کاشت تمام دندان ها | ایمپلنت فول موس | ایمپلنت کل دهان

کاشت تمام دندان ها، ایمپلنت فول موس یا ایمپلنت کل دهان

بیشتر افراد احتمالاً در تبلیغات و شبکه های مجازی دیده و شنیده اند که می توان ایمپلنت کل دهان را انجام داد. در این تبلیغات، شخص تجربیات گذشته خود را که از دندان های بد رنج می برده به اشتراک می‌گذارد و سپس او تصمیم مهم می گیرد: تصمیم به ایمپلنت فول موس (full mouth dental implants) یاهمان کاشت تمام دندان ها، برای اینکه بتواند دوباره لبخند بزند.

این گونه افراد بعد از ایمپلنت همه دندان ها، اعتماد به نفس زیادی پیدا می کنند و دیگر از اینکه در جمع صحبت کنند، غذا بخورند و با سایر افراد معاشرت کنند هراس ندارند. به طور خلاصه، همه این وقایع خوب همان چیزی است که ایمپلنت کل دهان برای شخص به ارمغان می آورد. این متد دندانپزشکی روز به روز زندگی افراد بیشتری را به سمت بهتر شدن تغییر می دهد.

چه افرادی کاندید ایمپلنت کل دهان می باشند؟

دو دلیل بسیار ساده برای اصطلاح ایمپلنت کل دهان برای افراد وجود دارد:

۱- افرادی که دوست ندارند از دندان مصنوعی استفاده کنند: بسیاری از افرادی که این روش را انتخاب می کنند، از باقی مانده دندان های طبیعی خود صرف نظر کرده اند و می خواهند همه دندان های باقی مانده خود را جایگزین کنند.

۲- افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند؛ اما از این روش رضایت ندارند: یک حالت دیگر این است که برخی افراد ممکن است از پروتز متحرک روی فک بالا و پایین خود استفاده کنند و از این مساله رنج می‌برند. اما اکنون انتخاب می کنند که پروتز های دندانی خود را با ایمپلنت فول موس (full mouth dental implants) یا ایمپلنت کل دهان جایگزین کنند.

اما این اصطلاح می تواند یک نام اشتباه باشد؛ چطور؟ زیرا اغلب فقط مجموعه دندان های بالایی یا پایینی جایگزین می شوند. نه لزوما “کل دهان”. اغلب اوقات فقط نیمی از دندان های دهان است که جایگزین می‌شود، اما به نوعی اصطلاح «ایمپلنت نصف دهان» چندان جالب نیست.

چه افرادی کاندید ایمپلنت کل دهان می باشند؟

مزایای ایمپلنت فول موس نسبت به پروتزهای معمولی چیست؟

ایمپلنت همه دندان ها نسبت به سایر گزینه های جایگزینی دندان مانند پروتز های معمولی مزایای متعددی دارند از جمله:

۱- ماندگاری و استحکام بیشتر: ایمپلنت‌ همه دندان ها علاوه بر اینکه ظاهر و عملکردی شبیه به دندان‌ های طبیعی دارند؛ طوری طراحی شده اند که ماندگاری و پایداری طولانی داشته باشند.

۲- خوردن و جویدن غذاهای سخت: آنها همچنین بهتر و پایدار تر از پروتز های مصنوعی معمول هستند و این امکان را فراهم می کنند که به طور طبیعی‌ تری بتوان جویدن و خوردن غذا های ترد و سفت را انجام داد. غذا هایی که جویدن و خوردن آنها با دندان های مصنوعی معمولی دشوار یا غیر ممکن است.

۳- نگهداری و مراقبت کمتر: مزیت بزرگ دیگر این است که ایمپلنت فول موس نیازی به نگهداری های وقت گیر مرتبط با پروتز های مصنوعی معمولی ندارد، یعنی نیازی نیست که بعد از غذا برداشته شده، تمیز گردند و از شب تا صبح در یک لیوان آب قرار گیرند. در عوض، ایمپلنت‌ فول موس فقط باید با همان روش‌ های مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه که برای دندان ‌های طبیعی توصیه می‌شود، مراقبت و نگهداری شوند.

۴- کمک به حفظ بهتر استخوان فک: علاوه بر این، از آنجایی که ایمپلنت همه دندان ها جایگزین برخی از ریشه های دندان می شود، استخوان فک بهتر حفظ می شود. اما در صورتی که از پروتزهای معمولی استفاده شود، استخوان فک که قبلا ریشه های دندان را احاطه کرده بود، شروع به زوال و تحلیل می کند. این امر منجر به فرو رفتگی استخوان فک می شود و همچنین باعث می شود هنگام لبخند زدن، صورت و فک حالت در هم ریخته و غیر جذاب پیدا کند.

مزایای کاشت تمام دندان ها نسبت به پروتزهای معمولی چیست؟

ایمپلنت کل دهان چگونه انجام می شود؟

ایمپلنت فول موس سه جزء دارد:

۱- پیچ: قسمتی که شبیه پیچ یا سیلندر است و در استخوان فک قرار می‌گیرد. (حکم ریشه دندان طبیعی را دارد)

۲- تاج: قسمت تاج یا دندان مصنوعی که شبیه دندان های سالم و طبیعی به نظر می رسند و عملکرد مشابه آنها دارند.

۳- اباتمنت: قسمت اباتمنت که داخل ایمپلنت قرار می گیرد و ریشه ایمپلنت را که در استخوان فک قرار گرفته به تاج متصل می کند.

۵ مرحله مهم برای ایمپلنت همه دندان ها به شرح زیر است:

۱- اولین مرحله در این روش معمولاً به این صوت است که با استفاده از اسکالپل یا چاقوی جراحی دو فلپ برای نمایان شدن استخوان فک زیر لثه، در لثه ایجاد می شود. (در برخی موارد ممکن است به جای ایجاد فلپ های بافتی، از طریق ایجاد یک برش دایره ای کوچک (پانچ) به استخوان فک دسترسی پیدا شود)

۲– سپس سوراخی در استخوان فک ایجاد می شود تا جایی برای کاشت دندان فراهم شود و ایمپلنت وارد این سوراخ می شود. این مراحل برای همه ایمپلنت ها تکرار خواهد شد. ممکن است این امکان وجود داشته باشد که دندان های موقت روی محل های ایمپلنت قرار گیرند. در غیر این صورت، یک پوشش (cap) درمانی موقت در بالای هر ایمپلنت پیچ می‌شود تا فضای داخلی ایمپلنت را از محیط دهانی اطراف جدا کند و به اصطلاح فضای داخلی ایمپلنت سیل (seal) شود.

۳- سپس دو فلپ (برش) بافت لثه ایجاد می‌شود. بخیه ها طی هفت تا ده روز کشیده می شوند. در طی دو تا شش ماه آینده، ایمپلنت ها و استخوان فک فرصت خواهند داشت تا به یکدیگر متصل شوند تا یک حالت لنگر برای دندان های جدید در استخوان فک ایجاد شود.

۴- سپس زمان آن می رسد که پوشش درمانی موقت (یا دندان های موقت) برداشته شود اباتمنت چسبانده شود. پس از انجام این کار، چند هفته طول می کشد تا لثه بهبود یاید.

۵- در نهایت، دندان های ساخته شده برای جایگزینی دندان های طبیعی، به اباتمنت ها متصل می شوند.

پس از مدت کوتاهی، اعتماد به نفس در لبخند زدن و توانایی برای جویدن و صحبت کردن به طور عادی دوباره به دست خواهد آمد.

مراحل ایمپلنت فول موس

چه روش هایی برای کاشت تمام دندان ها وجود دارد؟

ایمپلنت‌ دندانی می‌تواند جای خالی یک دندان از دست رفته را پر کند:

  1. با استفاده از تاج دندانی که به اباتمنت متصل است.
  2. با استفاده از اباتمنت که در ریشه قرار گرفته و به استخوان فک وصل شده است.

اما می توان از یک سری ایمپلنت برای حمایت از یک ردیف کامل دندان استفاده کرد. به جای نیاز به ایمپلنت دندان برای هر دندان جایگزین، ایمپلنت‌ فول موس از چهار تا هشت ایمپلنت در هر ردیف دندان برای جایگزینی استفاده می‌کنند.

در ادامه نگاهی به متد های ترمیمی اصلی و مهم مورد استفاده برای ایمپلنت‌ کل دهان خواهیم داشت:

پروتز های تحت حمایت ایمپلنت

پروتزهای معمولی در سر جای خود محکم نیستند و کنار آمدن با آنها بسیار سخت است. پروتزهای تخصصی روی ایمپلنت‌ های دندانی می‌چسبند و نسبت به پروتز های معمولی با قیمتی مقرون به صرفه تر، کارایی و حمایت بیشتری ارائه می‌دهند. با این حال، این روش نسبت به متد هایی که کاملاً متصل می شوند، اتصال ضعیف تری دارند و نیاز به نگهداری مکرر خواهند داشت.

قوس کامل زیرکونیا

زیرکونیا (زیرکونیوم دی اکسید) حاصل پیشرفت جدیدی در مواد دندانپزشکی است و در واقع فلزی بسیار با دوام و دارای زیست سازگاری بالا مانند تیتانیوم است، اما رنگ آن از سرامیک چینی (پرسلین) قابل تشخیص نیست. این باعث می شود ماده ای با ماندگاری بالا باشد و لبخندی که ایجاد می کند بسیار بیشتر شبیه لبخند دندان های طبیعی باشد.

روش All On 4

در مقایسه با روش قبلی، این روش از چهار ایمپلنت دندانی استفاده می‌کند که در لثه قرار می گیرد. با این حال، یک قوس کامل از دندان ‌های چینی (پرسلین) به صورت محکم به خط لثه متصل می‌شود. این بدان معنی است که آنها به طور دائم به فک چسبانده می شوند، و بنابراین از نظر عملکرد و زیبایی بیشتر شبیه دندان های طبیعی عمل می کنند.

روش َAll-On-4 برای کاشت تمام دندان ها

کلام آخر

صرف نظر از تعداد دندان هایی که ممکن است از دست داده باشید؛ ایمپلنت همه دندان ها یک راه حل برای جایگزینی دندان ها است که می‌تواند سلامت و زیبایی را به لبخند شما بازگرداند. از دندانپزشک خود در مورد گزینه های جایگزینی برای تک دندان، چند دندان یا حتی کاشت همه دندان ها بپرسید و با راهنمایی گرفتن از ایشان بهترین انتخاب را انجام دهید تا لبخندی زیبا به خود هدیه کنید.

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست