شل شدن روکش ایمپلنت | علت افتادن یا لق شدن ایمپلنت چیست؟

افتادن یا لق شدن ایمپلنت

محبوبیت ایمپلنت دندان بین مردم همه کشور های دنیا در حال افزایش است؛ زیرا به افراد اجازه می دهد دندان های از دست رفته خود را با ایمپلنت جایگزین کنند. ایمپلنت ها می توانند تا آخر عمر فرد، دوام و ماندگاری داشته باشند و ظاهری بسیار طبیعی شبیه به دندان های واقعی دارند. اما لق شدن یا افتادن ایمپلنت دندان یکی از عوارض و مشکلات ایمپلنت است و علل های مختلفی دارد.

مهم ترین آن ها رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، رعایت نکردن رژیم غذایی، عدم رعایت دستورات پزشک و زبان زدن به ایمپلنت است.

معمولا ایمپلنت های دندانی دارای طراحی سه تکه هستند. این سه جزء عبارتند از:

  1. پست یا پیچ ایمپلنت (مانند ریشه دندان طبیعی عمل می کند) که در استخوان فک پیچ می شود.
  2. اباتمنت که به پست متصل می شود.
  3. روکش ایمپلنت که می تواند تاج، بریج یا پروتز باشد.

ایمپلنت های دندانی با اینکه یک روش مادام العمر محسوب می شوند و مزیت های فراوانی نسبت به سایر متد ها دارند، اما با این حال کاملا هم بدون مشکل نیستند. مثلا ممکن است در طی گذشت چندین سال پس از کاشت ایمپلنت، قسمت روکش ایمپلنت شروع به شل شدن کند. 

لق شدن روکش ایمپلنت، آیا این یک مساله غیر عادی است؟

در واقع شل شدن روکش ایمپلنت دندان در بین افردی که از ایمپلنت استفاده می کنند یک مشکل نسبتاً رایج است. همانطور که در بالا اشاره شد، روکش ایمپلنت ممکن است پس از گذشت چند سال شل شود. حدود ۹۸ درصد از کل بیمارانی که از روش ایمپلنت های دندانی برای جایگزینی دندان های از دست رفته خود استفاده می کنند، ایمپلنت آنها برای سال های زیادی و حتی تا آخر عمر دوام می آورد.

بنابراین میزان موفقیت این روش ۹۸ درصد است که البته به میزان مهارت و تجربه دندانپزشک معالج و مرغوبیت مواد به کار رفته نیز بستگی دارد. دلایل متعددی برای شل شدن ایمپلنت دندان شما وجود دارد و بیشتر آنها هیچ ارتباطی با داشتن شکست ایمپلنت یا ایمپلنت ناموفق ندارند. اگر احساس می کنید ایمپلنت دندان شما اغلب شل می شود، ممکن است نشانه مشکلات دیگری در دهان شما باشد و قطعاً باید با دندانپزشک معالج خود در مورد آن صحبت کنید.

افتادن روکش ایمپلنت

علت شل شدن روکش ایمپلنت چیست؟ آیا این مساله راه حلی هم دارد؟

لق شدن ایمپلنت دندان می تواند علل مختلفی داشته باشد که در ادامه به دلایل لق شدن یا افتادن روکش ایمپلنت و راه حل آن می پردازیم:

۱- شل شدن پست یا پیچ داخلی ایمپلنت

یک پیچ کوچک وجود دارد که روکش را به ایمپلنت متصل می کند. اگر شل شدن روکش ایمپلنت به علت شل شدن پیچ باشد یک اقدام ساده نیاز است؛ سفت کردن پیچ! در اغلب موارد می توان پیچ را خیلی راحت سفت کرد که تنها به ۱۰ دقیقه زمان نیاز است. برای دسترسی به پیچ، باید سوراخی در روکش ایجاد شود. روکش برخی از انواع ایمپلنت از همان اول با یک سوراخ برای ایجاد دسترسی به پیچ طراحی و تولید شده اند که با مواد پرکننده پوشانده شده است. 

۲- شکسه شدن قسمت فلزی ایمپلنت بر اثر فشار جویدن غذا های سفت

گاهی اوقات بخشی از ایمپلنت مثلا اباتمنت یا قسمتی از روکش شکسته شده است. اگر روکش یا اباتمنت (قسمتی که روکش را به ریشه ایمپلنت متصل می کند) شکسته باشد، شما خوش شانس هستید. چون در این صورت یک راه حل ساده دارد، اما نسبتا پر هزینه است. ایمپلنت دندانی شما هنوز خوب و سالم است و فقط کافیست اباتمنت و روکش را به سادگی بازسازی کرد.

علت شل شدن روکش ایمپلنت

علایم شل شدن روکش ایمپلنت چیست؟

ممکن است موارد زیر در شل شدن روکش ایمپلنت دیده شوند:

  • لثه های دردناک
  • احساس کردن حرکت کردن ایمپلنت
  • لثه متورم در اطراف ایمپلنت
  • خونریزی اطراف دندان
  • اذیت شدن هنگام جویدن غذا
  • بیرون آمدن روکش ایمپلنت

اگر بد شانس باشید و قسمت ریشه ایمپلنت شکسته باشد، متأسفانه باید گفت که این ایمپلنت دیگر قابل نگه داشتن نیست. 

مواردی که بعد از شل شدن یا افتادن روکش ایمپلنت باید رعایت کرد چیست؟

هنگامی که متوجه شدید روکش ایمپلنت شما شل شده است:

۱- مراجعه به دندانپزشک: اگر ایمپلنت دندان شما شل شده و حرکت می‌کند، اول از همه باید گفت که لازم نیست بترسید. نگران نباشید؛ به احتمال زیاد با مراجعه به دندانپزشک است؛ ترجیحا همان دندانپزشکی که عمل کاشت ایمپلنت را برای شما انجام داده است. او می تواند روکش ایمپلنت را در سر جای خود ثابت و فیکس کند. اگر در تهران ساکن هستید و به دنبال نزدیکترین مراکز ایمپلنت به محل سکونت خود هستید؛ صفحه بهترین دکتر ایمپلنت دیجیتال در تهران لیست بهترین متخصصان واقع در شمال، مرکز، غرب و … تهران را به شما معرفی می کند.

۲- حفظ و مراقبت از روکش افتاده: اگر روکش ایمپلنت دندان شما افتاد، مراقب باشید که آن را گم نکنید، در غیر این صورت مطمئناً باید یک روکش جدید ساخته شود. گم شدن روکش می تواند هزینه بیشتری را برای شما به همراه داشته باشد.

۳- داشتن رژیم غذایی نرم: در صورتی که بیمار نمی تواند فوراً توسط دندانپزشک معالج خود ویزیت شود، ضروری است که یک رژیم غذایی نرم داشته باشد و هنگام جویدن غذا احتیاط کند تا به این ترتیب از ایمپلنت در برابر آسیب بیشتر محافظت کند.

۴- رعایت بهداشت دهان و دندان: همچنین توصیه می شود در زمانی که ایمپلنت شل است، بهداشت دهان و دندان و مراقبت از ایمپلنت رعایت شود.

بسیار مهم است که بیماران سعی نکنند روکش ایمپلنت را خودشان درست کنند زیرا این امر می تواند مشکل را بدتر کند. یک سیمان موقت دندانی در اطراف خط لثه وجود دارد که همه چیز را کنار هم نگه می دارد، بنابراین ما می خواهیم که تمیز و سالم بماند. دندان های طبیعی اطراف ایمپلنت نیز ممکن است در این بین به گرما و سرما حساس شوند.

علل زیادی هستند که می توانند باعث شل شدن روکش ایمپلنت های دندانی شوند و وقتی به دندانپزشک معالج مراجعه شود، او همه این علل احتمالی را بررسی می کند. نکته کلیدی این است که هر زمان متوجه شدید روکش ایمپلنت شما شل شده، در جویدن غذا ها دقت کنید تا آسیب بیشتری به ایمپلنت وارد نشود.

مواردی که بعد از شل شدن یا افتادن روکش ایمپلنت باید رعایت کرد

راه پیشگیری از شل شدن روکش ایمپلنت دندانی چیست؟

چندین راه برای جلوگیری از این مشکل وجود دارد: 

  • رعایت بهداشت دهان و دندان: این یکی از آسان ترین راه ها است. 
  • عدم جویدن غذا های سفت و محکم: سعی کنید با قسمتی از دهان که ایمپلنت آنجا قرار گرفته  غذاهای سفت نخورید. 
  • رعایت مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت: و در آخر رعایت نکاتی که دندانپزشک معالج به عنوان مراقبت های کاشت ایمپلنت اعلام می کند. 

سایت مطب ۳۶۵ جهت رفاه شما عزیزان لیستی از بهترین متخصصین را گردآوری کرده است که با مراجعه به صفحه ایمپلنت دیجیتال می توانید لیست بهترین مراکز ایمپلنت دیجیتال در اصفهان را مشاهده فرمایید.

کلام آخر

امروزه با افزایش تکنولوژی و بوجود آمدن روش های نوین دندانپزشکی مانند ایمپلنت دیجیتال، ایمپلنت فوری، ایمپلنت با لیزر و … تحول بزرگی در عرصه دندانپزشکی بوجود آمده است. سایت مطب ۳۶۵ لیستی از مراکز ایمپلنت با لیزر در شیراز را در صفحه بهترین کلینیک ایمپلنت با لیزر در شیراز به شما معرفی می کند. اما بدون شک انواع روش های ایمپلنت دارای عوارضی نیز می باشند؛ که یکی از آنها شل شدن روکش ایمپلنت است.

شاید دچار نگرانی شوید که در صورت افتادن ایمپلنت یا روکش ایمپلنت دندان باید چکار کرد؟ در این مواقع نگران و دستپاچه نشوید. در اکثر مواقع این ایمپلنت نیست که از دهان تان خارج شده بلکه یکی از اجزاء آن مانند پیچ ایمپلنت، اباتمنت یا حتی روکش ایمپلنت است که از دهان خارج شده است؛ در این شرایط تنها کافیست خونسردی خود را حفظ کنید و با جراح خود تماس بگیرید.

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست