مراقبت های لازم پس از کاشت ایمپلنت چیست؟ چگونه از ایمپلنت های دندانی خود مراقبت کنیم؟ این ها سوالاتی است که بعد از عمل جراحی ایمپلنت بیشتر مهم می شوند. در این مطلب در مورد اقداماتی که بعد از کاشت ایمپلنت باید انجام داد و مواردی که باید پرهیز کرد صحبت خواهد شد.
عوارض بعد از کاشت ایمپلنت
چه کاشت ایمپلنت در یک مرحله انجام شده باشد چه در چند مرحله، بعد از جراحی خواه نا خواه با یکسری ناراحتی و اذیت شدن هایی مواجه خواهید شد از جمله:
- ورم لثه ها و صورت
- قرمز و ملتهب شدن لثه
- درد در ناحیه ایمپلنت
- خونریزی جزئی
خونریزی بعد از کاشت ایمپلنت طبیعی است و ممکن است تا چند ساعت نیز ادامه داشته باشد. دندانپزشک معالج ممکن است بعد از عمل جراحی ایمپلنت، برای شما دارو های مختلفی از جمله مسکن (برای تسکین درد) و آنتی بیوتیک یا چرک خشک کن (برای جلوگیری یا درمان عفونت) تجویز کند. اگر ورم، اذیت شدن یا هر مشکل دیگری که دارید کم کم بد تر شد، با دندانپزشک معالج خود تماس بگیرید. برای داشتن یک ایمپلنت موفق تخصص، متریال و برند ایمپلنت به کار رفته شده در کاشت بسیار اهمیت دارد. اگر در اصفهان ساکن هستید جهت اطلاع از تعرفه های ایمپلنت می توانید به صفحه هزینه ایمپلنت دیجیتال در اصفهان مراجعه فرمایید.
مراقبت های لازم بعد از ایمپلنت دندان
باید بدانید که رعایت نکات مراقبتی بعد از ایمپلنت به قدری اهمیت دارد که دندانپزشکان آن را یکی از عوامل مهم در موفقیت و ماندگاری ایمپلنت محسوب می کنند. اگر شما توجهی به نکات گفته شده در زیر نداشته باشید؛ ممکن است با مواردی از جمله عفونت لثه، استخوان فک و دندان های دیگر خود رو به رو خواهید شد.
۱- مسواک زدن: باید از عصر روز جراحی شروع به تمیز کردن دندان های دیگر خود به طور معمول با مسواک کنید. در چند روز اول از مسواک زدن محل جراحی خودداری کنید؛ اما پس از رفع حساسیت، شروع به تمیز کردن دقیق این ناحیه با مسواک کنید.
۲- استفاده از دهانشویه: در نصف استکان آب جوشیده (ولرم) یک قاشق چایخوری نمک بریزید و مانند دهانشویه از آن استفاده کنید؛ این کار برای بهبودی در هفته اول بسیار مفید است. اطمینان حاصل کنید که آب به قدری داغ نیست که اذیت شوید؛ و سپس آب نمک را روی محل جراحی نگه دارید. تا جایی که ممکن است این کار را تکرار کنید.
۳- عدم تماس مواد غذایی با محل جراحی: در چند هفته اول بعد از کاشت ایمپلنت، سعی کنید تا جایی که ممکن است غذا را از ناحیه جراحی دور نگه دارید.
۴- شستن دهان پس از صرف غذا: دهان و دندان های خود را بعد از غذا خوردن بشویید تا ناحیه جراحی تمیز بماند.
۵- عدم مصرف سیگار: تا زمانی که زخم خوب نشده سیگار نکشید، زیرا سیگار کشیدن به شدت بهبود در دهان را با مشکل مواجه می کند.
۶- عدم مصرف غذاهای جامد و سفت: تا چند هفته اول بعد از جراحی ایمپلنت، بیشتر از غذا های نرم استفاده کنید و از خوردن غذا های سفت خودداری کنید.
۷- پرهیز از خوردن غذاهای داغ: مراقب باشید که فقط نوشیدنی های سرد بخورید و تا وقتی که تاثیر مواد بی حس کننده موضعی از بین نرفته غذا نخورید. در روز اول از خوردن نوشیدنی های گرم یا غذای گرم خودداری کنید.
۸- استفاده کمپرس سرد: برای جلوگیری از درد، کمپرس سرد بر روی فک و گونه خود قرار دهید.
۹- جلوگیری از تماس زبان با ناحیه جراحی: سعی کنید زبان شما خیلی با ناحیه جراحی شده تماس نداشته باشد.
۱۰- عدم انجام فعالیت های سنگین: در ۴۸ ساعت اول ورزش های شدید انجام ندهید؛ مثل دویدن و باشگاه.
۱۱- انجام معاینات منظم: به طور منظم توسط دندانپزشک معالج خود ویزیت شوید. جهت تماشای لیستی از بهترین بهترین متخصصین ایمپلنت دیجیتال در نقاط مختلف تهران (شرق، غرب، شمال، جنوب) به صفحه مراکز ایمپلنت دیجیتال در تهران مراجعه کنید.
کلام آخر
یکی از مراقبت های مهم پس از ایمپلنت دندان این است که تا حد زیادی به عفونت توجه کنید. اگر دندان شما دچار عفونت شود، دردسر های زیادی به دنبال آن ایجاد خواهد شد. بنابراین مسواک زدن، نخ دندان کشیدن، استفاده مداوم از دهانشویه و غرغره کردن آب نمک را فراموش نکنید و روزانه به بهداشت دهان و دندان خود توجه داشته باشید. همچنین برای اینکه اطراف ایمپلنت خود را تمیز کنید، هرگز از اشیا نوک تیز کمک نگیرید. این اشیا می توانند به بافت نرم اطراف ایمپلنت آسیب برسانند.