فشارخون بالا یکی از بیماریهای خاموش است که اگر کنترل نشود باعث به وجود آمدن عوارضی در بدن میشود. برای دانستن اطلاعات بیشتر در مورد فشارخون، عوارض فشارخون و همچنین چند نکته مهم تغذیهای کنترل فشارخون با مطب ۳۶۵ همراه باشید.
فشارخون بالا چیست؟
در واقع فشارخون به میزان فشار جریان خون روی رگها و جداره عروق میگویند. به فشار خون در هنگامی که قلب منقبض شده و خون به تمام بدن ارسال میکند فشارخون سیستولیک میگویند و هنگامی که قلب مملو از خون است فشار خون دیاستولیک میگویند. چنانچه سیستولیک پایینتر از ۱۲ و دیاستولیک پایینتر از ۸ باشد فشار خون عادی است و هنگامی که سیستولیک بیش از ۱۲ و دیاستولیک پایینتر از ۸ باشد دچار فشارخون هستیم. اما در مواقعی که سیستولیک بالاتر از ۱۲ و دیاستولیک پایینتر از ۸ باشد فشارخون فوق العاده خطرناک است.
علائم فشار خون بالا
علائم فشارخون بالا در همه اشخاص روی نمیدهد ولی احتمال اینکه به وجود آید زیاد است. در ادامه به چند مورد از این علائم اشاره خواهیم کرد.
- بی حسی بدن
- داشتن سرگیجه
- داشتن درد در پشت گردن
- به سختی نفس کشیدن
- تاری بینایی
- وجود درد در قفسه سینه
عوارض فشارخون بالا چیست
اگر فشار خون درمان و کنترل نشود میتواند آسیبهای جدی به بدن وارد کند. فشار خون بالا موجب سکته مغزی میشود. علاوه بر آن باعث صدمات جدی به قلب مثل نارسایی قلبی میشود. فشار خون حتی میتواند روی عملکرد کلیهها تأثیر بگذارد. در مواردی نیز باعث فشار به چشم و حتی نابینایی میشود. علاوه بر آن باعث سستی استخوانها و آلزایمر به مرور زمان میشود.
۴ نکتهی مهم تغذیهای کنترل فشار خون
با داشتن یک سبک زندگی سالم میتوان مانع بالا رفت فشار خون و کنترل آن خواهد شد. در ادامه چند مورد از این تغییرات را ذکر خواهیم کرد.
مدیریت وزن
طبق مطالعات، رسیدن به وزن نرمال میتواند فشارخون را کنترل کند. پس کاهش وزن میتواند از این مشکل پیشگیری کند. چاقی احتمال بالا رفتن فشارخون را زیاد میکند. داشتن رژیم درمانی و تغذیه مناسب می تواند باعث کاهش وزن شماشود.
بالا بردن مصرف پتاسیم
میتوانیم در رژیم غذاییمان از مواد پر پتاسیم استفاده کنیم. از بهترین منابع پتاسیم میتوان موز، مرکبات، خرما، طالبی، بامیه و گوجهفرنگی را نام برد. استفاده از بهترین و صحیح ترین رژیم های غذایی کاهش وزن میتواند باعث کنترل فشارخون شود.
کاهش مصرف نمک
نمک یکی از دلایل اصلی فشارخون است. اگر غذای کم نمک را دوست ندارید حتماً از چاشنیهای مختلف مثل آبلیمو، آبنارنج و از گیاهان معطر مثل رز ماری، پونهی کوهی استفاده کنید.
استفاده روزانه از منیزیم
از منابع مهم منیزیم میتوانیم به حبوبات، مغزیجات و غلات سبوسدار اشاره کنیم. مصرف منیزیم به کنترل فشارخون بسیار کمک میکند.
سخن پایانی
۴ نکته مهم تغذیهای کنترل فشار خون را برای کسانی دچار فشار بالا هستند و به دنبال راهکاری برای کنترل و پایین آوردن آن هستند ذکر کردیم. همانطور که میدانید چنانچه فشارخون بالا کنترل نشود صدمات جبران ناپذیری به بدن وارد میکنند که با راهکارهایی که در مطب ۳۶۵ برای کنترل فشار خون پیشنهاد شد و بهترین روش های لاغری میتوانید مانع بالا رفتن فشارخون شوید و از عوارض آن پیشگیری کنید.