۴ توصیه مهم برای کنترل آرتروز

راهکارهای درمان آرتروز | مطب 365

آرتروز یک بیماری شایع در بین خانم‌های ۴۰ساله به بالاست که با افزایش سن این بیماری نیز شدیدتر خواهد شد. چنانچه آرتروز در مراحل اولیه کنترل نشود ممکن است پس از مدتی باعث آسیب‌های جدی و درد در زانو فرد شود. در ادامه با مطب ۳۶۵ همراه باشید تا چند راهکار ساده برای کنترل آرتروز آشنا شوید.

 آرتروز چیست؟

در بین مفاصل بافتی به نام غضروف وجود دارد که وظیفه آن مهیاکردن یک سطح مناسب و صاف هنگام باز و بسته شدن مفصل است. غضروف مانند یک بالش در بین استخوان مانع به هم خوردن آنها می‌شود. با گذشت سن بافت غضروف به مرور از بین می‌رود و همین باعث ایجاد درد و التهاب در مفصل‌ها می‌شود. در واقع آرتروز یک بیماری رایج مخصوصاً بین خانم‌ها است که باعث ایجاد اختلال در عملکرد مفاصل مثل زانو، ران، گردن، ستون فقرات و حتی انگشتان دست و پا می‌شود.

آرتروز چیست | مطب 365

راه‌های کاهش یا کنترل آرتروز

آرتروز یا همان درد مفاصل معمولاً در زمان سال‌خوردگی و افزایش وزن اتفاق می‌افتد. طبق آمار متأسفانه بیشتر خانم‌ها دچار آرتروز می‌شوند. حالا چه‌کار کنیم که وقتی دچار آرتروز شدیم بهتر آن را کنترل کنیم؟ در ادامه چند راهکار برای کاهش آرتروز به شما خواهیم گفت.

کاهش وزن برای کنترل آرتروز

اولین راهکار، کاهش وزن با بهترین و صحیح‌ترین رژیم های غذایی کاهش وزن در افرادی است که اضافه‌وزن دارند. با برداشته شدن وزن اضافی از روی بدنتان درد کمتری را احساس می‌کنید و فشار روی زانوها کم می‌شود.

استفاده از مکمل‌ها

دومین راهکار مصرف مکمل‌هایی مثل امگا ۳ است که البته تعیین دوز آن در افراد مختلف متفاوت است. حتماً هفته‌ای یک‌بار ماهی مصرف کنید چرا؟ چون امگا ۳ بسیاری دارد و التهاب را در بدن ما کاهش می‌دهد.

مصرف کلسیم و ویتامین

سومین راهکار مصرف کلسیم و ویتامین D3 هم از طریق غذا و هم مکمل‌هاست. کلسیم نقش مهمی در بافت استخوان‌ها دارد.

رژیم غذایی مناسب

 چهارمین راهکار و مهم‌ترین آن داشتن یک رژیم غذایی ضدالتهاب است. رژیم ضدالتهاب رژیمی است که شما باید مصرف میوه و سبزیجات را در آن بالا ببرید. سعی کنید با کنترل ریزه خواری از مصرف تنقلات در طول روز خودداری کنید. از روغن‌های سالم مثل روغن کانولا و زیتون و غلات سبوس‌دار استفاده کنید. همچنین در رژیم غذایی‌تان از چای سبز، سیر و زنجبیل بیشتر استفاده کنید.

توصیه هایی برای کاهش آرتروز| مطب 365

چه عواملی باعث تشدید آرتروز می‌شوند

 همان‌طور که گفتیم برای کنترل آرتروز نکاتی را باید رعایت کنیم تا دچار مشکلات بیشتری نشویم. غیر از آن باید بدانیم از چه مواردی باید پرهیز کنیم و چه اقداماتی باعث تشدید این بیماری می‌شود. ما در ادامه چند عامل که باعث وخیم‌تر شدن این بیماری می‌شوند را به شما خواهیم گفت.

سعی کنید از غذاهای فراوری شده، سرخ‌شده و فست‌فود تاحدامکان پرهیز کنید. همچنین از مصرف کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مثل سیب‌زمینی، نان و برنج سفید کمتر استفاده کنید. به خاطر اینکه این موارد التهاب را در بدن ما تحریک می‌کنند. گوشت قرمز را محدود کرده و بیشتر از هفته‌ای دو بار مصرف نشود. همچنین منابعی که امگا ۶ بالایی دارند مثل روغن‌های گلرنگ، ذرت، آفتاب‌گردان باید در رژیم محدود شوند. همچنین سویا، بادام‌زمینی و سس‌های سالاد مثل سس مایونز هم امگا ۶ بالایی دارند و باید سعی کنیم کمتر استفاده کنیم.

نحوه درمان آرتروز

نحوه درمان آرتروز بدین صورت است که در گام اول متخصص سعی دارد با انجام حرکات فیزیوتراپی، ورزش‌درمانی و استفاده از میدان مغناطیستی که با انمگنت تراپی نیز گفته می‌شود بیماری را کنترل کند و مانع پیشروی آن شود. در مرحله بعد استفاده از داروهایی مانند اسید هیالورونیک و یا قرص‌های کندرویتین و گلوکزآمین است و مانع پیشروی این بیماری می‌شود.

علل ابتلا به آرتروز

آرتروز هم مثل هر بیماری عواملی باعث به وجود آمدن آن می‌شود که بهتر است برای پیشگیری از مبتلا به این بیماری از آنها مطلع باشید. آرتروز یعنی درست کار نکردن مفصل و آسیب دیدن آن به‌مرور زمان می‌باشد.  هر عاملی میتواند باعث اثر منفی  روی مفصل داشته باشد و باعث نابودی غضروف بین مفصل و ایجادآرتروز شود. عوامل زیر باعث صدمه زدن به غضروف میان مفاصل می‌شود که در ادامه علت‌هایی که باعث بروز آن می‌شوند را ذکر خواهیم کرد.

  • داشتن بیماری رماتیسم
  • شیوه زندگی اشتباه
  • ضربه دیدن مفاصل در تصادف
  • افتادن از ارتفاع
  • پوکی استخوان
  • شکستگی استخوان

علل ابتلا به ارتروز | مطب 365

سخن پایانی

آرتروز یکی از بیماری‌های مفاصل است که با درمان به‌موقع می‌توان از پیشرفت آن جلوگیری و حتی به طور کامل برطرف کرد. در این مقاله مطب ۳۶۵ راهکارهایی برای کاهش این آرتروز به شما پیشنهاد داده است.

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست