دکتر زهرا امینی رودخانه
ایمپلنت مشهد
مشهد، بلوار هاشمیه، بین هاشمیه ۲۴و۲۶، ساختمان ۲۰۰، طبقه اول
بهترین روش جایگزین کردن دندان از دست رفته ایمپلنت است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی انواع مختلفی از ایمپلنت مانند ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت فوری به بازار آمده اند که در دندانپزشکی دیجیتال بسیار کاربرد دارد. یک متخصص ایمپلنت با تجربه قادر است کاشت ایمپلنت شما را باحداقل برش و ایمپلنت دیجیتال انجام دهد.
ایمپلنت دیجیتال شیوهای در دندانپزشکی است که برای جایگذاری دندانهای ازدسترفته استفاده میشود. در این شیوه ریشه داخل فک قرار داده میشود و سپس روی آن روکش قرار میگیرد. در روش سنتی برای قرار دادن ایمپلنت از برش دادن لثه استفاده میشود. اما در ایمپلنت دیجیتال با استفاده از عکس سهبعدی محل دقیق ریشه مشخص میشود و متخصص ایمپلنت بدون برش دادن لثه ایمپلنت را داخل فک قرار میدهد.
ایمپلنت مشهد
مشهد، بلوار هاشمیه، بین هاشمیه ۲۴و۲۶، ساختمان ۲۰۰، طبقه اول
اولین مرکز دندانپزشکی دیجیتال شمال
بابل خیابان شریعتی معلم ۱۴ ساختمان پولونیوم طبقه چهارم واحد ۱۶
ایمپلنت فوری به روش دیجیتال در یک روز
اصفهان، خیابان چهارباغ بالا، رو به روی کارخانه زمزم، کوی کاویان، مجتمع کوه نور، واحد ۴۴
جراح دندانپزشک، ترمیمی و زیبایی
مشهد، نبش احمداباد ۱۳، ساختمان مرصعی، طبقه اول
مشهد، احمد آباد، نبش ملاصدرا ۲، ساختمان سپهر صدرا، واحد ۵
ارائه خدمات دندانپزشکی دیحیتال در اصفهان
اصفهان، چهارراه پلیس، توحید جنوبی، جنب کوچه کاویان، ساختمان ژیوار طبقه ۵ واحد ۵۰۴
مرکز کاشت ایمپلنت دندانی در کلینیک اسمارت
یزد ، بلوار طالقانی ، پلاک ۱۹۰ کلینیک اسمارت دکتر رضا ملا
فلوشیپ و مسترشیپ ایمپلنتهای دندانی از ICOI آمریکا
مرکز ۱ : فرشته ، جنب مدرس مرکز ۲ : ۲۴ متری سعادت آباد ، بالاتر از میدان فرهنگ
اولين و مجهزترين كلينيك تمام ديجيتال ايران
گیلان، رشت، گلسار، میدان باستانی شعار (صابرین)، جنب بانک سامان، پلاک ۱۰۱
کاشت ایمپلنت دندان + روکش دندان + لذت داشتن دندان زیبا و سالم
تهران،شهرک غرب،بلوار دادمان،بین خیابان فلامک و بلوار فرحزادی،نبش خیابان گلسا (گل افشان)،پلاک ۳۴،واحد ۲
ایمپلنت دیجیتال بهعنوان یک روش کم تهاجم با حداقل درد و خونریزی انجام میشود. انجام این تکنیک در سه مرحله است.
در این مرحله بیمار نزد دندانپزشک مراجعه میکند و دندانپزشک موظف است وضعیت سلامت دندانها و لثه را بررسی کند.
دندانهای مجاور دندانی که قصد ایمپلنت دیجیتال نباید پوسیدگی داشته باشد.
همچنین لثهها نیز نباید التهاب و عفونت داشته باشد.
همچنین در این جلسه با عکس سیتی وضعیت قسمت بیدندان بررسی میشود و زمان جایگذاری ایمپلنت مشخص میشود.
در دومین جلسه دندانپزشک بدون ایجاد برش و بخیه ایمپلنت را داخل فک جایگذاری میکند. به این صورت که ابتدا فک را بیحس میکند، سوراخ کوچکی روی لثه ایجاد میکند و از طریق آن به فک دسترسی پیدا میکند و پایه ایمپلنت را داخل استخوان فک قرار میدهد.
محل قرار گرفتن ایمپلنت با stop-cap پوشانده میشود. برش ایجادشده روی لثه و فک بهقدری کوچک است که نیازی به بخیه زدن وجود ندارد. اما درصورتیکه دندانپزشک از بخیه استفاده کند باید دو هفته بعد بخیهها کشیده شوند.
یکی از جدیدترین متدهای کاشت ایمپلنت، ایمپلنت فوری است. در این روش متخصص ایمپلنت اگر تراکم استخوان و شرایط فرد ایده آل باشد برای کاشت پروتز صبر نمی کند و کاشت ایمپلنت را به صورت فوری در یک روز انجام می دهد.
مدتزمان حدود ۸ تا ۱۲ هفته طول میکشد که پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش بخورد. در ایمپلنت دیجیتال فرایند بهبودی سریع اتفاق میافتد و میتوان بعد از مدتی که ذکر شد درمان ثانویه را شروع کرد.
در این مرحله با بیحسی موضعی یک شکاف کوچک روی لثه ایجاد میشود و پایه ایمپلنت از لثه خارج میشود.
Stop-cap برداشته میشود و اباتمنت به ایمپلنت متصل میشود.
برای ساختن پروتز میتوان از شیوهی سنتی استفاده کرد یا اینکه با کمک کد/کم یعنی با استفاده از کامپیوتر این کار را انجام داد.
مزیت این شیوه این است که این فرایند نسبت به روش سنتی بسیار سریعتر است.
۱- در این شیوه از ایمپلنت قالبگیری دیجیتال انجام میشود و تصاویر به شکل دادههای دیجیتالی ذخیره میشود.
۲- طراحی سهبعدی و ترمیم با استفاده از کامپیوتر انجام میشود و در صورت لزوم دندانپزشک تغییراتی در طراحی ایجاد میکند.
۳- طراحی تکمیلشده به دستگاه تراش دیجیتالی فرستاده میشود و تراش انجام میشود.
۴- در پایان پروتز دندان دیجیتال ساخته میشود و روی ایمپلنت قرار داده میشود.
اصلیترین مزیت ایمپلنت این است که با پر کردن جای دندان از دست رفته، موجب غذا خوردن راحتتر میشود و لبخند فرد را زیباتر میکند. به این ترتیب اعتماد به نفس را بالا میبرد.
در مقایسه با روش سنتی ایمپلنت، ایمپلنت دیجیتال شیوهی نوینی است که باهدف کمتر نمودن تهاجم انجام میشود.
همانطور که بیان شد در این شیوه درد و خونریزی کمی تجربه میشود و نیازی به بخیه زدن وجود ندارد.
بهترین روش برای کسانی است که عرض استخوان کمی دارند و جراحیهای وسیع استخوان به آنها پیشنهادشده است.
همچنین مدتزمان موردنیاز برای قرار دادن پایه ایمپلنت بسیار کوتاه است و در عرض کمتر از نیم ساعت این کار قابل انجام است.
بهجز این، مزایای دیگر ایمپلنت دیجیتال شامل موارد زیر است:
ایمپلنت دیجیتال مزایای متعددی دارد و مواردی که قبلا اشاره شد، تنها بخشی از مزایای ایمپلنت دیجیتال است. با این حال ممکن است این سوال در ذهن پدید آید که، درست است که مزایای روش ایمپلنت دیجیتال متعدد هستند، اما آیا این روش معایبی هم دارد؟ در پاسخ باید گفت که ایمپلنت دیجیتال یک شیوهی بسیار کارآمد و مؤثر است و نمیتوان معایب زیادی را برای آن برشمرد. در ادامه ۲ عیب اصلی ایمپلنت دیجیتال را می توان گفت که:
۱- هزینه: ایمپلنت دیجیتال نسبت به ایمپلنت سنتی روش گرانتر و پرهزینهتری است. اما همانند ایمپلنت سنتی درصورتیکه مراقبت لازم از آن صورت نگیرد روکش آن خراب میشود و باید تعویض شود.
۲- تهاجمی بودن: هر چند که ایمپلنت دیجیتال نسبت به ایمپلنت معمولی کمتر تهاجمی است و برای بیمار قابل تحمل تر است؛ اما باز هم یک روش تهاجمی است نه غیر تهاجمی. بنابراین تحمل انجام این پروسه برای برخی افراد ممکن است اذیت کننده باشد.
تمام افرادی که فک آنها بهطور کامل رشده کرده میتوانند از ایمپلنت دیجیتال استفاده کنند. همچنین افرادی که از جراحی ترس دارند و نمیخواهند درد و خونریزی از لثه را تجربه کنند کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دیجیتال هستند. کسانی که قصد انجام ایمپلنت بدون جراحی دارند بهتر است:
سیگاری نباشند یا بعد از انجام ایمپلنت مشروبات الکلی و سیگار کشیدن را ترک کنند تا شاهد دوام و ماندگاری ایمپلنت دیجیتال باشند.
همچنین افرادی که مبتلابه دیابت یا سرطان هستند و تحت درمان با شیمیدرمانی هستند یا کسانی که به علت نقص سیستم ایمنی از داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی استفاده میکنند بهتر است ایمپلنت دیجیتال انجام ندهند.
ایمپلنت دیجیتال به دلیل استفاده از فناوریهای بروز و پیشرفته روش پرهزینه ای است. این شیوه حتی نسبت به روش سنتی ایمپلنت قیمت بالاتری دارد. معمولاً در جلسهی مشاوره میزان هزینه توسط دندانپزشک تخمین زده میشود و به بیمار اعلام میشود. علت بالا بودن قیمت ایمپلنت دیجیتال شامل موارد زیر است:
افراد با تخصص و باتجربه میتوانند ایمپلنت دیجیتال را انجام دهند و تعداد دندانپزشکان مسلط به این شیوه زیاد نیست.
متریال و تجهیزات موردنیاز برای انجام ایمپلنت دیجیتال گرانقیمت است.
طراحی دقیق ایمپلنت دیجیتال در مدتزمان کمی انجام میشود و افراد متقاضی بهسرعت دندان خود را تحویل میگیرند.
ایمپلنت دیجیتال نیاز به مراقبت خاصی ندارد اما بهتر است ۲۴ ساعت اول موارد زیر رعایت شود:
ایمپلنت های دندانی در واقع پیچ های تیتانیومی هستند؛ که در استخوان فک تعبیه می شوند. انواع روش های کاشت ایمپلنت دندان می توانند روکش، بریج یا پروتز دندان را حمایت کنند؛ تا جایگزین کل ساختار دندان شوند. ایمپلنت های دیجیتال و معمولی پس از قرار گرفتن ایمپلنت و روکش، کارکرد یکسانی دارند.
درست است که ایمپلنت های معمولی قطعاً مزایای زیادی دارند، اما ایمپلنت های دیجیتال نه تنها روش ساده تری دارند، بلکه تجربه بهتری به شما میدهند. بنابراین ایمپلنت دیجیتال علاوه بر اینکه همان مزایای ایمپلنت معمولی را دارد، چند برتری دیگری نسبت به ایمپلنت معمولی دارد؛ که از جمله آنها می توان موارد زیر را نام برد:
۱- استفاده از تکنولوژی کامپیوتری در ایمپلنت دیجیتال، این امکان را می دهد تا بتوان ایمپلنتها را در استخوان فک آسیب دیده قرار داد. در روش ایمپلنت دیجیتال، دندانپزشکان توانسته اند به دقت شگفت انگیزی در ایمپلنت های دندانی دست پیدا کنند. نسل چهارم سیستم ایمپلنت دیجیتال به دندانپزشک این امکان را می دهد که ایمپلنت را با دقت ۰.۹ آنگستروم در جای خود قرار دهد در حالی که در سایر روش ها این مقدار به سه برابر یا بیشتر افت پیدا می کند.
۲- روش قرار گرفتن ایمپلنت در نوع دیجیتال، فلپ لس (Flapless) است. یعنی بدون نیاز به جراحی کردن ایمپلنت در جای خود قرار می گیرد.حین پروسه کاشت دندان در روش ایمپلنت معمولی، باید دست و چشم دندانپزشک جراح بسیار با همدیگر هماهنگ باشد. اما روش ایمپلنت دیجیتال نه تنها خطرات و ریسک برای بیمار را به حداقل ممکن می رساند، بلکه به دلیل اینکه فرآیند جراحی فلپ لس یا کمتر تهاجمی است، راحتی بیشتری را برای بیمار فراهم می کند و همچنین زمان جراحی را کاهش می دهد.
۳- استحکام و اتصال ایمپلنت در روش دیجیتال، بهتر است. در روش ایمپلنت دیجیتال، فرآیند شبیه سازی هم برای ایمپلنت و هم برای روکش قابل استفاده است. این مساله به دندانپزشک این امکان را می دهد که در هنگام کاشت ایمپلنت، اتصال را تا حد ممکن بهینه سازی کند. بهینه سازی روکش در زمانی که دندانپزشک روی ریشه ایمپلنت کار می کند، تضمین میکند که همه اجزای ایمپلنت به خوبی با هم یک اتصال قوی دارند و به این ترتیب پایداری و استحکام کار افزایش پیدا می کند.
۴- زمان کاشت ایمپلنت کوتاه تر است. (حدود از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه) روش ایمپلنت دیجیتال به دندانپزشک این امکان را می دهد که کار را در کمتر از ۱۵ دقیقه انجام دهد، در حالی که این زمان برای روش ایمپلنت معمولی دو ساعت یا بیشتر طول می کشد.
۵- تحمل پروسه کار برای بیمار راحت تر است و بهبودی سریع تر حاصل خواهد شد.
۶- در ایمپلنت دیجیتال، نیازی به برش دادن و بخیه کردن نیست.
۷- دقت کار در این روش بیشتر است؛ که منجر می شود پس از پایان کار جویدن غذا برای بیمار راحت تر باشد و همچنین پایداری ایمپلنت نیز بیشتر خواهد شد.
۸- ایمنی کار در این روش بسیار بالا است.
۹- مراجعه به دندانپزشک در این روش کمتر است؛ که این مورد برای افرادی که مشغله زیادی دارند بسیار مهم است. از آنجایی که دندانپزشک در روش دیجیتال میتواند بسیاری از مراحل فرآیند را بر اساس مدلهای دیجیتال خود و بدون حضور بیمار در مطب انجام دهد، بیماران میتوانند ایمپلنتهای دندانی خود را در کمتر از سه بار ویزیت دریافت کنند، در حالی که در روش ایمپلنت معمولی به هفت بار ویزیت یا بیشتر نیاز است.
سخن پایانی
بطور کلی مزایای استفاده از ایمپلنت دیجیتال زیاد هستند، ضرری برای بیمار ندارد و یک متد ایمن و کارآمد محسوب می شود. در مورد هزینه ایمپلنت های دیجیتال، ذکر این نکته خالی از لطف نیست که هر چند قیمت ایمپلنت دیجیتال نسبت به سایر روش ها بیشتر است اما باید در نظر داشت که میزان ماندگاری، پایداری و کارایی سایر روش های با قیمت کمتر به اندازه روش ایمپلنت دیجیتال نیست.
در واقع روش ایمپلنت دیجیتال به نوعی یک متد دائم به حساب می آید و می توان از ایمپلنت دندانی برای سالها استفاده نمود، درست مانند یک دندان طبیعی. مطالعه مطالب این مقاله به شما در انتخاب بهترین روش جایگزینی دندان های از دست رفته تان کمک شایانی می کند. اما ما به شما توصیه می کنیم برای انتخاب کردن و تصمیم گیری در خصوص بهترین روش، حتما توسط دندانپزشک معاینه شوید و از او در این زمینه راهنمایی و مشورت بخواهید.
مصاحبه با دکتر محمد عاطفت درباره ایمپلنت فوری