روکش دندان و کامپوزیت با هم چه تفاوتی دارند؟

تفاوت روکش دندان و کامپوزیت

آیا شما هم از جمله کسانی هستید که در انتخاب بهترین خدمات سلامت و زیبایی دهان و دندان خود بین روش کامپوزیت و روکش دندان مردد هستید؟ آیا  این سوال برای شما پیش آمده است که ونیر کامپوزیت با روکش دندان چه تفاوتی دارند و کدامیک بهتر است؟ در این مقاله از سایت مطب ۳۶۵ بهترین پاسخ به این پرسش را برای شما آماده کرده ایم.

در ابتدا مهم ترین ترین نکته ای که در پاسخ به این سوال باید به آن توجه کنید این است که بهترین راه برای انتخاب بین کامپوزیت و روکش دندان، مراجعه به دندانپزشک متخصص زیبایی و ترمیمی و دریافت نظر تخصصی و حرفه‌ای است. با این حال، برای آگاهی بیشتر شما در این مقاله به تفصیل تفاوت‌ها و نکات مهم برای انتخاب میان ونیر کامپوزیت و روکش دندان را بررسی می کنیم پس تا پایان این مقاله همراه ما باشد.

روکش دندان و کامپوزیت از نظر کاربرد چه تفاوتی با هم دارند؟

برای پاسخ به این سوال به کاربردهای هر دو توجه کنید:

کاربرد کامپوزیت دندان

کامپوزیت یک لایه نازک از مواد ترمیمی دندانپزشکی است که جلوی دندان را می پوشاند و از این طریق نقص های دندان را مخفی کرده و ظاهر دندان را زیبا می کند. هدف از کاربرد کامپوزیت رفع ناهنجاری های ظاهری دندان ها است به همین دلیل روشی است که بیشتر جنبه زیبایی دارد و کمتر برای کاربردهای محافظتی یا ترمیمی استفاده می شود.

کامپوزیت برای موارد زیر به کار می رود:

  • اصلاح لبخند و فرم دندان‌های نیش، قدامی و جلویی
  • اصلاح دندان ها نامرتب جلویی که نامرتبی های کم تا متوسط دارند
  • اصلاح رنگ دندان
  • اصلاح و محافظت از دندان هایی که ترکهای ریزی دارند،
  • پوشاندن ریشه بیرون زده دندان

با توجه به کاربردهای کامپوزیت باید گفت که اگر اولویت و دغدغه اصلی شما زیبایی و ظاهر دندان ها است و می خواهید که تمام دندان های شما بصورت یکدست و سفید باشند کامپوزیت انتخاب مناسبی خواهد بود.

انتخاب بین روکش و کامپوزیت برای دندان‌ها بستگی به نیازهای هر فرد دارد.

کاربرد روکش دندان

روکش دندان، یک روش ترمیمی است که معمولاً برای دندان‌هایی که از پوسیدگی شدید یا شکستگی زیاد رنج می‌برند و امکان ترمیم آنها با پر کردن وجود ندارد، به کار می‌رود. این روش مخصوصاً زمانی که دندانپزشک باید بیش از نیمی از مینای دندان را بتراشد، انجام می‌شود.

استفاده از روکش‌ها زمانی مناسب است که دندان ساختاری سالم نداشته باشد. مثلا در مواقعی که دندان قادر به مقاومت در برابر سایش روزمره نیست، اقدام به نصب روکش می‌شود.

همچنین، اگر عصب‌کشی انجام شده یا حفره بزرگی در دندان وجود داشته باشد که باعث آسیب دیدگی و خالی شدن داخل دندان شود، نیاز به روکش خواهد بود. به این ترتیب دندان های آسیب دیده و شکسته حساس‌تر نشده و می توانند وظیفه خود را انجام دهند. کامپوزیت ها در مقایسه با روکش دندان، توانایی کمتری در حفاظت از دندان‌های آسیب دیده و عصب‌کشیده شده دارند.

برای کسب اطلاعات در زمینه تفاوت کامپوزیت و لمینت می توانید به مقاله با عنوان ” تفاوت لمینت و کامپوزیت ” مراجعه کنید.

مراحل انجام کامپوزیت چه تفاوتی با روکش دندان دارد؟

مراحل انجام کامپوزیت دندان

برخی از افراد مراحل انجام کامپوزیت را مشابه نحوه کاشت ناخن مصنوعی می دانند زیرا در کامپوزیت مشابه کاشت ناخن مصنوعی یک لایه روی دندان قرار می گیرد که از این نظر میتوان گفت که تشبیه مناسبی است.

قبل از آنکه کامپوزیت انجام شود متخصص دندان ها را معاینه می کند که اگر نیاز به درمان پوسیدگی دندان یا ترمیم مشکلات دندان ها وجود دارد قبل از کامپوزیت این مشکلات برطرف شود. کامپوزیت در مطب پزشک متخصص انجام می شود و نیازی به ارسال آنها به لابراتوار وجود ندارد.

پزشک متخصص با توجه به شرایط دندان های بیمار و خواسته و انتظارات او کامپوزیت های مناسب را انتخاب می کند و آن ها را بصورت لایه های نازک روی سطح خارجی دندان ها قرار می دهد. معمولا دندان ها در این روش تراشیده نمی شوند به همین دلیل کامپوزیت دندان روشی تهاجمی محسوب نمی شود.

بعد از قرار گیری کامپوزیت ها، با استفاده از نور شدید دستگاه کیور لایت، کامپوزیت ها روی دندان ها محکم و سفت می شوند که ممکن است خشک شدن کامل کامپوزیت ها چندین ساعت طول بکشد. بعد از آن پزشک متخصص برای جلوگیری از تشکیل پلاک روی دندان ها و به منظور آنکه دندان ها به درستی روی هم قرار بگیرند، متناسب با هر دندانی کامپوزیت ها را تراش و صیقل می دهند تا به فرمی که مناسب است دربیایند.

تفاوت روکش دندان و کامپوزیت در زمان آسیب دیدن

مراحل انجام روکش دندان

روکش دندان به طور کامل روی دندان قرار می‌گیرد و به عنوان یک پوشش محافظ از دندان طبیعی زیر آن عمل می‌کند. هنگام استفاده از روکش، سطح دندان با توجه به ضخامت مورد انتظار روکش، تراشیده و کوچکتر می‌شود، به‌طوری‌که از نظر ظاهری مناسب به نظر بیاید. این مراحل با بی حسی موضعی انجام می شوند. با توجه به این مرحله، روکش در مقایسه با کامپوزیت روشی تهاجمی تر برای دندان محسوب می شود.

پس از تراشیدن دندان، یک قالب گیری انجام می‌شود و قالب به لابراتوار جهت ساخت ارسال می‌شود. ساخت قالب در لابراتوار ممکن است چند روز تا چند هفته به طول بیانجامد. در این مدت از روکش موقت بر روی دندان تراش خورده استفاده می شود.

پس از ساخت قالب، پزشک آن را در دهان بیمار امتحان می‌کند و در صورت مناسب بودن، قالب جهت گلیز یا براق شدن دوباره به لابراتوار ارسال می‌شود. قالب نهایی در نهایت توسط دندانپزشک روی دندان چسبانده یا سمان می‌شود. تاج دندان در چندین مرحله تراش می‌خورد تا با دندان روبرویی تراز شود و پس از یافتن شکل مناسب، روکش پولیش می‌شود.

روکش معمولا یکی یکی روی دندان‌ها قرار داده می شود. در صورت نگرانی از ظاهر نهایی روکش‌ها، باید بدانید که قالب روکش، قبل از قرارگیری، در لابراتوار به بهترین شکل و با رنگ مشابه دندان‌های کناری ساخته می‌شود و در زمان قرارگیری، به شکل دلخواه تراش داده می شود.

هزینه و زمان انجام کدامیک بیشتر است؟ روکش دندان یا کامپوزیت؟

کامپوزیت و روکش دندان از نظر هزینه و زمان، تفاوت زیادی باهم دارند. کامپوزیت نسبت به روکش دندان، نیاز به زمان و هزینه کمتری دارد، پس از این نظر یک گزینه جذاب به حساب می‌آید. در این روش، امکان اجرای درمان در یک جلسه و صرفه جویی در زمان وجود دارد اما روکش دندان نیاز به چندین جلسه مراجعه به مطب دارد در نتیجه از نظر صرف زمان، کامپوزیت نسبت به روکش برتری دارد.

علاوه بر این هزینه کامپوزیت به طور کلی کمتر از روکش دندان است. از آنجاییکه خدمات زیبایی معمولاً تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرند، این تفاوت در هزینه، مسئله‌ای مهم محسوب می شود.

بیمارانی که به دنبال راحتی و سرعت در انجام درمان هستند، ممکن است کامپوزیت را ترجیح دهند. اما باید توجه داشته باشید که کامپوزیت کاملا انتخابی است اما روکش یک گزینه درمانی است و از آنجاییکه کامپوزیت همیشه نمی تواند یک درمان مؤثر باشد در مواردی ممکن است با توجه به شرایط دندان های شما نیاز به روش های درمانی ترمیمی مانند روکش باشد.

روکش دندان مقاومت و ماندگاری بیشتری دارد یا کامپوزیت؟

کامپوزیت‌ها از نظر ظاهری بعد از آنکه روی دندان‌های طبیعی شما قرار گرفتند بلافاصله ظاهر و رنگ دندان‌هایتان را تغییر می‌دهند. اگر نمی خواهید دنداهایتان تراش داده شود، می‌توانید از کامپوزیت استفاده کنید. کامپوزیت ها در صورت آسیب، قابلیت ترمیم نیز دارند.

روکش یا تاج از نظر ظاهری همانند دندان‌های طبیعی هستند و طول عمر بالایی دارند. علاوه بر این مقاومت روکش نسبت به کامپوزیت بیشتر است، زیرا از دندان‌ها محافظت کرده وبه آن ها مقاومت می‌بخشد. اگر مشکلی با تراش دندان‌های خود ندارید، می‌توانید از روکش استفاده کنید. اما نکته مهم این است که اگر روکش آسیب ببیند، نمی‌توانید آن را ترمیم کنید و باید کل روکش را عوض کنید.

تفاوت کامپوزیت و روکش دندان در ظاهر و طول عمر

آیا میتوان روی دندان روکش شده،کامپوزیت انجام داد؟

یکی از سوالات متداول در مقایسه ونیر کامپوزیت و روکش، استفاده از این دو برای بهره‌برداری از مزایای هر دو به طور همزمان می‌باشد. با این حال، امکان استفاده از ونیر کامپوزیت بر روی دندان‌های روکش شده وجود ندارد. علاوه بر غیرمنطقی بودن این رویه، کامپوزیت‌ها به طور عمومی قابلیت چسبندگی مطلوب به سرامیک یا فلز را ندارند زیرا کامپوزیت ها برای ایجاد اتصال‌های قوی با مینا و عاج دندان طراحی شده‌اند.

در نهایت کدامیک از روش های روکش دندان و کامپوزیت مناسب ترند؟

در یک پاسخ جمع بندی شده به این سوال باید گفت که زمانی که نیاز به تقویت یا ترمیم دندان‌ها مطرح می‌شود، هر دو گزینه کامپوزیت و روکش از نظر عملکرد و زیبایی مزایای قابل توجهی دارند.

با این حال، کامپوزیت‌ها و روکش‌ها اهداف متفاوتی را دنبال می کنند. روکش‌ها کل دندان را پوشش می‌دهند در حالی که کامپوزیت فقط بخش کوچکی از دندان را پوشش می‌دهد. بنابراین باید به این نکته توجه کنیم که انتخاب بین روکش و کامپوزیت برای دندان‌ها بستگی به وضعیت و نیازهای هر فرد دارد. بررسی اهداف شخصی، ترجیح‌های زیبایی، دوام، هزینه، و زمان از عوامل مهمی است که در انتخاب نهایی تاثیرگذار خواهند بود.

در این مقاله متوجه شدیم که اگرچه روکش و کامپوزیت، در ظاهر، شبیه به یکدیگرند اما از نظر کاربرد دو روش کاملاً متفاوت هستند. هر دوی این روش‌ها ظاهر دندان را به بهترین شکل بهتر می‌کنند. اما یکی از آنها برای حفظ سلامتی دندان ضروری است، در حالی که دیگری به عنوان یک روش انتخابی و اختیاری محسوب می‌شود.

چنانچه قصد انجام کامپوزیت یا روکش دندان را دارید و به دنبال بهترین متخصص دندانپزشک ترمیمی و زیبایی می گردید می توانید به صفحات زیر مراجعه کنید:

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست