اصلاح طرح لبخند لثه ای چیست؟

اصلاح طرح لبخند لثه ای چیست؟

لبخند زیبا یکی از معیارهای زیبایی چهره و بالا بردن جذابیت و اعتماد بنفس است. متناسب بودن طول و اندازه‌ی دندان، طبیعی بودن بافت لثه، نبود فاصله بین دندان‌ها یا شکستگی و پریدگی از عوامل مهمی است که در ایجاد لبخند زیبا تاثیرگذار است. در برخی افراد هنگام لبخند زدن بخش بزرگی از لثه نمایان می‌شود که موجب از بین رفتن لبخند زیبا می‌شود. اقدامات زیبایی اصلاح طرح لبخند از جمله اصلاح طرح لبخند لثه ای این مشکل را برطرف می‌کند.

علت لبخند لثه‌ای چیست؟

شایع‌ترین علت‌های ایجاد لبخند لثه‌ای شامل موارد زیر است:

ماگزیلا: یکی از مشکلات دهان و دندان که ممکن است برای برخی افراد ایجاد شود ماگزیلا یا رشد فک بالا است. اگر فک در قسمت لثه رشد بیشتری داشته باشد هنگام لبخند زدن بخش بزرگی از لثه نمایان می‌شود و شکل زیبای لبخند را از بین می‌برد.

علت لبخند لثه ای چیست؟

رشد دندان‌ها: درصورتی‌که هنگام رشد دندان‌ها بخشی از دندان داخل لثه باقی بماند دندان‌ها کوتاه به نظر می‌آیند. علت این نامتناسب بودن اندازه‌ی لثه و دندان ممکن است ژنتیک یا سایش دندان‌ها در اثر بالا رفتن سن یا دندان قروچه می‌باشد.

هیپرتروفی لثه: یکی از بیماری‌های لثه رشد بیش از حد بافت آن است. این بافت اضافه تاج دندان‌ها را می‌پوشاند و دندان‌ها کوتاه به نظر می‌آیند.

عضلات لب بالا: مشکلات عضلات کنترل کننده‌ی لب بالا یکی دیگر از مواردی‌ست که موجب ایجاد لبخند لثه‌ای می‌شود. بالا و عقب کشیده شدن لب بالا موجب بالا رفتن خط لبخند می‌شود و فرد را نسبت به لبخند خود ناراضی می‌کند.

روش‌های اصلاح طرح لبخند لثه‌ای چیست؟

روش های اصلاح طرح لبخند لثه ای

اصلاح طرح لبخند توسط روش‌های مختلف انجام می‌شود. در برخی موارد از یک روش استفاده می‌شود و در برخی افراد طرح درمان شامل ترکیبی از چند روش است. روش‌های اصلاح طرح لبخند شامل موارد زیر است:

پایین آوردن لب بالا: درصورتی‌که اتصال لب بالا و لثه در داخل دهان بیشتر از حد معمول باشد شکل لبخند غیر طبیعی می‌شود. حتی ممکن است در حالت عادی و بدون لبخند هم لثه مشخص باشد. برای این‌که لثه‌ها هنگام لبخند زدن کمتر دیده شود می‌توان موقعیت لب بالا را تغییر داد و آن را پایین‌تر آورد.

بلند کردن تاج دندان: در این شیوه از اصلاح طرح لبخند با لیزر قسمتی از بافت لثه برداشته می‌شود و خط لثه مجدداً کانتور می‌شود به این ترتیب تاج دندان بیشتر مشخص می‌شود و بلندتر به نظر می‌آید. به این شیوه از اصلاح طرح لبخند جراحی پریودنتال گفته می‌شود.

فیسینگ روکش: یکی دیگر از شیوه‌های افزایش طول دندان برای دندان‌هایی که نسبت به لثه کوتاه‌تر هستند استفاده از اتصال فیسینگ و اتصال روکش است.

ارتودنسی: یکی دیگر از شیوه‌های رایج برای اصلاح طرح لبخند استفاده از ارتودنسی است. ارتودنسی برای دندان‌هایی استفاده می‌شود که کاملاً رشد کرده‌اند و هدف بازگرداندن آن‌ها به جایگاه درست است. به این ترتیب هنگام لبخند زدن بخشی از لثه نمایان نمی‌شود.

اصلاح طرح لبخند لثه ای با ارتودنسی

کانتورینگ لثه: متداول‌ترین شیوه اصلاح طرح لبخند کانتورینگ لثه به معنای کم کردن نسبت لثه به لب است. به این شیوه ژنژیوال لثه یا لیفت لثه نیز گفته می‌شود. به این ترتیب در این شیوه ارتفاع لثه‌ای که هنگام لبخند مشخص می‌شود کم می‌شود و ارتفاع بلندتری از دندان مشخص می‌شود. با جراحی لثه ممکن است لثه‌ها به مدت یک هفته متورم و قرمز باشد که مساله‌ی مهمی نیست و از بین می‌رود.

جراحی میوتومی: بین لثه و لب بالایی ماهیچه‌های بالا برنده قرار دارند. درصورتی‌که با استفاده از بی حسی موضعی این ماهیچه‌ها سست و ضعیف شود هنگام لبخند زدن بخش کمتری از لثه مشخص می‌شود. بریدگی‌های پشت لب با انجام این جراحی مشخص نمی‌شود و تورم یا خون مردگی حاصل از آن معمولاً بعد از دو هفته از بین می‌رود.

الکترو سرجری: یکی دیگر ازشیوه‌های اصلاح طرح لبخند الکتروسرجری است که شیوه‌ی غیر جراحی است. این شیوه دقت و ظرافت زیادی در اصلاح شکل لثه‌ها دارد.

جراحی لبخند لثه‌ای: درصورتی‌که وضعیت دهان و دندان و لثه‌ی فرد به گونه‌ای باشد که هیچکدام از شیوه‌های پیشین نتواند طرح لبخند را اصلاح کند از جراحی لثه استفاده می‌شود.

درجه بندی شدت لبخند لثه‌ای چگونه است؟

درجه بندی شدت لبخند لثه ای

طبقه بندی طرح لبخند لثه‌ای بر اساس میزان مشخص بودن لثه است. معیار این طبقه بندی میزان بافت لثه است که هنگام لبخند مشخص می‌شود و به صورت درصدی از کل ارتفاع دندان مشخص می‌شود. بر این اساس لبخند لثه‌ای بر اساس شدت به موارد زیر طبقه بندی می‌شود:

  • خفیف
  • متوسط
  • پیشرفته
  • شدید

چه کسانی نمی‌توانند طراحی لبخند لثه‌ای انجام دهند؟

اصلاح طرح لبخند لثه‌ای با جراحی لثه برای همه‌ی افراد امکان پذیر نیست و افراد زیر نمی‌توانند لثه را دستکاری کنند:

  • مبتلایان به بیماری‌های قند خون، فشارخون، کم خونی
  • کسانی که بیماری قلبی دارند و طی شش ماه گذشته عمل قلب انجام داده اند.
  • مبتلایان به ضعف سیستم ایمنی یا بیماری‌های کنترل نشده و سرطان

عوارض طراحی لبخند لثه‌ای چیست؟

عوارض طراحی لبخند لثه ای

اقدامات زیبایی دندانپزشکی عوارض طولانی مدت و غیر قابل برگشت ندارند. کسانی که لبخند لثه‌ای دارند با جراحی لثه ممکن است دچار تورم و قرمزی لثه شوند که معمولاً به زودی از بین می‌رود و پایدار نیست. همچنین ممکن است برخی افراد نسبت به بی‌حس کننده‌ها واکنش آلرژیک داشته باشند که در طولانی مدت خطری برای فرد ایجاد نمی‌کند.

مزایای اصلاح طرح لبخند لثه‌ای چیست؟

مزایای اصلاح طرح لبخند لثه ای شامل موارد زیر است:

  • ایجاد لبخند طبیعی و زیبا
  • افزایش اعتماد به نفس
  • هزینه‌ی مقرون به صرفه درمان
  • ماندگار و دائمی بودن درمان طرح لبخند لثه‌ای

هزینه‌ی طراحی لبخند لثه‌ای چقدر است؟

قیمت طراحی لبخند لثه‌ای بستگی به شیوه‌ی انجام آن دارد. هر شیوه با توجه به پیچیدگی آن هزینه‌ی متفاوتی دارد. میزان تخصص و مهارت دندانپزشک نیز در تعیین قیمت تاثیرگذار است. به علاوه امکانات کلینیکی که در آن خدمات ارائه می‌شود نیز بر میزان قیمت طراحی لبخند لثه‌ای تاثیرگذار است.

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست