل شد، مواد ایمپلنت و استخوان اطراف آن در فک با هم ترکیب می شوند. به همین دلیل، قسمت فلزی ایمپلنت که در استخوان فک قرار داده شده به عنوان یک ریشه دندان مصنوعی عمل کند و پایه محکمی برای روکش ایمپلنت ایجاد می کند.

ماندگاری ایمپلنت چقدر است؟

عوامل موثر بر عمر مفید ایمپلنت های دندانی کدام اند؟

همانطور که در بالا ذکر شد، ایمپلنت های دندانی به طور متوسط حدود ​​۲۵ سال عمر می کنند. دلایل زیادی وجود دارد که ایمپلنت ممکن است کمتر یا بیشتر از این طول عمر متوسط، ​​ماندگاری داشته باشد. البته لازم به ذکر است که در روش ایمپلنت دیجیتالی میزان موفقیت و طول عمر ایمپلنت نسبت به روش سنی افزایش میابد. در ادامه در مورد دلایل مفید بر افزایش ماندگاری ایمپلنت توضیح داده خواهد شد.

۱- مراقبت و نگهداری های لازم پس از ایمپلنت

باید بدانید که رعایت نکات مراقبتی بعد از ایمپلنت به قدری اهمیت دارد که دندانپزشکان آن را یکی از عوامل مهم در موفقیت و ماندگاری ایمپلنت محسوب می کنند. اگر شما توجهی به نکات گفته شده در زیر نداشته باشید؛ ممکن است با مواردی از جمله عفونت لثه، استخوان فک و دندان های دیگر خود رو به رو خواهید شد.

۲- جرم گیری ایمپلنت دندان

افرادی که از بهداشت دهان و دندان خوبی برخوردار هستند، ایمپلنت ‌های آنها دوام بیشتری دارد. این بدان معناست که شما باید حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید. معاینات منظم دندانپزشکی هم باید مد نظر قرار گیرد. همچنین انجام به موقع  طبق صلاحدید دندانپزشک.

۳- انجام ورزش پس از کاشت ایمپلنت

انجام ورزش پس از کاشت ایمپلنت آن هم خیلی زود، می تواند عوارض جانبی را طولانی تر کند و زمان بهبودی شما را افزایش دهد.

۴- رژیم غذایی مناسب پس از کاشت ایمپلنت دندان

غذا های شیرین، چسبنده یا سفت می توانند بر طول عمر ایمپلنت تأثیر منفی بگذارند و ماندگاری آن را کاهش دهند. دندانپزشک شما احتمالاً به شما خواهد گفت که حداقل تا زمانی که بهبودی دهان شما حاصل نشده، از خوردن این گونه غذا ها اجتناب کنید. فشردن فک ها به هم دیگر و علاوه بر آن، دندان قروچه نیز می تواند طول عمر ایمپلنت شما را کاهش دهد.

۵- مهارت و تجربه دندانپزشک معالج

میزان مهارت و تبحر ایمپلنتولوژیست بر طول عمر ایمپلنت تأثیر به سزایی می گذارد. اگر دندانپزشک معالج ایمپلنت را به خوبی در جای مناسب خود قرار نداده باشد یا به احتمال زیاد این ایمپلنت خیلی دوام نخواهد داشت. پس حتما در انتخاب دندانپزشک متخصص دقت کنید؛ اگر در یزد ساکن هستید و بدنبال متخصص ایمپلنت دیجیتال هستید؛ سایت مطب ۳۶۵ جهت رفاه حال شما لیستی از بهترین مراکز  ایمپلنت دیجیتال در یزد را یرای شما گردآوری کرده است.

۶- ترک الکل و سیگار (انجام ایمپلنت در افراد سیگاری)

افرادی که بیش از حد سیگار می کشند یا مشروبات الکلی مصرف می کنند در معرض خطر بیشتری برای شکست ایمپلنت و مشکلات دیگری از جمله سرطان هستند. اگر می خواهید ماندگاری ایمپلنت های دندانی شما زیاد باشد، باید سیگار کشیدن و نوشیدن مشروبات الکلی را کنار بگذارید.

۷- شرایط پزشکی و سلامتی شما

میزان سلامتی شما به طور کلی یک عامل تعیین کننده در میزان پذیرش ایمپلنت توسط بدن شما خواهد بود. سلامت شما همچنین تعیین می کند که دهان شما پس از جراحی ایمپلنت چه قدر زمان لازم دارد تا خوب شود و بهبودی کامل حاصل شود.

۸- تراکم استخوان شما

برای کاشت ایمپلنت های دندانی، مقدار تراکم مشخصی از استخوان فک شما نیاز است. این تراکم استخوانی با افزایش سن و از دست دادن دندان کاهش می یابد. اگر تراکم استخوان شما کافی نیست، ممکن است کاندید خوبی برای دریافت ایمپلنت های دندانی نباشید و یا اگر کاشت ایمپلنت را انجام دهید، احتمالا عمر مفید ایمپلنت های شما، نسبت به آنچه که مورد انتظار است کم تر خواهد بود.

۹- سن

ایمپلنت های دندانی ممکن است در افراد مسن تر با احتمال بیشتری با شکست مواجه شوند. این مساله به این دلیل است که افراد مسن ممکن است سایر بیماری های زمینه ای پزشکی یا استخوانی داشته باشند. همچنین ممکن است در افراد مسن تر فرایند بهبودی کند تر باشد.

۱۰- مصرف دارو بعد از کاشت ایمپلنت

برخی از دارو ها نیز می توانند بر ماندگاری ایمپلنت و بروز شکست ایمپلنت تأثیر بگذارند. این دارو ها شامل موارد زیر هستند:

  • داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی
  • داروهای رقیق کننده خون
  • پرتو درمانی

۱۱- محل قرار گیری ایمپلنت

یک واقعیت اثبات شده وجود دارد که انسان ها موقع جویدن غذا، از قسمت مختلف دهان و دندان های خود به یک اندازه استفاده نمی کنند. این مساله در میزان عمر مفید ایمپلنت نقش مهمی دارد، به این معنا که ماندگاری ایمپلنت هایی که در جلوی دهان قرار می‌گیرند، بیشتر از ایمپلنت هایی است که در قسمت های عقب دهان قرار می گیرند.

عوامل موثر بر افزایش عمر مفید ایمپلنت

کلام آخر

چرا پدیده شکست ایمپلنت های دندانی اتفاق می افتد؟ کاشت ایمپلنت های دندانی معمولا موفقیت آمیز بوده و سال ها ماندگاری دارند. با این حال، گاهی شرایطی پیش می آید که منجر به شکست ایمپلنت می شود یعنی فرایند کاشت ایمپلنت موفقیت آمیز نیست. بیمارانی که از قبل شرایطی مانند دیابت و سرطان دارند؛ در معرض خطر بیشتری برای شکست ایمپلنت دندانی هستند. بسیاری از دندانپزشکان از انجام جراحی ایمپلنت بر روی بیماران مبتلا به این شرایط خودداری می کنند. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان نیز می تواند باعث شکست ایمپلنت شود. بیماری لثه یک عامل مهم در کاهش ماندگاری ایمپلنت های دندانی است. در صورتیکه ساکن اصفهان هستید؛ و به دنبال پزشک با تجربه در زمینه ایمپلنت هستید پیشنهاد می کنیم به صفحه بهترین متخصص ایمپلنت دیجیتال در اصفهان مراجعه کنید تا لیست متخصصین با تجربه در این حوزه را تماشا کنید.

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست