مراحل ایمپلنت

مراحل ایمپلنت

پروسه ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد. همان طور که می دانید ایمپلنت در سال های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است. جراحی ایمپلنت دندان روشی است که طی آن پایه‌ های فلزی شبیه پیچ به جای ریشه های دندان قرار می گیرند و سپس دندان‌ های آسیب‌ دیده یا از دست رفته با دندان ‌های مصنوعی که ظاهر و عملکردی بسیار شبیه به دندان‌های واقعی دارند، جایگزین می شود. جراحی ایمپلنت دندان می‌تواند جایگزین مناسبی برای استفاده از دندان مصنوعی (پروتز متحرک) یا بریج‌ باشد.

ایمپلنت همچنین برای زمانی که نبود ریشه‌ های طبیعی دندان اجازه استفاده از بریج‌ را نمی دهد، یک گزینه ایده آل به حساب می آید. نحوه انجام جراحی ایمپلنت دندان به:

  • نوع ایمپلنت
  • وضعیت استخوان فک بیمار

بستگی دارد.جراحی ایمپلنت دندان شامل چندین مرحله و پروسه است. مزیت اصلی ایمپلنت، پشتیبانی و حمایت قوی از دندان ‌های جدید است، فرآیندی که نیاز به ترمیم استخوان محکم در اطراف ایمپلنت دارد. از آنجایی که این ترمیم استخوان نیاز به زمان دارد، این روند می تواند ماه ها طول بکشد که طبیعی است.

مراحل ایمپلنت چیست؟

مطمئنا هر فردی که تصمیم به کاشت ایمپلنت گرفته، دوست دارد بداند نحوه کاشت ایمپلنت دندان چگونه است. در این مطلب قصد داریم شما را با این موضوع بیشتر آشنا کنیم. فرآیند کاشت ایمپلنت دندان شامل مراحل مختلفی است که عبارتند از:

  1. حذف دندان آسیب دیده
  2. آماده سازی استخوان فک
  3. پیوند استخوان فک (در صورت لزوم)
  4. کاشت ایمپلنت دندان
  5. رشد استخوان و بهبود یافتن آن
  6. قرار دادن اباتمنت
  7. قرار دادن دندان مصنوعی

بسته به شرایط بیمار، روش خاص انجام شده یا مواد مورد استفاده، گاهی اوقات می توان مراحل خاصی را با هم ترکیب کرد. در ادامه جزئیات بیشتری در خصوص نحوه کاشت ایمپلنت دندان ارائه خواهد شد.

مراحل ایمپلنت چیست؟

چه زمانی به پیوند استخوان فک در روند کاشت ایمپلنت نیاز است؟

اگر استخوان فک بیمار به اندازه کافی ضخیم نباشد یا خیلی نرم باشد، ممکن است قبل از انجام جراحی ایمپلنت دندان، نیاز به پیوند استخوان فک وجود داشته باشد که این کار بنا بر صلاحدید و نظر دندانپزشک انجام می گیرد. در واقع پیوند استخوان فک به این دلیل است که عمل جویدن فشار زیادی بر استخوان فک وارد می کند و اگر این استخوان فک نتواند از ایمپلنت پشتیبانی و حمایت کند، جراحی ایمپلنت احتمالا با شکست مواجه می شود. پیوند استخوان فک می تواند پایه محکم تری برای ایمپلنت ایجاد کند.

چند گزینه وجود دارد که می توان از آنها برای بازسازی استخوان فک استفاده کرد. مثلا یک راه این است که برای استخوان مورد نیاز جهت پیوند، از استخوان بیمار در یک مکان دیگر بدن او استفاده شود؛ به این نوع پیوند، اتوگرافت (Autograft) گفته می شود یعنی بافت مورد پیوند از خود بیمار گرفته می شود و به خود او پیوند می شود. در حقیقت این روش، پیوند طبیعی استخوان فک است.

البته راه های دیگر هم وجود دارد مثلا از روش پیوند استخوان مصنوعی استفاده شود، روشی که در آن مواد سنتزی و مصنوعی جایگزین استخوان می شود که می تواند ساختارهای حمایتی را برای رشد استخوان جدید فراهم کند. نام دیگر این نوع پیوند، آلوپلاست (Alloplast) است. همان طور که پیشتر اشاره شد، ممکن است چندین ماه طول بکشد تا استخوان پیوند شده به اندازه کافی رشد کند که بتواند از ایمپلنت دندانی حمایت کند.

چه زمانی به پیوند استخوان فک در روند کاشت ایمپلنت نیاز است؟

قرار دادن ایمپلنت یا کاشت ایمپلنت

در حین جراحی برای کاشت ایمپلنت،به ترتیب:

۱- برش لثه: دندانپزشک برشی در لثه ایجاد می کند تا لثه باز شود و استخوان فک مشخص شود.

۲- ایجاد سوراخ در استخوان فک: سپس دندانپزشک چند سوراخ در استخوان فک ایجاد سوراخ می کند.

۳- قرار دادن پایه ایمپلنت: یک قطعه فلزی که به عنوان ریشه دندان عمل میکند، در عمق استخوان کاشته می شود.

۴- قرار دادن پروتز موقت: در این مرحله، همچنان محلی که دندان از دست رفته وجود داشته، خالی و بدون دندان است. در صورت نیاز می توان در این جای خالی، پروتز پارشیال موقت (برای ظاهر) قرار داد. بیمار می تواند این دندان مصنوعی (پروتز پارشیال موقت) را برای تمیز کردن و هنگام خواب بردارد.

رشد استخوان فک

هنگامی که قطعه فلزی ایمپلنت در استخوان فک بیمار قرار می گیرد، اسئواینتگریشن (osseointegration) شروع می شود. در طی این فرآیند، استخوان فک رشد کرده و هم سطح ایمپلنت دندانی می شود. این فرآیند، که می‌تواند چندین ماه طول بکشد، به ایجاد یک پایه محکم برای دندان مصنوعی جدید کمک می‌کند؛ درست همان کاری که ریشه ‌دندان برای دندان‌ های طبیعی انجام می‌ دهند.

قرار دادن اباتمنت

در برخی موارد، اباتمنت به قطعه فلزی ایمپلنت دندان متصل می شود. این بدان معناست که نیازی به مرحله جراحی دیگری نیاز نیست. با این حال، از آنجایی که اباتمنت از خط لثه عبور می کند، زمانی که بیمار دهان خود را باز میکند قابل مشاهده است و تا زمانی که دندانپزشک مراحل کار را کامل نکند، همینطور خواهد بود. پس از قرار دادن اباتمنت، لثه های بیمار باید حدود دو هفته قبل از اینکه دندان مصنوعی متصل شود، التیام یابد. برای قرار دادن اباتمنت:

  1. جراح دندانپزشک لثه بیمار را مجددا باز می کند تا ایمپلنت دندانی نمایان شود.
  2. اباتمنت به ایمپلنت دندان متصل می شود.
  3. سپس بافت لثه در اطراف اباتمنت بسته می شود.

قرار دادن اباتمنت

سخت ترین مرحله کاشت ایمپلنت

وقتی کاشت پایه ایمپلنت دندان در فک انجام شد به یک دوره استراحت حدودا ۲ الی ۶ ماهه نیاز است. طی این مدت ایمپلنت به استخوان فک جوش می خورد و می تواند به عنوان ریشه دندان عمل کند.

از نظر بسیاری از افراد، کاشت پایه ایمپلنت در فک، سخت ترین مرحله کاشت ایمپلنت دندان است.

اما نکته مهم این است که اگر ایمپلنت توسط دندانپزشک حاذق و با تجربه انجام شود این سختی ها به حداقل ممکن خواهد رسید.

جمع بندی

مراحل ایمپلنت دندان می تواند با توجه به نوع عملیات و جراحی متفاوت باشد و در یک یا چند مرحله انجام شود. به طور کلی مراحل ایمپلنت برای دندان ها شامل یک پروسه مشخص است که در موارد خاصی، با توجه به ویژگی های فردی و ویژگی های استخوان فک، می تواند شامل مراحل اضافه تری نیز باشد. روند کاشت ایمپلنت های معمولی به طور متوسط از بین ۱ الی ۳ ماه طول می انجامد. در صورتی که نیاز به پیوند استخوان یا عفونت وجود داشته باشد، ۲۰ روز به طول درمان اضافه می شود. طول درمان نیز در ایمپلنت های فوری متفاوت است و طول درمان آن بین ۱ روز الی ۱ هفته به طول می انجامد.

مطالب مرتبط:

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مقالات

آخرین مصاحبه ها

فهرست