جرم گیری ایمپلنت دندان (بروساژ) چگونه است؟

جرم گیری ایمپلنت دندان

مراقبت از ایمپلنت های دندانی، علاوه بر معاینه و بازدید معمول، باید شامل حذف کامل بیوفیلم (پلاک) نیز باشد. در موارد نادری از تشکیل جرم در اطراف ایمپلنت، جرم گیری ایمپلنت دندان باید انجام شود. با این برخی از جرم‌ گیر های پلاستیکی خوب هستند، جرم گیری دقیق با ابزارهای فلزی تیز مؤثر تر و بهتر است و اگر با دقت و ظرافت انجام شود به ایمپلنت آسیبی نمی‌رسد. در ادامه بیشتر در مورد مراقبت از ایمپلنت و جرم گیری ایمپلنت دندان توضیح داده می شود.

آیا ایمپلنت دندان به حذف جرم نیاز دارد؟

بیماران باید به خوبی از ایمپلنت کاشته شده خود مراقبت کنند؛ نکاتی که دندانپزشک معالج به آنها اعلام می کند رعایت نمایند؛ در صورت امکان از نخ دندان در اطراف ایمپلنت ها استفاده کنند و ایمپلنت باید حداقل سالانه توسط دندانپزشک معاینه و بررسی شود. عفونت نیز به نوبه خود موجب شل شدن و حرکت کردن ایمپلنت می شود و در نهایت شکست ایمپلنت اتفاق می افتد یعنی پروسه کاشت ایمپلنت موفقیت آمیز نیست یا از عمر مفید ایمپلنت کاسته می شود.

آیا ایمپلنت دندان به حذف جرم و پلاک نیاز دارد؟

اقدامات لازم جهت جلوگیری از تشکیل جرم و پلاک ایمپلنت دندان

یکی از راهکار هایی که می تواند از این مشکل جلوگیری کند؛ جرم گیری ایمپلنت دندان است. البته راه های دیگری هم هستند مثلا:

  • استفاده از نخ دندان
  • مسواک زدن منظم
  • پولیش که توسط دندانپزشک انجام می شود
  • استفاده از کلرهگزیدین دی گلوکونات به صورت موضعی
  • قرقره کردن با آب نمک
  • استفاده از سایر محلولهای دهانشویه تجاری و غیره.

اگر در طی معاینات دوره ای، دندانپزشک متوجه جرم و پلاک روی ایمپلنت های دندانی بیمار شود، جرم گیری ایمپلنت دندان بسیار سودمند خواهد بود. اگر در بابل ساکن هستید می توانید لیست بهترین متخصصین ایمپلنت دیجیتال در بابل را در این صفحه تماشا فرمایید.

اقدامات لازم جهت جلوگیری از تشکیل جرم و پلاک ایمپلنت دندان

جرم گیری ایمپلنت دندان چگونه و چه زمانی انجام می شود؟

شاید اینطور به نظر برسد که جرم گیری دندان و جرم گیری ایمپلنت تفاوتی ندارند، اما حقیقت این است که این دو دارای تفاوت هایی هستند. مثلا جنس ابزار مورد استفاده برای جرم گیری آنها فرق دارد؛ جنس ابزار جرم گیری دندان معمولا فولاد ضد زنگ (فولاد زنگ نزن) است اما ابزار جرم گیری که برای ایمپلنت استفاده می شود از جنس تیتانیوم است. این مساله هم یک علت دارد؛ اگر از همان جنس فولاد زنگ نزن برای جرم گیری ایمپلنت استفاده شود، باعث خراش و آسیب دیدن ایمپلنت خواهد شد.

جرم گیری ایمپلنت دندان چگونه انجام می شود؟

جرم گیری ایمپلنت دندان چه فوایدی دارد؟

در واقع به همان دلیلی که جرم گیری دندان های طبیعی اهمیت دارد، جرم گیری ایمپلنت دندان هم حائز اهمیت است. یکی از فواید آن پیشگیری از بیماری های دهان و دندان و عفونت لثه است. در واقع به جای اینکه وقتی عفونت ایجاد شد به درمان آن بپردازیم بهتر است با معاینات دوره ای منظم و چکاپ توسط دندانپزشک، از این بیماری ها جلوگیری کنیم. با مراجعه به صفحه ایمپلنت دجیتال در رشت، می توانید لیست بهترین مراکز ایمپلنت دیجیتال در رشت را مشاهده فرمایید.

همین قضیه برای ایمپلنت هم صادق است. در صورتی که به طور منظم به دندانپزشک مراجعه شود و ایمپلنت های کاشته شده معاینه شوند این فایده را دارد که اگر در اطراف ایمپلنت جرم مشاهده شود، دندانپزشک اقدام به جرم گیری ایمپلنت دندان می کند، اما در صورتی که این معاینات منظم انجام نشود، ممکن است رفته رفته جرم در اطراف ایمپلنت ایجاد شود و التهاب و عفونت و در نهایت شکست ایمپلنت را به همراه داشته باشد.

 از سوی دیگر جرم دندان ناشی از تجمع میکروب ها در ناحیه ایمپلنت است که بوی بدی در دهان ایجاد می کنند. در نتیجه با جرم گیری می توان موجب حذف این میکروب ها و در نتیجه رفع بوی بد دهان شد.

فواید جرم گیری ایمپلنت دندان

کلام آخر

این که جرم گیری ایمپلنت اصلا انجام نشود، کار بسیار اشتباهی است. از طرف دیگر انجام این کار در فواصل زمانی کوتاه نیز صحیح نیست. بهترین کار این است که از زمان مراجعه بعدی را از دندانپزشک خود بپرسید. این زمان ممکن است بر اساس وضعیت ایمپلنت و دندان های هر فرد متفاوت با سایرین باشد.

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست