در این مطلب سعی داریم به این سوال پاسخ دهیم که بعد از کاشت ایمپلنت چه داروهایی باید مصرف کرد؟ در طی پروسه کاشت ایمپلنت، دندانپزشک لثه را شکاف می دهد تا بتواند قطعه فلزی ایمپلنت را به استخوان فک متصل کند. کاشت ایمپلنت یک عمل جراحی است و مثل هر عمل جراحی دیگری، دارای عوارض احتمالی می باشد. یکی از عوارض کاشت ایمپلنت، درد است. درد پس از کاشت ایمپلنت کاملا طبیعی است. اما این مساله جای نگرانی ندارد و به راحتی با استفاده از دارو قابل کنترل است. یکی دیگر از عوارض احتمالی که ممکن است در مورد کاشت ایمپلنت رخ دهد، بروز عفونت و تب است.
بعد از ایمپلنت چه دارویی بخوریم؟
ممکن است پس از جراحی نیازی به تسکین درد نداشته باشید؛ اما مطمئن شوید که مسکن های مناسب برای بعد از عمل در اختیار دارید. اگر به هر دارویی حساسیت دارید، لطفاً این موضوع را با متخصص ایمپلنت خود در میان بگذارید. داروهایی که معمولا پس از کاشت ایمپلنت توسط ایمپلنتولوژیست توصیه می شود عبارتند از:
داروهای مسکن
اثرات دارو های مسکن در بین افراد بسیار متفاوت است به این مفهوم که ممکن است یک داروی مسکن موجب کاهش درد یک نفر شود ولی برای فرد دیگری هیچ تاثیری در کاهش درد نداشته باشد. اگر دندانپزشک برای شما دارو تجویز کرده، دارو را از داروخانه تهیه و استفاده کنید. در غیر اینصورت برای کاهش درد بعد از ایمپلنت دارو های گفته شده در زیر را مصرف کنید:
ایبوپروفن
ایبوپروفن ۴۰۰-۶۰۰ میلی گرم را هر ۶ تا ۸ ساعت استفاده کنید. ایبوپروفن به تسکین درد کمک می کند و همچنین به عنوان یک عامل ضد التهابی تاثیر خود را می گذارد.
قرص تاینلول (استامینوفن بدون کدئین)
بجای ایبوپروفن، می توان یک یا دو عدد قرص تاینلول (استامینوفن بدون کدئین) هر ۴ ساعت مصرف کرد.
همچنین اگر دندانپزشک معالج برای شما داروی مسکن قوی تری مانند:
- ویکودین
- نورکو
- لورتاب (هیدروکودون همراه با استامینوفن)
- تایلنول کدئین دار
- پرکوست (اکسیکدون همراه با استامینوفن)
تجویز کرده است، در صورتی که درد شما شدید است، می توانید آن را علاوه بر ایبوپروفن مصرف کنید.
داروهای آنتی بیوتیک
ممکن است دندانپزشک قبل یا بعد از کاشت ایمپلنت، دارو هایی را برای جلوگیری از ایجاد عفونت تجویز کند. فواید تجویز داروی های آنتی بیوتیک به صورت پروفیلاکتیک به خوبی در دندانپزشکی اثبات شده است. دقت کنید که دارو های تجویز شده توسط دندانپزشک معالج خود را به دقت و در زمان های مقرر مصرف کنید.
نکته مهم دیگر این است که باید دارو های تجویز شده را تا آخر تمام کنید و خود سرانه مصرف آن را قطع نکنید. یک توصیه کلی شستشوی دهان با محلول کلرهگزیدین است زیرا اثر ضد باکتریایی دارد و از بروز عفونت جلوگیری می کند ولی بهتر است در مورد مصرف یا عدم مصرف آن با دندانپزشک معالج خود مشورت کنید.
دقت کنید که دارو های آنتی بیوتیکی تجویز شده را تا آخر مصرف کنید و آن را تمام کنید. چرا که قطع خود سرانه این دارو ها ممکن است برای شما مشکل ساز شود.
موارد منع مصرف دارو پس از کاشت ایمپلنت
در شرایطی مصرف دارو پس از کاشت ایمپلنت توصیه نمی شود که در ادامه مواردی که مصرف دارو پس از ایمپلنت را با ممنوعیت مواجه می کند توضیح داده شده است:
رانندگی کردن
در صورتی که هر یک از این دارو ها را مصرف میکنید، نباید رانندگی کنید و همچنین نباید با ماشین آلات کار کنید.
تداخل دارویی
دارو های مسکن را همراه با بنزودیازپین ها، داروهای خواب آور یا سایر داروهای افسردگی استفاده نکنید. حتما دارو هایی که از قبل استفاده می کنید را به اطلاع دندانپزشک خود برسانید چون ممکن است برخی دارو ها با هم تداخل داشته باشند، یعنی ممکن است یک دارو اثر داروی دیگر را خنثی کند و یا تاثیر آن را تشدید کند که هر دو این حالت ها برای سلامتی فرد مضر است.
مصرف دارو با معده خالی
سعی کنید قبل از مصرف دارو، کمی غذا بخورید تا معده تان خالی نباشد، به این دلیل که اگر دارو را با معده خالی استفاده کنید هم احتمال بروز زخم معده و یا بد تر شدن آن وجود دارد و هم ممکن است حالت تهوع به شما دست دهد.
اگر پس از کاشت ایمپلنت درد به قدری شدید باشد که با دارو های مسکن و کاهش دهنده درد کنترل نشود و هنوز ادامه داشته باشد، با دندانپزشک معالج خود تماس بگیرید یا به ایشان مراجعه نمایید. اگر بدنبال لیستی از بهترین مراکز و متخصصان کاشت ایمپلنت با لیزر در شهر محل سکونت خود می باشید به صفحه:
مراجعه کرده و در صورتیکه شهر محل سکونتتان جزء شهرهای بالا نیست به صفحه کاشت ایمپلنت با لیزر مراجعه کنید و بهترین دندانپزشک ایمپلنت با لیزر را در شهر خود بیابید.
جمع بندی
بعد از کاشت ایمپلنت چه داروهایی باید مصرف کرد؟ این سوال را معمولا افرادی که قصد کاشت ایمپلنت دارند یا عمل کاشت ایمپلنت را انجام داده اند؛ زیاد می پرسند. ما در این مطلب سعی کردیم شما را با رایج ترین دارو هایی که بعد از ایمپلنت باید مصرف شوند، آشنا کنیم. بهترین پیشنهاد این است که دارو هایی که دندانپزشک معالج شما برایتان تجویز کرده را مصرف کنید؛ تا به ماندگاری ایمپلنت و کنترل میزان درد خود کمک کنید.